Ball Eject (Shooter Lane Feeder) Mekanizması:
----------------------------------------------
Hani bir kaç mekanizma öncesinde bir şeyden bahsetmiştim, kaçan topları yeniden oyuna sokmak için sıraya dizen bir mekanizma vardı diye...
Hah işte o sıraya dizilen topları shooter/plunger önüne süren mekanizma da bu işte...

Yanlız bu solenoid'in dış kağıdı yok ve sargılar diğerleri gibi düzenli değil. Du bakalım ne çıkaracak bu diyorum ve mekanizmayı dağıtıyorum...

Solenoidi bağlı olduğu mekanizmadan kurtulunca yakından inceliyorum ki zamanında bir kısa devre durumları olmuş sanırım ki bunu koptuğu yerden yamamışlar ve yamadıkları kısmı izole etmemişler, böyle çıplak lehimli bırakmışlar, bravo.

Zaten azıcık daha profesyonelce bir bakım görmeyi beklemiyorum zaten artık... Neyse devam edelim...
Bobini evirip çevirince başka bir sıyrılmış bölge görüyorum. Orada da siyah lekeler vardı sanki kıvılcım isi gibi...

Solenoid'in monte edildiği metal şasede de siyahlıklar ve ilginçtir solenoid'in üzerinde gördüğüm kablo yanığı izlerine şaşırtıcı derecede benzeyen bazı izler gördüm. Neden acaba?

Durum gayet açık aslında... Bizim o usta var ya devamlı söylendiğim, o arkadaş bir sebeple solenoid'e bakım yapmış, kopan yerini yamamış ama işi bitince etrafına yeniden kağıt sarmamış. O bakır tellerin de emayesi ya kullanımda ya da başka bir etkiyle sıyrılmış metal şaseye değimiş ve yine kontak yaptırmış...
Neyse, burada uzaya roket göndermekten bahsetmiyorum, çok da basit bir şekilde bu tür durumlara daha titiz şekilde müdahale edliebilirdi. Örneğin emayesi sıyrılmış bobinaj telini izole etmenin en basit yolu, hanımın dolabından gece gece gizlice aşırdığınız bir oje

Sıyrılmış yerleri oje ile 15 dk ara ile 2 kat boyadık mı işlem tamam

Sonra solenoid'imizi de kağıtlan kaplayınca düzensiz sarılan bobin biraz tombul gözükse de eskisinden 10 kat daha temiz ve güvenli oldu