ÜST EDİT: Şimdiye kadar hazırladığım etiketlerin tümüne
Google Drive klasöründen ulaşabilirsiniz.
Uzun zamandır aklımda olan bir projeyi bir süre önce hayata geçirmeye başlamışken sizlerle de paylaşmak istedim: Amiga disketleri için etiket projesi

Tamam artık çoğumuzda Gotek var, ben de seviyorum kendisini ama eski floppy disketlerden de vazgeçemiyorum. Ben de Amiga'da benim için anlamı olan, en sevdiğim oyunlar için disket etiketi tasarlamaya ve bu şekilde şık görünen ufak bir arşiv oluşturmaya karar verdim. Tabi burada amacım yalnızca boş disketlere etiket yapıştırmak değil; disketlerde ilgili oyunlar da mutlaka bulunacak ve çalışır durumda olacaklar. Bu noktada sevgili Agony'e teşekkür ediyorum, kendisi bana yaklaşık 20 tane oyun çekti ve bu sayede bastırdığım etiketleri disketler üzerinde de görebilmiş oldum.
Etiket tasarlarken şu üç özelliğin olmasını istedim:
1) Disketin ön kısmında kalan kısım en önemli kısım ve burada oyunla ilgili güzel bir görsel bulunmalıydı.
2) Disketin üst kısmında kalan kısım mutlaka düz renkli olmalı ve farklı oyunlar farklı renklere sahip olmalıydı. Küçükken de renkli etiketleri severdim, bu sayede oyunların içinde durduğu kutuya yukarıdan bakınca bile renk grupları sayesinde hangi oyunun nerede olduğu anlaşılabiliyordu. Mesela Civilization benim için her zaman "açık mavi renkli etiketi olan 4 gri disket" olmuştur
3) Disketin arka kısmında kalan kısım boş olmamalıydı, disketlere tersten bakınca bile hangi oyuna ait oldukları belli olmalıydı.
Başlıktaki tüm resimlere tıklayarak orijinal boyutlarını görebileceğinizi hatırlatıp anlatım kısmına geçeyim.
Etiketin ön kısmı için bazı oyunlarda kapak görsellerini (ör: Lion King), bazılarında oyunun açılış ekranlarını (ör: Superfrog) kullandım; bazılarını ise farklı görsellerle logoyu birleştirip kendim hazırladım (ör: Turrican II).
Etiketin arka kısmı ise biraz daha fazla uğraştırdı. Burada hem mümkünse oyunun logosunun, hem de oyundan spritelar olmasını istedim. Spriteların bazılarını netten buldum, diğer spriteları ve logoların çoğunu ise ekran görüntülerini temizleyerek kendim oluşturdum.
Etiketlerin aynı disketlerde olduğu gibi hafif yuvarlak köşelere sahip olması gerekiyordu. Bunun için de Photoshop'un maskeleme özelliğini kullanarak disketlere tam oturacak şekilde hafif bir yuvarlatma yaptım. Ayrıca çok disketli oyunlar için de disket numarasını sağ alt köşeye ekledim. Sonuç olarak etiketler şu şekilde oldu:
Sıradaki işlem bunları diskete yapıştırılabilecek hale getirmekti tabi. Bir A4 sayfasına 8, A3 sayfasına ise bu boyutlarda 20 tane etiket yerleştirilebiliyor. Çıktıyı kopyalama merkezinde sticker kağıdına bastırdım.
Bu etiketleri düzgün biçimde kesmek de en az hazırlamak kadar zaman alıcı bir işmiş

Ve böylece ilk 10 oyunu etiketlemiş oldum. Kaldı 51 oyun
Ben sonuçtan gayet memnun kaldım, disket kutusunun içinde rengarenk çok tatlı görünüyorlar.
Eğer siz de kendi etiketlerinizi tasarlamak isterseniz kolaylık olsun diye hazırladığım 454x454 boyutundaki şablonu
şuradan indirebilirsiniz.
1 numaralı alan disketin ön yüzünde kalan kısım, buraya 454x340 boyutunda bir resim yerleştirebiliyoruz.
2 numaralı alan disketin sırt kısmında kalacak düz renkli kısım.
3 numaralı alan ise disketin arka kısmına kıvrılan kısım, buraya yerleştireceğimiz görselleri ters olarak koymalıyız ki düzgün görünsün. Her ne kadar alanımız 454x82 boyutlarında olsa da ben eklediğim resimlerin yüksekliğinin 72 pikseli geçmemesine özen gösterdim, katlamadan oluşan hatalar olursa resimli kısma bir şey olmasını istemedim çünkü.