Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetPc'yi fişten çalıştırma
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pc'yi fişten çalıştırma  (Okunma Sayısı 8144 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 14, 2016, 11:35:49 ÖÖ »

Abi zaten fişten çalıştırıyoruz diyen olabilir benim demek istediğim fişe takar takmaz çalışmalı.Elimde bir adet stick pc var ve 5/24 çalışması gerekli,elektrik giderse tekrar başlaması için açma düğmesi ne basmak gerekiyor ki ben başında olmadığımda bu imkânsız.Biosuna baktım bir seçenek göremedim.Yapılacak başka bir şey varmı?
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2016, 11:46:35 ÖÖ »

Bios da power ayarlarını iyice incele istersen
Çok çok eski bir pc değil ise ayar olması gerekir
Benim arcade makine ye bağladığım pc de var bu ayar
Fişe takılınca direk çalışıyor
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2016, 12:13:51 ÖS »

Markası wintel w8 bios ayarlarında ne olarak aramalıyım?
RetroClub
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2016, 12:49:17 ÖS »

Sizin BIOS u tam bilmiyorum ama genelde

Restore on AC/Power Loss seçeneği “Power On''

yapınca elektrik geldiğinde otomatik açılıyor diye biliyorum...
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 14, 2016, 12:53:17 ÖS »

kesintisiz güç kaynağı takmak maliyetlimi oluyor ? bu iş için mümkünse en ucuz yolumu tercih ediyorsun

16 numaralı ( ps-on) ayakla ground yani siyah arasına bir tel atarak açılış yapabilir ancak elektrik kesilip geri geldiğinde nolur tam bilemiyorum ama tahminen açılır diye düşünüyorum istersen bir dene.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 14, 2016, 13:41:16 ÖS »

Hem daha az maliyet hem daha az ısınma ve sıfır gürültü.5v ile çalışıyor ve evdeki core2duo kadar hızlı.
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2016, 15:15:26 ÖS »

0.3 - 3 sn arası çalışan zaman röleleri var, 0.3 sn yeterli olur, pc'nin açma düğmesine giden 2 adet iletkeni rölenin normalde açık kontağına takarsın olur biter.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 14, 2016, 15:31:26 ÖS »

hımm bunu bir deneyelim bakalım Hakanats,teşekkürler.
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ağustos 14, 2016, 16:07:32 ÖS »

PS_ON pinine short yaparak direk açılmasını sağlayabilirsin. Resinde hemen yanına bağlamışlar. Ben amiga için yeşil ve gri kablolarla yapıyordum. Ama buda işe yarıyormuş;

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ağustos 14, 2016, 16:17:21 ÖS »

PS_ON pinine short yaparak direk açılmasını sağlayabilirsin. Resinde hemen yanına bağlamışlar. Ben amiga için yeşil ve gri kablolarla yapıyordum. Ama buda işe yarıyormuş;

Bu yöntem anakarta bağlı olmayan power supply'ı çalıştırmak için geçerli olup anakarta bağlı iken kısa devre yapılırsa anakartı elinize verir, normalde anakarttaki power tuşuna basınca triak yoluyla kapanması gereken iki ucu hep kapalı tutarak anakarta devamlı enerji vermek demektir, bu iş atx anakartın yapısına aykırı, ki arkadaşın pc'sinde zaten böyle bir power supply zaten yok.
« Son Düzenleme: Ağustos 14, 2016, 16:26:21 ÖS Gönderen: hakanats » Logged
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ağustos 14, 2016, 17:21:45 ÖS »

Cihazın tam adını, linkini falan yazarsan daha rahat yardımcı oluruz.

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 14, 2016, 17:29:26 ÖS »

evet o yöntemi zamanında 1200'ümü pc power supply ile çalıştırmak için kullanmıştım.Cihaz şudur
http://www.geekbuying.com/item/Wintel-W8-Intel-Atom-Z3735F-64Bit-TV-Box-Windows8-1-Android4-4-Dual-OS-Quad-Core-HDMI-2G-32G-802-11-a-b-g-n-LAN-BT4-0-343918.html
« Son Düzenleme: Ağustos 14, 2016, 17:32:30 ÖS Gönderen: AmigAmigA » Logged
zangief_34
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 14, 2016, 19:42:50 ÖS »

Bazı anakart markaları tarafıdan "Restore on AC Power Loss", bazıları tarafından "Power Fail Status" veya benzer şekilde ifade edilen bu özellik, sisteme gelen elektrik kesildiğinde ve tekrar geldiğinde, güç kaynağının sisteme tekrar güç verip vermeyeceğini belirliyor. Sürekli çalışması gereken sistemlerde, elektrik gidip gelse bile bu özellik sayesinde sistem otomatik olarak tekrar çalışır ve sistem kaldığı yerden çalışmaya devam eder.

Bu özelliği değiştirmek için anakartınızın BIOS'una girip, güç yönetim seçeneklerine (Power Management Setup) girmeniz gerekiyor. Burada "Restore on AC Power Loss" veya "Power Fail Status" şeklinde bir ayar menüsü göreceksiniz. Bu özelliğe ait genelde 3 seçenek vardır:

* Always off: Elektrik kesilip gelse veya güç kablosunu çıkartıp taksanız bile sistem kapalı kalmaya devam edecektir. "Sistemim kendiliğinden açılıyor" şikayetinde bulunan kullanıcılar bu seçeneği kullanmalıdır.

* Always on: Sistem kapalıyken bile elektrik kesilip gelse veya güç kablosunu çıkartıp taksanız, sisteme otomatik olarak elektrik verilecek ve çalışmaya başlayacaktır.

* Last State: Eğer sisteminiz açıkken elektrik gidip gelirse ve güç kablosunu çıkartıp takarsanız, sistem tekrar açılacaktır. Ama sistem kapalıyken elektrik gidip gelirse veya güç kablosunu çıkartıp takarsanız sisteme elektrik verilmeyecektir; yani sistem otomatik açılmayacaktır.

(donanımhaber.com alıntıdır)
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 15, 2016, 12:28:32 ÖS »

Bazı anakart markaları tarafıdan "Restore on AC Power Loss", bazıları tarafından "Power Fail Status" veya benzer şekilde ifade edilen bu özellik, sisteme gelen elektrik kesildiğinde ve tekrar geldiğinde, güç kaynağının sisteme tekrar güç verip vermeyeceğini belirliyor. Sürekli çalışması gereken sistemlerde, elektrik gidip gelse bile bu özellik sayesinde sistem otomatik olarak tekrar çalışır ve sistem kaldığı yerden çalışmaya devam eder.

Bu özelliği değiştirmek için anakartınızın BIOS'una girip, güç yönetim seçeneklerine (Power Management Setup) girmeniz gerekiyor. Burada "Restore on AC Power Loss" veya "Power Fail Status" şeklinde bir ayar menüsü göreceksiniz. Bu özelliğe ait genelde 3 seçenek vardır:

* Always off: Elektrik kesilip gelse veya güç kablosunu çıkartıp taksanız bile sistem kapalı kalmaya devam edecektir. "Sistemim kendiliğinden açılıyor" şikayetinde bulunan kullanıcılar bu seçeneği kullanmalıdır.

* Always on: Sistem kapalıyken bile elektrik kesilip gelse veya güç kablosunu çıkartıp taksanız, sisteme otomatik olarak elektrik verilecek ve çalışmaya başlayacaktır.

* Last State: Eğer sisteminiz açıkken elektrik gidip gelirse ve güç kablosunu çıkartıp takarsanız, sistem tekrar açılacaktır. Ama sistem kapalıyken elektrik gidip gelirse veya güç kablosunu çıkartıp takarsanız sisteme elektrik verilmeyecektir; yani sistem otomatik açılmayacaktır.

(donanımhaber.com alıntıdır)

Son BIOS'ların çoğunda malesef bu seçenek bulunmuyor. Ben de yıllarca, server olarak kullandığım bir cihazı bu şekilde ayakta tutmayı başarmıştım. Cihazın başında olamayacağım zamanlar için gayet pratikti. Bir de uğraşıp da beceremediğim bir durum vardı ki o da; Wake-on WAN idi (normalde Wake On LAN seçeneği aktifse LAN'dan 'magic' paket göndererek cihazı çalıştırmanız mümkün, bunu internet'ten yapmaya çalışmış, router ayarlarıyla bayağı bir uğraşmama rağmen başaramamıştım).
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: