Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Taito Vewlix Clone - Arcade Kabin Yapımı
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Taito Vewlix Clone - Arcade Kabin Yapımı  (Okunma Sayısı 12923 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 04, 2016, 23:27:14 ÖS »

Normalde Sinema sektöründe çalışan bir insan olmama rağmen çocukluk hobisi olarak arcade cihazlar ile uğraşıyorum.

2 yıl önce bir ara vakit bulduğumda çok beğendiğim bir kabin olan Taito Vewlix için kolları sıvayıp bir kabin yapmıştım. Bayağı uğraştırsa ve de tam istediğim gibi olmasa da fena iş çıkmadı ortaya.

İlerleyen günlerde odayı baştan dizayn edip yeni kabinler yapma projem var. Bunlardan bir tanesi yeni bir Vewlix ve de Taito Egret 2 Candy Cabinet.

Yaptığım kabin içerisinde ps360 pcb koyarak PS3-Xbox360-ps2-dreamcast-xbox-gamecube vs. bir çok cihazın çalışmasını sağlamıştım. Jamma bağlantılı yapmadım. Kabin full MDF den yapıldı. Boya olarak da Lake dediğimiz parlak boya kullandım ki sonradan pişman oldum. Lake fena halde çiziliyor ve de piano black üzerinde çok leke iz vs. bırakıyor.

Çok detaylı yapım resimleri yok fakat arşivden bulduklarımı sizinle paylaşmak istedim. 

NOT: Kabinde kullanılan bütün button ve joystickler Sanwa markadır.
İçerisinde ise PS360+PCB kullanılmaktadır. Bütün konsollar ile uyumlu çalışır. Aşağıdaki linklerden hakkında bilgi edinebilirsiniz.

http://akishop-customs.com/PS360.html
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2016, 10:03:28 ÖÖ Gönderen: Hurşit » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2016, 23:36:17 ÖS »

Valla güzel işçilik, bravo...

Köşelerdeki geometrik kesimler, kenarlardaki yuvarlamalar, birleşim yerleri vs süper olmuş. Resimlerde gördüğüm Marangozluk işçiliği "hobi" klasmanının ötesinde, profesyonellik var sanırım değil mi @hurşit?

Alçakgönüllü olmaya gerek yok bence çok başarılı bir kabin.

Tekrardan tebrikler

Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2016, 00:05:08 ÖÖ »

Valla güzel işçilik, bravo...

Köşelerdeki geometrik kesimler, kenarlardaki yuvarlamalar, birleşim yerleri vs süper olmuş. Resimlerde gördüğüm Marangozluk işçiliği "hobi" klasmanının ötesinde, profesyonellik var sanırım değil mi @hurşit?

Alçakgönüllü olmaya gerek yok bence çok başarılı bir kabin.

Tekrardan tebrikler

Üstad aslında profesyonellik demeyelim de biraz mükemmelliyetçilik var diyelim. Yaptığım bir işin en iyisi olmasını istemek gibi ilginç bir egom var. Bu kabini yaparken de bayağı kasmıştım. Daha sonra iş güç derken adam gibi zevkini bile çıkartamadım

Çok şükür elim de bu tarz işlere yatkın ve de ahşap ile uğraşıp şekil vermek acayip hoşuma gidiyor. Tabi senin kadar olmasa da azıcık bişiler geliyor elimizden
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2016, 00:08:10 ÖÖ Gönderen: Hurşit » Logged
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2016, 00:18:58 ÖÖ »

@yavuzg ye aynen katılıyorum çok başarılı bir çalışma olmuş
büyük emek var üzerinde eline sağlık
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2016, 00:58:46 ÖÖ »

Ben bilmem sen sinema sektöründe çalışıyorum diyince aklıma direk dekor/sahne/set prop hazırlama işinde profesyonel olarak çalışyormuşsun gibi geldi.

Mükemmeliyetçilik olmasa zaten akıl karı değil bu yaptıklarımız Kahkaha Çok başarılı temiz iş

Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2016, 01:01:22 ÖÖ »

Ben bilmem sen sinema sektöründe çalışıyorum diyince aklıma direk dekor/sahne/set prop hazırlama işinde profesyonel olarak çalışyormuşsun gibi geldi.

Mükemmeliyetçilik olmasa zaten akıl karı değil bu yaptıklarımız Kahkaha Çok başarılı temiz iş

Hahah yok usta sinema sektöründe çalışıyorum ama yaptığım iş çok farklı. Aksiyon yönetmenliği yapıyorum. aksiyon vb. sahneleri yaptığımız bir ekibim var. Sadece yabancı projelerde çalışıyoruz. Gökhan abi ile yıllar önce ilk olarak sinema sektöründen tanışmıştık, ortak hobiler çıktı tabi sonra.

Dekor falan bilmem ben
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2016, 08:55:41 ÖÖ »

Super gozukuyo hursit cokcanli kabinlerdi zamaninda az beklemedik basinda...
sait
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 05, 2016, 09:08:00 ÖÖ »

Güzel kabin tebrikler!İçinde ne var?
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 05, 2016, 09:32:53 ÖÖ »

içine ne koyarsanız o çalışır
Desteklediği sistemler

Xbox
Xbox 360
Xbox one
Ps2
Ps3
Ps4
Dreamcast
Gamecube
Wii
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ekim 05, 2016, 09:36:07 ÖÖ »

içine ne koyarsanız o çalışır
Desteklediği sistemler

Xbox
Xbox 360
Xbox one
Ps2
Ps3
Ps4
Dreamcast
Gamecube
Wii

Sanırsam sistemden ziyade oyuna göre çalışır, trimpotlu yön kolları olmamasından ötürü.
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2016, 09:38:13 ÖÖ Gönderen: hakanats » Logged
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 05, 2016, 09:52:19 ÖÖ »

Hayır o şekilde değil
Sistemin içinde 2 adet PS360+ pcb controller devresi var
Hangi sistemi takarsanız takın o sistemin controlleri  olarak çalışır.

PS360 pcb 65 dolarlık efsane bir pcb dir.
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 05, 2016, 09:56:39 ÖÖ »

ellerıne saglık orjınal den farkı yok harıka bır ıs cıkarmısın  xbox360 baglmasın kollar ıcın cevırı ne kullandın? bide son sorum Taito Egret 2 Candy Cabinde ekran 180 derece  acıyla donuslu mu  olcak yatay dıkey ekran olayı
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2016, 10:00:17 ÖÖ Gönderen: mesa » Logged

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ekim 05, 2016, 10:01:18 ÖÖ »

Hahah yok usta sinema sektöründe çalışıyorum ama yaptığım iş çok farklı. Aksiyon yönetmenliği yapıyorum. aksiyon vb. sahneleri yaptığımız bir ekibim var. Sadece yabancı projelerde çalışıyoruz. Gökhan abi ile yıllar önce ilk olarak sinema sektöründen tanışmıştık, ortak hobiler çıktı tabi sonra.

Dekor falan bilmem ben

Yunus yüzüne karşı yazıyorum diye düşünmeyin çok vefakar, çok iyi bir arkadaşımızdır... Aksiyon sahnesi denilince, aksiyon ekibi denilince Türkiyede tek, dünyada hatırı sayılır ekiplerden biri diyebilirim. Arcade olayından biraz anlıyor işte

Eline sağlık çok iyi bir kabin olmuş. Böyle yumuşak hatlı, alengirli kabinleri MDF'den yapmak kolay olmasa gerek... Ciddi işçilik, emek... Ellerine sağlık..

Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 05, 2016, 10:06:01 ÖÖ »

ellerıne saglık orjınal den farkı yok harıka bır ıs cıkarmısın  xbox360 baglmasın kollar ıcın cevırı ne kullandın? bide son sorum Taito Egret 2 Candy Cabinde ekran 180 derece  acıyla donuslu mu  olcak yatay dıkey ekran olayı

İlk mesaja kullandığım pcb nin bilgilerini ekledim

Taito Egret 2 nin en önemli özelliği monitörün dönme olayıdır. Evet yapacağım kabine bunu da koymayı düşünüyorum. Kabinin çizimleri bitti sayılır. Bütün parçalarını ve görüntüsünü birebir orjinali gibi yapmayı düşünüyorum. Metal kasa vs.. gibi
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ekim 05, 2016, 10:11:17 ÖÖ »

Dekor falan bilmem ben

Yunus yüzüne karşı yazıyorum diye düşünmeyin çok vefakar, çok iyi bir arkadaşımızdır... Aksiyon sahnesi denilince, aksiyon ekibi denilince Türkiyede tek, dünyada hatırı sayılır ekiplerden biri diyebilirim. Arcade olayından biraz anlıyor işte

Eline sağlık çok iyi bir kabin olmuş. Böyle yumuşak hatlı, alengirli kabinleri MDF'den yapmak kolay olmasa gerek... Ciddi işçilik, emek... Ellerine sağlık..

Abi teşekkür ederim o senin iyiliğin

MDF olayı büyük sıkıntı, şimdiki aklım olsa ki bir sonrakini inşallah metal sac kullanarak yapmayı düşünüyorum. MDF gavur leşi gibi oluyor yerinden kalkmıyor Kahkaha Kahkaha
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: