Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nintendo Wii versiyon yükseltimi  (Okunma Sayısı 18519 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Haziran 02, 2016, 15:34:56 ÖS »

Wii'ye SD kartı takın , Homebrew channel çalıştırın , şayet homebrew channel düzgün bir şekilde açılıyorsa şansınızı deneyin. Ancak homebrew channel'a tıkladığınızda wii tekrar ana ekrana dönüyorsa softmod bozulmuş demektir.( Bu varsayım SD kartın %100 çalışıyor olması durumunda geçerlidir.)

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
Commodore 64 + 1530 + SD2IEC
SEGA Master System 2
Nintendo GameBoy / Nintendo 64 / GameCube /Nintendo Wii [Softmod + WiiKey]
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
onuryıldız
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Haziran 02, 2016, 15:36:29 ÖS »

Tamam deneyeceğim ancak sol altta SD kart simgesinin gözükmediğini hatırlatayım. Bulabilirsem eski SD kartlardan bulmaya çalışacağım.
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Haziran 02, 2016, 15:42:04 ÖS »

Kişisel tavsiyem bence hiç softmod vs uğraşmayın yanlış bir IOS / cIOS wad yüklemesinde konsol elinizde kalabilir. (Brick olur.)

Etrafınızda daha önceden KORE üretimi bir wii'ye güncel softmod kurulumu yapmış biri varsa ona yaptırın.Çünkü bu konsolun NAND yedeği alınmadan yapılacak her türlü yazılımsal müdahale yüksek risk içeriyor.

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
onuryıldız
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Haziran 02, 2016, 15:47:04 ÖS »

Maalesef yok. Çevremde bu tarz işlerle ilgilenen kimse yok. Ben de çok anlamıyorum açıkçası bulduğum bilgilerle konuşabiliyorum.

Sanırım çok fazla seçenek yok elimde. Eski bir SD kart bulayım, öyle deneyeyim emülatör yüklemeyi.
onuryıldız
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Haziran 02, 2016, 21:52:18 ÖS »

Eski fotoğraf makinesinin 2 gblık SD kartına emülatör attım. Cihaza taktım, Homebrew Channel'a girdim, SD kartı ve emülatörleri gördüm. Yalnız şöyle bir şey oldu. Sega Genesis emülatörünü çalıştırdım ve oyun oynadım. Ancak SNES emülatörü ve SNES Channel Installer IOS desteklemiyor hatası verdi. Hatta bir tanesi siyah komut satırı gibi bir ekrana düştü. Kumandadan ve Wii üzerinden kapatamadım. Fişi çekmek zorunda kaldım. Emülatörleri yüklememe engel olan hatayı nasıl aşarım?
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2016, 22:09:07 ÖS »

Mümkün olduğunca kanal olarak birşey kurma bence.

Bazı emülatörlerin çalışmama konusuna gelince Custom IOS'ların muhtemelen çok eskidir. Çoğu emülatörün güncel versiyonu IOS58 kullanacak şekilde düzenlendiği için de hata alıyor olabilirsin. Benim rehberden sadece şu adımları yaparak cIOS'larını güncelleyebilirsin.

Alıntı
* WiiInstall.zip dosyasının içeriğini formatlanmış SD karta kopyala ve kartı Wii'ye tak.
* IOS236 Installer çalıştır ve ISO236 kur.
* MultiMod Manager çalıştır ve Load Another IOS, IOS 236 seç, WAD Manager, IOS58 kur.
* HBC içinden HackMii Installer'ı çalıştırarak yine HBC yüklemeyi seç, bu sefer IOS 58 desteğiyle kurulacak.
* HBC Classic temasını çalıştır, yüklenmiş olacak (daha aydınlık)
* Hermes cIOS Installer çalıştır, IOS236 seç, 202 slotuna 60 seçerek kurulum yap.
* Hermes cIOS Installer çalıştır, IOS236 seç, 222 slotuna 38 seçerek kurulum yap.
* Hermes cIOS Installer çalıştır, IOS236 seç, 223 slotuna 37 seçerek kurulum yap.
* Hermes cIOS Installer çalıştır, IOS236 seç, 224 slotuna 57 seçerek kurulum yap.
* HBC içinden d2x cIOS Installer çalıştır, V6'yı 56 seçerek 249 slotuna kurulum yap, ana menüye dön, V6'yı 57 seçerek 250 slotuna kurulum yap.
* HBC içinden MultiMod Manager çalıştır ve Load Another IOS, IOS 236 seç, WAD Manager, USB Loader GX ve USB Loader CFG forwarder kanallarını kur (isteğe bağlı).

Günlük kullanım için başka bir SD kart gerekecek, veya güncelleme için kullandığın kartı formatlayıp devam edebilirsin.

Alıntı
* WiiBoot.zip dosyasının içeriğini formatlanmış SD karta kopyala ve kartı Wii'ye tak.
* Homebrew Channel'dan veya yüklesiysen forwarder kanallarını kullanarak USB Loader GX veya CFG USB Loader Mod çalıştır.
* USB Loader GX ve CFG USB Loader Mod aynı coverları kullanacak şekilde ayarlanmıştır, birinden coverları güncellersen diğeri de görür. Bendeki mevcut oyunların coverları pakete dahildir.

Internet ayarlarını yaparsan WiiBoot.zip'e dahil olan HomeBrew Browser ile tüm emülatörleri ve daha fazlasını uğraşmadan internet üzerinden yükleyebilirsin.
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2016, 22:19:41 ÖS Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Haziran 02, 2016, 22:20:22 ÖS »

Bence önce eşşeği sağlam kazığa bağlayıp ,sd kartı fat32 ile format atıp wiide Bootmii yüklü ise wii'yi reset tuşuna basıla tutarak açın. Bootmii ekranı çıkarsa NAND kısmından wii'nin nand yedeğini alıp sd kartı pc ye takın ve tüm sd kart içeriğini pc de bir yedeğini alarak ıos kurulumu yapın.

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
XBox 360 Slim [RGH AceV2
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Haziran 02, 2016, 22:34:23 ÖS »

Doğru diyorsun versiyon 3.2 olduğuna göre BootMii Boot2'ye kurulmuş olabilir. Ama format atma kısmına katılamayacağım çünkü bildiğim kadarıyla SD kartta bootmii klasörü olmadan BootMii'nin açılacağını sanmıyorum. Gerçi SD kartı yeni aldığına göre format atsa da atmasa da bootmii klasörü yok o da ayrı mesele.

Ama şu şekilde yapabilir yedek alma işlemini:

Alıntı
* WiiInstall.zip dosyasının içeriğini formatlanmış SD karta kopyala, SD karttaki apps\hackmii_installer_v1.2\boot.elf dosyasını ana klasöre de kopyala ve kartı Wii'ye tak.
* HomeBrew Channel içerisinden HackMii Installer çalıştır, HomeBrew Channel'ı şimdilik güncelleme, BootMii'yi Boot2'ye kur (zaten kurulu bile olsa son versiyonla kurmuş oluyorsun)
* Wii'yi resetle, Reset ve Power tuşlarını kullanarak yedek alma ekranına gel ve yedek oluştur.
* Bu SD kartın içeriğini zipleyerek bilgisayarına, dropbox'ına ve bilimum yedek alabileceğin yerlere at. SD kartta bootmii klasörü olduğu sürece Boot2 olarak kurulan BootMii öncelikle onu açacaktır.

BootMii Boot2'ye kurulmasa bile bu yedek alma işini BootMii'yi IOS'a kurarak ve HBC içinden girerek de yapabilir. Bu yedeği direk olarak yükleme şansı olmasa da NAND'a yazma imkanı/alet edevatı olan biri yapabilir.

Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Haziran 02, 2016, 22:45:23 ÖS »

Bence bootmi ıos üzerine kuruludur, o yüzden sd karta bootmii dosyası olmasa bile bootmii ye girecektir. Ancak dediğin gibi boot2 olarak kurulduysa bootmii yi açamayacaktır.
HBC üzerinden program çalıştırarak alması gerekecek. Ancak yanlış bir işlemde brick olsa bile şöyle bir avantajı var , dvd rom üzerinde çip olduğu için ( % 100 çip varsa tabii) gamecube oyun kolu ile bootmii nin recovery kısmını girip tekrardan temiz nandı bozuk olanın üzerine yazabilir.
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2016, 22:47:04 ÖS Gönderen: JckOB » Logged

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
XBox 360 Slim [RGH AceV2
onuryıldız
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Haziran 03, 2016, 12:18:49 ÖS »

Homebrew Channel da güncellenecek mi? Dün söylemeyi unuttum. Yanlış görmediysem IOS hatasının yanında Homebrew Channel da güncellenmeli gibi bir şey yazıyordu.

İlave olarak versiyon sanırım 3.2'de kalacak. Bu durumda ben son çıkan Wii oyunlarını oynayamaz mıyım?
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Haziran 03, 2016, 12:33:37 ÖS »

3.2 sonrası çıkan oyunları gerekli IOS lar yüklü olmadığı için (4.2 ye ait IOS ve cIOS'lar olmadığı için) oynayamazsınız. Buna bazı emülatörler da dahildir.

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
XBox 360 Slim [RGH AceV2
onuryıldız
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Haziran 03, 2016, 12:36:34 ÖS »

Peki Simon'un bahsettiği adımları yaparsam oynayabilir miyim?
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Haziran 03, 2016, 12:52:39 ÖS »

Softmod kurulumu için herkes farklı bir yol izler , ben Simon'un yaptığı şekilde kurulum yapmıyorum.
Paketi simon hazırladığı için onun bilgi vermesi daha mantıklı ancak paketin içinde IOS200 ve sonrası IOS/cIOS lar var bunların system update yapılmadan kuruluması %99 olasılıkla brick'e neden olacaktır.

O yüzden NAND yedeği almadan kesinlikle WAD / IOS / cIOS kurulumu yapmayın. sadece Sd kart içine emülatörlerin DOL dosyalarını atıp çalışıp çalışmadığına bakın.Artık hangi emülatörün çalışıp çalışmayacağı şans...

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
XBox 360 Slim [RGH AceV2
onuryıldız
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Haziran 03, 2016, 12:57:59 ÖS »

Anladığım kadarıyla bu adımları izlersem versiyon upgrade olmuyor. Sadece bazı dosyaları güncellemiş oluyorum.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Haziran 03, 2016, 14:39:53 ÖS »

Anladığım kadarıyla bu adımları izlersem versiyon upgrade olmuyor. Sadece bazı dosyaları güncellemiş oluyorum.
Aynen öyle ama Korean Wii'ler konusunda tecrübem yok, o yüzden i_r_on ve JckOB'un aşağıdaki soruma cevabını da dikkate alırsan iyi olur.

ancak paketin içinde IOS200 ve sonrası IOS/cIOS lar var bunların system update yapılmadan kuruluması %99 olasılıkla brick'e neden olacaktır.
Bunu biraz açar mısın?

Benim bildiğim IOS'lar bir nevi DLL dosyalarıdır ve sistem menüsünün kullandığı IOS'a dokunmadığın sürece IOS yüklemekle brick olmaz. Windows 7'de normalde olmayan ama daha üst sürümlerde olan bir DLL dosyasını Windows 7 kurulumuna kopyalarsan Windows bu dosyadan haberdar olmadığı için şikayet etmez.

Benim yöntemde kurulan IOS/cIOS'lar:

236 modifiye edilmiş 36
58 USB2 desteği
202, 222, 223, 224 hermes
249, 250 waninkoko veya d2x

@i_r_on: Bu konuda senin de fikrini alabilir miyim sensei?

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: