Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetCRT TV'nin Multisystem ve RGB destekli olduğunu nasıl anlarız?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CRT TV'nin Multisystem ve RGB destekli olduğunu nasıl anlarız?  (Okunma Sayısı 6140 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 06, 2016, 11:11:21 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar,

Başlıktaki sorumun en pratik yolu nedir?

TV'yi alacağım yere famicom götüreceğim galiba. Benim aklıma gelen en kesin çözüm bu. Siz ne dersiniz?   

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2016, 11:23:09 ÖÖ »

Famicom RGB değil ki... götürmen bir işe yaramaz Saturn, Dreamcast, Playstation'ın scart çıkışlı RGB kabloları var...Oradan bağlayabilirsin.. Genelde TV'lerde scart varsa RGB'de oluyor bildiğim kadarıyla...TV'nin marka modeli nedir? Internetten araştırabilirsin sanırım.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2016, 11:41:41 ÖÖ »

Multisystem olduğunu anlayabilmek için famicom, RGB olduğunu anlayabilmek içinse Rgb kablolu ps1 götüreceğim galiba. TV'ci de garip garip bakacak heralde

Gidip bakmadım henüz. Tercihim Sony, ama yoksa diğer markalara da bakacağım. Plan aşamasındayım

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2016, 11:43:57 ÖÖ »

yanlış anlamışım kusura bakma... Multisystem çok eski 7 system TV'ler var...Ancak onlarda famicom'u çalıştırabilirsin sanırım (ya da japonyadan gelmiş ekran varsa TR'de). Standart PAL/NTSC vs. destekleyen TV'ler famicom'la uyumlu değiller...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2016, 11:52:40 ÖÖ »

Benim Atari 5200'de başıma geldiği gibi, TV üzerinde multisystem yazsa da aslında o Composite, SCART vs girişinden gelen açık video sinyalleri içinmiş. RF (yani anten) girişi genelde sadece TV'nin satıldığı bölgedeki TV yayınlarını destekleyebilecek şekilde tek sistem modülatör kullanılırmış. Dolayısıyla işin o kısmını anlayabilmek için yanında famicom götürüp denemek en mantıklısı.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2016, 12:05:07 ÖS »

Cevaplar için teşekkürler, siz de kusura bakmayın ben de eksik yazdım. "Famicom Av modlu". RF ile işim olmayacak yani.

Multisystem yazması 60HZ NTSC deskteklediği anlamına gelir mi? ve bu Sony TV'lerde yazıyor mu?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 06, 2016, 12:09:46 ÖS »

Cevaplar için teşekkürler, siz de kusura bakmayın ben de eksik yazdım. "Famicom Av modlu". RF ile işim olmayacak yani.

Multisystem yazması 60HZ NTSC deskteklediği anlamına gelir mi? ve bu Sony TV'lerde yazıyor mu?

AV modluysa sorun olmaz diye düşünüyorum. Sadece NTSC'yi desteklemesi yeterli o zaman zira Amerikan ve Japon NTSC arasındaki fark sesin RF üzerinden iletildiği alt taşıyıcı sinyal frekansı. (PAL-G, PAL-M vs de olduğu fark kadar yani). Ses iletimi için RF kullanmıyorsan (yani AV mod yapıldıysa) zaten ses kabak gibi açık bir şekilde Audio hattından gidiyor demektir. Dolayısıyla geriye bir tek Video kısmını test etmek kalıyor ki onu da TV'nin kullanım kılvuzunu bulabilirsen internetten orada yazar zaten. Tabi emin olabilmek için konsol götürüp denemek en kesin çözüm olur...

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 06, 2016, 12:43:23 ÖS »

AV Modlu Famicom'da sorun yaşayacağını sanmıyorum... Famicom RF'den hepten sorun Sega SG-1000 bile RF'den insanca sonuç verirken, Famicom'u nasıl bir RF aralığına almışlarsa rezalet...

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Eylül 06, 2016, 13:20:39 ÖS »

İvedi cevaplar için teşekkürler.

Son bir soru;
Av modlu famicom ile test ettim renkli görüntü ve temiz ses aldım diyelim. RGB'yi farklı bir cihazla ayrıca test etmem gerekir mi? Yoksa zaten RGB var mıdır?

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Eylül 06, 2016, 13:22:11 ÖS »

37 ekran sony multi systemlerde görüntü sorunsuz, pal/ntsc/secam cihazlara uyumlu scartlı modellerde rgb görüntü mis

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 06, 2016, 14:22:25 ÖS »

famicom composite çıkış veriyor...RGB ise oldukça farklı...Composite girişin olması demek, RGB desteği olduğu anlamına gelmez.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Eylül 06, 2016, 14:31:20 ÖS »

famicom composite çıkış veriyor...RGB ise oldukça farklı...Composite girişin olması demek, RGB desteği olduğu anlamına gelmez.

Hmm... Yani scart olsa bile RGB olmayabilir. Tamamdır...

En iyisi ben famicom ile test etmek yerine,
1 adet PS1
1 adet NTSC oyun
1 adet PS Composite kablo
1 adet PS RGB kablo

İle deneyip öyle alayım ben bu TV'yi.

« Son Düzenleme: Eylül 06, 2016, 14:33:22 ÖS Gönderen: FatihHazretleri » Logged

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Eylül 07, 2016, 12:50:14 ÖS »

Ben de ntsc plug and play ve ps1 götürmüştüm. Rgb sinyal gelince yazar genelde ekranda. Ntsc olayını çipli ps1 de ntsc imajlı diskle ve standart av kablo ile  de deneyebilirsin. Multi system olmayan tv siyah beyaz renk verecektir. Belki ses de çıkmaz.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: