Artık geldik daha renkli konulara

Backbox görsellerini uygulamaya.

Hevesle kabin görsellerini çıkarttığım tüpten şimdi backbox görsellerini çıkartıyorum ve backbox'ın yan yatırıp şöyle bir koyuyorum ki kafamdan kaynar sular boşalıyor

Bu görseller kısa !!!

Yaşadığım şoku anlatamam. Yani öyle böyle değil, baya baya kısa. 9-10 cm kısa...

Ulan dedim kazıklandık. Yav hani paypal'den dispute açsam 2 sene olmuş bu malzemeyi alalı, paypal dötüyle güler. Kaldı ki bunları nereden kimden aldığımı bile hatırlamıyorum... Vay anasını arkadaş, kaldık öyle ***t gibi ortada...
Neyse, bi sakinleşmem 1-2 saatimi aldı

Düşün taşın ne yapsak ne etsek. Dedim bakayım hotmail'e falan kesin siparişle ilgili bi mail vardır diye. Buldum da... Sipariş onay maili

Aynen 2 sene öncesinden... İngilterede bir web sitesiymiş, bereket ebay'den falan almamışım. Önce web sitelerine baktım adamlar hala aktif ancak benim görsellerden satmıyorlar artık. Sanırım onları da bi uyarmışlar lisanssız malzeme satmasınlar diye... Neyse oturdum adamlara cevap yazdım, böyleyken böyle dedim, bu fotoğrafları gösterdim yardım istedim. Şak otomatik cevap geldi, noel sebebiyle 4'üne kadar kapalıyız.
Haydaa, tam kaldık ortada...
Düşün taşın, tam projede hızımı almışım pinball'a dair ufak da olsa bir şey yapmadan geçirdiğim gün yok aylardır şimdi böyle zorla frene basmak koydu...
Sonra, ulan bunlar da zaten lisanssız repro baskılar. Adamlar da bunları lisanslı ürünlerden veya iyi durumdaki bir kabinden scan etmişlerdir herhalde, ben de bunları scan etsem neolur dedim.

Baskılar gayet detaylı, renkler canlı, yüksek çözünürlüklü scan'e gelirler yani. E boyları uzun ama enleri A4 boyutu civarında, scanner'dan 3-4 parçada taratır sonra birleştiririm dedim...
Netekim

Bu taratma, birleştirme, çekiştirme, renk ışık geçişlerini pixel seviyesinde düzeltme v.s. işleri bir tam günümü aldı ama güzel görseller elde edebildim.
Bunları önce iç mekan plotter'da bastırıp üzerlerini parlak selefon kaplattım ancak iki yerde yaptırdığım selefon işini beğenmedim. Hep ufak da olsa ya bir toz ya da hava kabarcığı gözüme battı, siyah renk ağırlıklı olduğundan

Sonra gittiğim son baskı yerinde dışmekan plotter vardı. UV değil ancak detaylı ve dayanıklı baskı yapabiliyorlarmış. E tamam o zaman bi deneyelim dedim. Baskılar güzel çıktı. Selefon işinden de vazgeçip uyguladıktan sonra parlak vernik atarım dedim...

1-2 gün araylar işe kaldığım yerden yeniden başladım. Bu sefer folyo uygulaması daha kolay, folyo parçalar daha küçük. Ancak prensip kabindeki uygulamanın yine aynısı. Önce folyoyu hizalıyoruz...
Sonra altına fısfıslka su sıkıp rahle ile yavaş yavaş uyguluyoruz. Yanlız bu baskı ne selefonla korunuyor ne de UV olmadığı için rahle ile kibar kibar uygulamak gerekiyor zira her ne kadar dış mekan mürekkebi ile (solventli) basılmış olsa da çizilme riski var...
Folyoyu yapıştırma işleminden sonra kenarlarındaki fazlalıkları 2-3 mm içerden cetvelle kesiyoruz...

... ve bir taraf hazır oldu bile...