Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeAmiga Disketleri İçin Etiket Projesi
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 35   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga Disketleri İçin Etiket Projesi  (Okunma Sayısı 251168 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 19, 2017, 08:57:37 ÖÖ »

çok güzel eline sağlık.  eğer sana da yarayacaksa  benim olsa iyi olur dediklerim  sensible soccer , flashback , lemmings , superfrog , desert strike gibi

C64 ve A500 gerisi teferruat
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 19, 2017, 09:15:29 ÖÖ »

Abi harikalar, stickerları rounded çıktı alabiliyo muyuz yoksa kendimiz mi kesiyoruz sonradan? Birde abi bir set sipariş versem olur mu? Tabi ücretsiz kabul etmiyorum onu baştan söyliyim. Bende amiga disketleri için kutu tasarlıyorum. Bu etikletler süper oldu. Böylece kutularla birleşerek harika bir set olacağını düşünüyorum.Kutu tasarımlarını seçerken sticker olanlardan yapmaya başlayacağım. Projemi bitince buradan da paylaşırım.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Nisan 19, 2017, 09:37:16 ÖÖ »

Bu arada buradan da paylaşayım. Amiga için hazırlamış olduğum tasarımların açık kaynaklı dosyalarını buradan alabilir ve sizde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bu arada yeni bir dosyada açtım. Disket kutusu ve Etiketi diye oray ada hazırladıkça çalışmaları ekleyeceğim. Kutu henüz deneme aşamsın da kutuyu çıktı alıp deneyip iyi sonuç çıkarsa baskı dosyasını paylaşacağım.

https://drive.google.com/open?id=0B8QCB4nN2rsISElCSGYwenBCQU0

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Nisan 19, 2017, 09:39:39 ÖÖ »

Abi harikalar, stickerları rounded çıktı alabiliyo muyuz yoksa kendimiz mi kesiyoruz sonradan? Birde abi bir set sipariş versem olur mu? Tabi ücretsiz kabul etmiyorum onu baştan söyliyim. Bende amiga disketleri için kutu tasarlıyorum. Bu etikletler süper oldu. Böylece kutularla birleşerek harika bir set olacağını düşünüyorum.Kutu tasarımlarını seçerken sticker olanlardan yapmaya başlayacağım. Projemi bitince buradan da paylaşırım.
Folya kesim makinesinde reklamcılar kesiyor, kesilecek kenarları yuvarlatılmış dikdörtgen şeklin herhangi bir vektör formatında çizilmiş olması yeterli.

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 19, 2017, 10:07:35 ÖÖ »

Etikletler çoğalmış Sağlam işçilik ve emek var.

Etiketler cidden on numara arkadaşlar. North&South çok güzel durdu bende

Bu arada, etiketlerin kalınlığını biraz inceltmek iyi olabilir. Nedense A500'de bazen floppyden çıkarırken zorlanıyor.

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Nisan 19, 2017, 10:29:24 ÖÖ »

Folya kesim makinesinde reklamcılar kesiyor, kesilecek kenarları yuvarlatılmış dikdörtgen şeklin herhangi bir vektör formatında çizilmiş olması yeterli.
Teşekkürler abi

Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Nisan 19, 2017, 12:08:36 ÖS »

@onursapci Hemen not aldım isteklerini, bir sonraki partide tümünü hazırlamış olurum

@amigaesref Ben kendim kestim kenarlarını, zaten beyaz kağıda çıktı aldığımız için nereden kesileceği bariz belli oluyor. Şu ucu hafif kavisli tırnak makasları var ya, onlarla inanılmaz rahat kesiliyor A3 kağıda 20, A4 kağıda 8 tane etiket sığıyor rahatça. Önce cetvelle etiketleri kare şeklinde kesip sonra da makasla kavisleri yapıyoruz o kadar. Resimde de görülüyor aslında basit bir işlem. Hiç öyle kestirmekle uğraşmana gerek olmayabilir.

Bu arada Google Docs fikri de çok hoşuma gitti, etiket sayısı biraz çoğalsın da ben de açayım bir klasör.

@Agony Etiket kağıdı azıcık kalın olduğu için özellikle dönüş kısımları pot yapabiliyormuş, ben de sonradan fark ettim. Sonrakileri iyice bastırarak tam yapıştırmaya başladım, hiç sorun kalmadı. Daha ince sticker kağıdı varsa dediğin gibi tam çözüm olabilir
« Son Düzenleme: Nisan 19, 2017, 12:10:23 ÖS Gönderen: Decypher » Logged
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Nisan 19, 2017, 12:15:42 ÖS »

@Decypher, birde mümkünatı varsa taslakları paylaşabilir misin? Hangi programda yaptıysan. Bizde kendimiz geliştirelim, bastıralım Kahkaha

İnce sticker bulmak zor değil. Hatta elimde A4 ebatında etiketlerde var. Fakat, renkli ve kaliteli basmak lazım. Senin etiketler kuşe kağıdı gibi, parlaktı birde Gene parlak sağlam bir kağıtsa ve daha ince kağıtsa çok daha tatlı olmuştur o etiketler

Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Nisan 19, 2017, 12:18:07 ÖS »

güzel çalışma olmuş tebrikler. Amigaları bize en çok sevdiren öğelerden biride disket olayıdır. oyun ve program disketlerini özenle disket kutusuna dizerdik,  çok da kıymetli olurdu

Amiga Repair Service
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Nisan 19, 2017, 12:59:30 ÖS »

@Decypher, birde mümkünatı varsa taslakları paylaşabilir misin? Hangi programda yaptıysan. Bizde kendimiz geliştirelim, bastıralım Kahkaha

İnce sticker bulmak zor değil. Hatta elimde A4 ebatında etiketlerde var. Fakat, renkli ve kaliteli basmak lazım. Senin etiketler kuşe kağıdı gibi, parlaktı birde Gene parlak sağlam bir kağıtsa ve daha ince kağıtsa çok daha tatlı olmuştur o etiketler

Valla etiketleri A3'e yerleştirmek ve alt köşelerine numara koymak dışında Photoshop kullanmadım, yani elimde etiketlere dair hazır şablon şeklinde bir psd dosyası yok. Herşeyi Paintshop Pro üzerinden yapıyorum, onda da ilk mesajda paylaştığım boş şablonu ve anlattığım resim ölçülerini kullanıyorum o kadar Yoksa istediğin başka bir şey de ben mi yanlış anladım Kahkaha

Zaten bence baskı işlemi en önemlisi. Bir de klasik olarak çıktıda alınan renkler ile ekranda gördüklerimiz aynı olmuyor tabi. Ben o yüzden baskı merkezinde önden bir deneme çıktısı alıp renklerin durumuna göre gamma ayarlarıyla oynattım biraz, sonuç tam istediğim gibi oldu.
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Nisan 19, 2017, 13:13:30 ÖS »

CorelDRAW ile bir şablon haline getirip, resimleri içine gömersek çok daha pratik olur. Ben fırsat bulursam kurcalarım bunu

Bu arada disket lazım mı gene sana?

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Nisan 19, 2017, 13:28:31 ÖS »

hocam al sana boş şablon

http://i.hizliresim.com/7qdB0W.jpg

CorelDRAW ile bir şablon haline getirip, resimleri içine gömersek çok daha pratik olur. Ben fırsat bulursam kurcalarım bunu

Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Nisan 19, 2017, 14:08:39 ÖS »

CorelDraw'u sevmiyorum da o yüzden uğraşmamış da olabilirim, sen yine de bir kurcala tabi Bir de serbest çalışmak daha çok hoşuma gidiyor sanırım, sprite'ları tek tek istediğim yerlere yerleştirmek bana daha keyifli geldi. Zaten benim paylaştığım şablonda da tek yaptığımız uygun ölçülerdeki "ön taraf" resmini 1 ile işaretlediğim yere sürüklemek o kadar.

Bu arada bir arkadaştan bolca disket buldum sağolasın, hatta ikinci A500'üme de ayrı bir Gotek aldım harici bağlayıp senin gibi oyun çekebileyim diye Kahkaha
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Nisan 19, 2017, 14:09:55 ÖS »

@Decypher

kendinden yapışkanlı etiketler üreten tanex diye bir marka var, ürünleri piyasada satılıyor, çok çeşitli ölçülerde ürünleri var. bu etiketlerden disket ölçülerine uyan varsa, kendimiz lazer renkli yazıcıda bu etiketlere baskı alıp kullanabiliriz belki, ne dersiniz? A4 kağıt üzerinde olan bazı ölçülerdeki etiketleri ben kendim kullandım, hazır word şablonları filan da var, bir bakın isterseniz
etiketler
http://www.tanexlabel.com/_yuk/urunpdf/10217.pdf

word şablonları
http://www.tanexlabel.com/sablonlar.html
« Son Düzenleme: Nisan 19, 2017, 14:12:30 ÖS Gönderen: Cydonian » Logged

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
redfett
Üye

Paylaş ki çoğalsın! Koleksiyon paylaşmaktır.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Nisan 19, 2017, 14:50:00 ÖS »

Ellerinize sağlık.

Görsel oluşturmakta sıkıntı yaşadığın oyun çıkar ise biraz photoshoptan anlarım yardımcı olabilirim.

Gameboy DMG-01 / Gameboy Color / Gameboy Pocket / Gameboy Advance / Gameboy Advance SP -001 /
Amiga 500 / Commodore 64 / Sega Game Gear /
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 35   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: