Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: A 1200 Tower case  (Okunma Sayısı 63409 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Kasım 28, 2007, 19:03:49 ÖS »

Elbox tan siparişim Cevizlibağa gelmiş,
Faturasını gümrükle haşır neşir olan arkadaş üstüne aldığım malları, aynı arkadaş yarın almaya gidecek..

Haliyle heyecan var üstümde..
1 Aydır rafa kaldırdığım malları çıkartma vakti geldi.

Şimdi benim gibi acemi nin elinde hemen hemen her türlü donanım var gibi.
Sıkı bir PC parası harcamış oldum.

Bir dönem herkes elindeki malları göstere göstere yazıyordu.. Bende kıskançlığımdan çatlıyordum.. Yok onda amigaone var öteki morphos yüklemiş, öteki dvd writer bağlamış, bir başkasında bvision var, kiminde turbo var vs vs....

Şimdi bende acımadan ne var ne yoksa döküyorum kardeşim...
Bunlarla ne yapacağımı güzel güzel anlatın !
Aferim hepsini topla kasanın içine tep demeyinde hevesim kursağımda kalmasın

01- A1200 3.1 Rom Revision 2B Board
02- A1200 3.0 Rom Revision ID4 Board
03- A1200 3.0 Rom Revision ID4 Board (yolda geliyor)
04- Blizzard 603e+ 200 Mhz 040/25 & SCSI II (Scsi kablosu mevcut)
05- 256 Mb Edo 60 ns 72 pin Ram
06- 2,5" IDE ler 1GB, 2.1GB, 4GB, 10GB
07- 3.5" IDE ler 1.2GB, 2.4GB, 4GB
08- 2.5" to 3.5" + 3.5" ide kabloları
09- 16 bit IBM PCMCIA Ethernet kart
10- 16 MB PCI Voodoo 2000
11- PS/2 Klavye adaptörü
12- USB Mouse adaptörü
13- Blizzard SCSI cable to SCSI HDD girişi ara kablosu
14- 16x Creative CD-ROM
15- 52x Samsung CD-ROM
16- Competiton Pro Joystick for Amiga
17- Competiton Pro Joystick USB for PC
18- D-BOX 1200 Kasa PSU ve klavye adaptörlü (Gümrükte yarın alıyoruz)
19- Mediator PCI 1200 SX (Gümrükte yarın alıyoruz)
20- Fast ATA 1200 MK-III (Gümrükte yarın alıyoruz)
21- AOPEN Marka PSU
22- A600 Cillop gibin bembeyaz..
23- A500 "0" kutusunda +512 kb RAM (Mybee saolsun)
24- PS/2 to USB klavye adaptörü
25- 1x 32MB Fastram, 4x 16MB Fastram
26- A1200 sararmış case+klavyesi
27- 1x A1200 Adaptörü 1x A600 Adaptörü
28- 2B boardun disket sürücüsü ve ara chipseti
29- 2 adet IDE to Slim CD/DVD
30- CF to 40 Pin adaptör
31- 1085S Monitor + PCmin 2 adet 19" LCD Monitoru
32- 4 Mb S3 Virge PCI

Dolabı açtığımda gördüğüm bunlar dostlar.. Araya sıkışmış 1-2 ıvır zıvırda vardır belki ama kilit parçalar burda.

Bu malları aldığımdan beri A600 da 1 kere oyun oynadım, A1200 de 3.1 ve 3.9 sistem açtım. Başka da birşey yapmışlığım yok. Zaten çok detay bilmiyorum.
Hardware konusunda 3-4 aydır yemedim içmedim sizlerden yardım aldım, okudum, internette gezdim, elime lehim aldım. Denemeler yaptım, Söktüm taktım bozdum yaptım

Sıra geldi bunları toplayıp software detaylarını öğrenmeye..

Kararsız olduğum konular :

1- ID4 ve 2B board hangisini kullanayım. 2 sindede turbo 2 nci resette açıyor.
Nasılsa 2B nin Romu söküp ID4 e takabilirim.

2- Fast ATA MK-III mü kullanayım yoksa SCSI mi? FastATA 6.1 mb/sn, SCSI 10 mb/sn veri transfer hızına ulaşıyor. Düz ide ise 1.7 mb/sn idi hatırlarsanız.
Fast ataya o kadar para verdik, 10 ytl ye bir scsi hdd alıp kontrol kartını kenara koymak biraz dokunuyor şu an

3- OS4 2 gün sonra çıkıyor. Bunumu bekliyeyim, yoksa morphosumu deneyeyim.

4- 2b boardun disket sürücüsünü mü kullanayım yoksa A600 yada 500 den mi sökeyim

5- Uygun bir PCI ethernet kart mı arama derdine düşeyim yoksa yurtdışından 90 derece PCMCIA döndürücü mü alayım (malesef 49 euro + 7 euro posta)

6- PCI slota Soundblaster taksam ne yapabilirim (Yeni OS4 PCI sound kart desteklemiyormuş en azından yalnış hatırlamıyorsam SBlasterı)

Cevaplardan sonra görüşürüz

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Kasım 28, 2007, 19:20:44 ÖS »

bence fast ata ya gereksiz para vermisin. kurmasida sokmeside zahmetlidir. bence hic kurma sifir olarak sat burada. scsisi olmayan arkadaslar kullanir.

morphos'u denemesi bedava. os4 gelene kadar kurup bi bakabilirsin. (ben cok memnun kalmadim)

pcmcia ethernet ile hic ugrasma. mediator'e guzel ucuz bir ethernet bul, o pci slotlar bosbos durmasin.

alternatif olarak fast ata + pcmcia ethernet + 030 filan bir turbo kartla birde orjinal kasa a1200 kurabilirsin.

Retro Hincal Uluc
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Kasım 28, 2007, 20:12:37 ÖS »

MorphOS 2.0 Classic PPC Amiga'lar icin büyük ihtimalle cikacak, ama önce sirasini beklemesi lazim... Once Pegasos ve Efika icin cikacak ve bu versiyonlar 50USD - 99USD arasi olacak, daha sonra Classic PPC Amiga icin cikacak ve büyüh ihtimalle ücretsiz olacak.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Kasım 29, 2007, 01:04:35 ÖÖ »

selam, yeni çıkacak olan os / hardware ile neler yapmayı planlıyorsunuz? meraktan soruyorum. pek çok compo'dan morph os çıkarıldı, "bu gerçek amiga diil başka bişi" diye. ( demo party yarışmalarından ) evoke2005'de amiga1 kullandım ve süper yıkım olmuştu... cidden çok merak ediyorum bu "yeni" amiga larla ilgili heycan ne için? web browse için mi? server mı? 3d animasyon içinmi? 68k emülatörle oyun oynamak içinmi? application development için mi? eğer cevap verirseniz çok sevinirim. saygılarımla
tarcin
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Kasım 29, 2007, 01:25:01 ÖÖ »

vigo ya katılıyorum.

@gbozkurt hayırlı olsun, pc için usb competition pro'yu yurt dışından aldıysanız hangi siteden aldınız? ben de aynı yerde söyleyim de garantili olsun diye soruyorum.
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Kasım 29, 2007, 02:08:07 ÖÖ »

@vigo, selamlar. Seninle sanirim seneler önce tanismistik. Bildigim kadariyla sen demo scene, demo party, assembler vs. gibi, C64'ten gelen bir Amiga'cisin. Su anda durumun nedir, hangi platformda ne yapiyorsun bilmiyorum ama, sanirim Commodore'un iflasindan ve Türkiye'de de Amiga'nin ticari olarak bitisinden sonra 90'li yillarin ikinci yarisindan sonra bizim Türkiye'de Amiga'yi ayakta tutma cabalarimiza cok ortak olamadin. Ama Amiga dünyasindaki gelismeleri (ya da gelisememeleri) bir sekilde takip etmissindir.

Senelerce Amiga'yi PPC mimarisine gecirmenin acilari sürdü, sonra bu mimari üzerinde native isletim sistemi gelistirme cabalari... OS4 hala tam sürüm olarak cikamadi, OS3.0 üzerine gelistirilen MorphOS ise PPC native olarak Pegasos'ta cikti.

OS4 o kadar gecikti ki, var olan AmigaOne hardware'i bu sefer eski kaldi... Amiga bir türlü OS/hardware ikilisini ayni anda güncellige kavusturamadi. Pegasos II güncelken de bu sefer MorphOS 1.X geri kaldi, o yüzden 2.0 versiyonunu bitirmeye calisiyorlar. Ama sunu söyleyebilirim ki, MOS 2.0 cikinca ardindan gelecek bir Pegasos III ile bu güncellik yakalanacak.

Diyeceksin ki, bu güncellik yakalanacak ama adam gibi bir Ofis programi, bir Photoshop, bir Premier, bir Dreamweaver olmazsa gene bir ise yaramayacak... Haklisin... En basitinden güncel 3D oyunlar port edilmezse gene bir ise yaramayacak. Ki karli olmadigi icin zaten bu oyunlar ve bu programlar da olamayacak. AmigaOne ve Pegasos üzerinde Linux kurup nispeten bu eksiklikleri gidermek mümkün olsa da, PPC üzerinde Linux'un avantajlari ne olabilir ki? En fazla donanimin enerji tüketimini öne sürebilirsin avantaj olarak, o da pek nazara alinan bir  konu degil... Uzerinde Linux kosan bir PPC zaten Amiga ile uzaktan yakindan alakali degil...

Benim sahsi düsüncem, her ne kadar zamaninda Intel Outside propagandasi yapmis olsak bile, AmigaOS'un ya da MorphOS'un x86 üzerine de port edilmesi cok faydali olacaktir, ama bu da olur mu, ne zaman olur bilemem...

Peki bizim heyecanimiz nerede? OS4 ya da MorphOS 2.0 ciktigi zaman en azindan web icin, email icin, ftp icin, development icin, ya da yazdigin gibi 68k emülasyonu icin, hepsini birak, Aminet'ten program indirip kurup PNG ikonlarla dolu masaüstünü düzenlemek icin, kisacasi sadece keyfimiz icin bu sistemleri kullanacagiz. Bu sistemlerde para kazanilacak bir is (3D, grafik vs.) yapamayacagiz belki ama turbokartli 1200'ümüzde yasadigimiz Magic Workbench, NewIcons heyecanlarini kat be kat yasayacagimiza eminim.

Asagidaki linkte alchimie sovunda gösterilen MorphOS2 videolari var. Oldukca güzeller. MorphOS 2'nin Efika üzerinde bile ne kadar hizli calistigini görebiliyoruz. Usenmezsen indirip izle.

http://amigagatchat.free.fr/alchimie7/videos/

Ozellikle cube videolari cok güzel.

Umarim tatmin edici bir cevap olmustur...

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Kasım 29, 2007, 04:31:43 ÖÖ »

@gbozkurt
O listede ne malzemeler var öyle yahu. Tadından yenmez onlar. Kahkaha

Alıntı
04- Blizzard 603e+ 200 Mhz 040/25 & SCSI II (Scsi kablosu mevcut)
05- 256 Mb Edo 60 ns 72 pin Ram
10- 16 MB PCI Voodoo 2000
19- Mediator PCI 1200 SX (Gümrükte yarın alıyoruz)

OS4 için gerekli donanımın hazır. Geriye sadece OS4 siparişini verip, gelmesini beklemek kalmış. Kahkaha

@vigo
Aslında soruna net bir cevap vermek zor. Sanırım biz Amiga'nın işletim sistemine kendimizi kaptıranlardanız. Bu yüzden seviyoruz ve halen kullanıyoruz. OS4 veya MorphOS üzerinde güncel ve "iş"e yarar yazılım yok gibi (keşke olsa). Fakat kullanıyoruz işte. Ben webde IBrowse ile dolaşıyorum mesela. IBrowse yetmeyince de (keşke yetse) linuxa veya windowsa geçmek zorunda kalıyorum zaman zaman. Emaillerimi SimpleMail ile okurum hep. Ftp işim olduğunda kesinlikle AmiTradeCenter kullanırım. CD'lerimi hep MakeCD ile yazarım. os4depot'u sürekli takip ederim, yeni çıkan herşeyi mutlaka denerim. Yani, Amiga'yı (AmigaOS'u) kullanabildiğim kadar kullanırım. AmigaOS kullanmak her zaman diğerlerinden daha keyifli olmuştur benim için. Sanırım bu yüzden bırakamıyoruz bu mereti.

@Güvenç Kaplan
OS4 Aralık 2006'da tamamlandı ve şu anda tam sürüm olarak kullanıyoruz. Fakat gecikmeler konusunda sana kesinlikle katılıyorum. x86'ya geçiş konusunda da seninle aynı fikirdeyim. Fakat "sistemi x86'ya geçirirsek kontrolümüzden çıkar, korsan kullanılır ve şu anda az da olsa kazandığımız parayı kazanamayız" diye düşünüyorlar olsa gerek.
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Kasım 29, 2007, 09:06:01 ÖÖ »

Dostlar ben pek "hangisi gerçek amiga" muhabbetini sevmeyenlerdenim.
Nostaljik teknolojiye her zaman ilgim olmuştur.
Amigaya düşkünlüğüm ve anılarımıda buna eklersem, elimde gerçekten güzel bir amiga bulundurmak isterim.

Hangimiz imkanlar doğrultusunda en iyi hızlı bilgisayarı almak istemezki?
Hangimiz bilgisayarına en sıkı parçaları ekleyip upgrade etmek istemezki?
Eski 386 bilgisayarıma 16 mb edo ram koyup 8 mb ını ramdisk yapardım.
Ramdiske windows 3.1 atardım.
Win yazıp entera bastığımda windows 1 sn de açılırdı..
Çok mutlu olur hatta yeri gelince bunla arkadşlarıma hava bile atardım.
Çocukluk işte.

Bu noktadan yola çıkışla elimde upgrade olmuş bir amiga olmasını isterim.
Kökeni eskiye dayanıp, üstünde son teknoloji cihazlarla ayakta durmaya çalışan bir cihaz, ve bu kadar fanatiği olan bir cihaz kullanmaktan mutluyum.

Keza düz A600 ve A500 ümde var .. Canım sıkılırsada onlarla takılabilirim.

Bu yeni A1200 ü le hiç bişi yapmayıp, (çünkü software olarak artık bir beklentim yok), sadece whload oyun bile oynayabilirim.
Önemli olan bu cihazın yanımda olduğunu, benim olduğunu, küçük amiga muhabbetleri yapabilmeyi istemek.

Sadece disket sokup oyun oynandığını zannettiğim amiganın, rami ile turbosuyla neler yapabildiğini bilseydim, 33 yaşını beklemezdim açıkça.
Yukardaki parçalara daha erken saldırırdım..

Neyse cozenin fikride hoşuma gitmedi deil..
Alıp yeni bir basit turbo, mk-3 ile orjinal kasa 1200 yapmak..

Saygılarımla

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Kasım 29, 2007, 09:11:31 ÖÖ »

G Bozkurt arkadaşım maşallah bütün parçaları toplamışsın
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Kasım 29, 2007, 09:23:50 ÖÖ »

@Alp

Senin tam sürüm kullandigina eminim, ben raflardaki kutudan bahsetmistim

Alıntı
x86'ya geçiş konusunda da seninle aynı fikirdeyim. Fakat "sistemi x86'ya geçirirsek kontrolümüzden çıkar, korsan kullanılır ve şu anda az da olsa kazandığımız parayı kazanamayız" diye düşünüyorlar olsa gerek.

Düsünmeye devam etsinler o zaman. Böyle bencil düsüne düsüne avuc kadar kaldi bu camia. Yakinda yüzlerle ifade edilen satislar yapip dükkani kapatip gidecek hepsi. Apple Intel'e gecme karari almasaydi Amiga'nin yolundaydi. Kötü bir gecis mi oldu? Intel Mac'ler cuvalladi mi? Aksine.

Biz de bu gecisi bir sekilde yillar önce yapacaktik, yapamadik.

Varsin korsan kullanilsin, herhalde su andakinden daha cok satis yaparlar her halukarda.

@vigo
Uzerinde MorphOS kosan Pegasos'un MySQL server olarak kullanildigi yerler var, güvenlik icin kullaniyorlarmis. Ama tabi bu sistemin cok güvenli oldugundan falan degil, kimsenin zahmet edip hacklemek istemeyeceginden... Ama bunlar cok asiri örnekler ve bana hic bir sey ifade etmiyorlar. Senin sorunun ucu gelip gelip isletim sisteminde dügümleniyor. Sanirim biz bu isletim sisteminde simdiye kadar ne yaptiysak bundan sonra da onu yapip bundan keyif alacagiz, öyle gözüküyor...

Senin kardesin vardi degil mi? Ne yapiyor?
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2007, 09:29:30 ÖÖ Gönderen: Güvenç Kaplan » Logged

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Kasım 29, 2007, 09:49:51 ÖÖ »

heheh aklima cok faydasiz ama eglenceli bir soru geldi arkadaslar.

Sizce hangisi "daha" amiga
- PPC turbolu linux kosan a1200 mu?
- yoksa amiga os kosan x86(veya x64) pc mi?

PS: ben amigaci sayilmam (yeni yeni olmaya calisiyorum diyelim) ve bugune kadar amigacilarin hangi hw hangi sw gercek amigadir tartismalarinda cok hararetli oldugunu gozlemlemisimdir. Amacim yine boyle bir hararetli tartisma yaratmak falan degil yanlis anlasilmasin sadece insanlar ne dusunuyor onu merak ettim...
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Kasım 29, 2007, 10:00:56 ÖÖ »

Önemli olan burada toplanip bir seylerden bahsedebilmek bence. Ister UAE kullan, ister Mathman'deki gibi en donanimli 4000'i kullan O tartismalarin kimseye faydasi olmadi, kimse de artik zahmet edip öyle tartismalara girmez herhalde

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Kasım 29, 2007, 10:57:52 ÖÖ »

Alıntı
Sizce hangisi "daha" amiga
- PPC turbolu linux kosan a1200 mu?
- yoksa amiga os kosan x86(veya x64) pc mi?

Bence, ikiside değil.. Amiga bizim anılarımızda kalan, kullanmaktan zevk aldığımız, bir zamanların inanılmaz cihazıydı. Bugün Amiga'yı Amiga yapan anılarımız, o günlerde aldığımız tad. Bunu tekrar yaşamamız, aynı tadı başka bir cihazdan almamız mümkün olmadığından yerini hiçbir makina, hiçbir sistem alamaz.

Ben bu konuda tutucuyum. Amiga benim için işletim sistemi değildi...ya da işlemci.. yani yukardaki iki seçenekte bence Amiga değil. Duygusal anlamda Kahkaha

Not: Güvenç Kaplan'ın açıklaması ve yorumu, şu ana kadar yeni nesil Amigalar hakkında okuduğum en makul ve mantıklı yaklaşımdı. Herkesin yazdıkları bence kendi içersinde tutarlı ve doğru...Güzel bir sohbet olmuş..teşekkürler.

Unutmadan Gbozkurt, sen ne yaptın yahu Kahkaha , ne kadar parçadır. yani biraz uğraşılsa 2-3 set A1200 çıkar sanki oradan

imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Kasım 29, 2007, 17:08:42 ÖS »

Alıntı
Bence, ikiside değil.. Amiga bizim anılarımızda kalan, kullanmaktan zevk aldığımız, bir zamanların inanılmaz cihazıydı. Bugün Amiga'yı Amiga yapan anılarımız, o günlerde aldığımız tad. Bunu tekrar yaşamamız, aynı tadı başka bir cihazdan almamız mümkün olmadığından yerini hiçbir makina, hiçbir sistem alamaz.

Ben bu konuda tutucuyum. Amiga benim için işletim sistemi değildi...ya da işlemci.. yani yukardaki iki seçenekte bence Amiga değil. Duygusal anlamda Kahkaha

Tamamen katılıyorum. Elimde A500'ün A1200'ün bulunduğu günlerimde o cihazlardan aldığım keyfi şu an elbette AmigaOne'dan alamıyorum. Ancak artık o günler geride kaldı ve ben Amiga'nın işletim sistemini hep rahat, kolay, esnek ve mantıklı bulduğum için onu hangi anakartta olursa olsun kullanmak istiyorum. Ve de kullanıyorum

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Kasım 30, 2007, 09:16:51 ÖÖ »

@guvenç:
selam güvenç... "... çabalarımıza ortak olmadın" demişsin... hmmm... çabadan kastın nedir pek bilemiyorum. ama tüm amiga kullanıcıları şunu unutmasınki "zombie boys" ve "bronx" olmasaydı, pek çok dükkan, satacak oyun da bulamazdı, programda ... hatta pek çok amiga kullanıcısı da evinde ne kick-off oynardı ne bişi...

tamam, çok da müthiş bişi olmayabilir. aslında çok üzücü bi durumdur. yani bi ülkede, sadece ve sadece "korsan" olarak yazılım satılması, hatta bu yazılımın "official" olarak, ticari müesseseler tarafından satılması aslında oturup hüngür hüngür ağlanacak bir durumdur.

yıllarca dergilerde amiga ve c64'ü , oyun oynama dışında, efektif olarak nasıl kullanabiliriz tadındaki yazılarımızı da sanırım yabana atmışsın.

müsade etde, biraz da ben kenara çeklip başkaları neler yapıyor bakayım...

keza, bahsettiğin yıllarda, ben amigayı neredeyse balta ile parçalayıp çöpe atmak üzere idim. 700 DM para verip, almanyadan getirttiğim Mikronik adlı, dünyanın en iğrenç kasası kardeşimle benim kabusumuz olmuştur. Alman amiga dergisinde reklamını gördüğüm an satın almıştım ... neyse...

1997 sonuna kadar, internete bile amiga'dan giren, html dünyası ile cygnus-ed de tanışan birine baya ciddi atıfta bulundun

canın sağolsun...

asıl konu bu değil...

arkadaşlar, amiga mastürbasyon yapma aletidir... bunu kabul edin... bunu, yıllarca amigadan ekmek yemiş, bugün istanbul bilgi üniversitesi, application development department'ın başında bulunan kişi olarak sarf ediyorum... hayatımın her aşamasında, demoscene'nden ve amiga'dan faydalanmış biriyim. ama...

önümüzde iki seçenek var... ya, o sevdiğimiz bildiğimiz amiga, yada "mutant" amiga... ne üdüğü belirsiz, linux mu, amiga-os mu anlaşılmaz, yarım yamalak, hiç bir desteği olmayan, kendine has makul fiyatda donanımı olmayan bir amiga mı?

en yakından takip ettiğim ve içinde fiili olarak bulunduğum "demoscene" dünyası ( ki pek çoğunuz için büyük ihtimalle tukaka ) bile halen bugün "amiga only" partiler organize ederken, norveç, isveç, hollanda, almanya halen amiga'ya büyük support verirken, ne acıdırki bu "mutant" amiga işletim sistemleri ve donanımları, pek çok yarışmadan çıkarıldı.

neden?

bunlar başka bir dünya çünki... yani amiga diil...

forum ortamlarında, text olarak, duygu ve düşünce ifade etmek çok güç... bir gün yüz yüze karşılaşırsak daha detaylı muhabettini yaparız...

yıllardır süper uyuz olduğum bişiden bahsetmek istiyorum.

arkadaşlar, yazılım dili türkçe diildir... İNGİLİZCE'dir... eğer bilgisayarı biz icad etseydik herkes türkçe-os lar ve yazılımlar kullanırdı... dünya ile entegre olmak için "international" olmamız lazım...

workbench'i kaç kişi türkçe kullandı? tabi ben bu düşüncelerimi, çok sayıda yabancı arkadaşa sahip olduum için belirtiyorum... ben bir uygulama geliştirirken;

sayaç = 1;
if sayaç > kullanıcı_no then : ...

tarzı kod yazmıyorum...

yıllarca yabancıların "source" larına bakarak assembler kod yazmayı öğrendik...

eğer çağı yakalamak ve "multi" bi durumda olmak istiyorsak, dünya ile entegre olucaz...

yine altını çiziyorum, bunlar benim naçizane düşüncelerim... size muhtemelen uymaz...

facebook sitesini bilmeyen yoktur... görüyorum "türkçe facebook olsun" tarzı şeyler var...

yaptığınız işlerin genele yayılmasını istiyorsanız sizde genele uygun davranmalısınız...

birgün dünyayı domine edecek bişiler yaparsak türk olarak, o zaman belki işe yarar...

keza, herzaman belirtiyorum, bilgisayar kullanımı benim nazarımda "üretme" ye dayalı bir durum... tüketmeye dayalı değil...

yani ben bilgisayarı açınca bişiler yapabiliyorsam bu verimli / güzel bişi. aksi taktirde boşa geçen bir zamandır...

pek çok bilgisayar meraklısı, deliler gibi "abi ben overclock yapıtım, p4 3.0'ı 5.00 çalıştırdım" diye acaip mutlu olur, bende sorarım "peki bunu yaptın, ne için yaptın?" cevap gelmez... yani bir reklam filmi için 3d bir animasyon hazırlasa, o animasyonuda çok hızlı render etmesi gerekse, bu iş için overclock yapsa anlicam durumu... ama sadece yapmış olmak için... amaçsız , manasız...

benimde sorum bu bakımdandı... yani "morph os " bilmemne kurunca, acaba "yeni database application'ımı bu os ile daha iyi implemente edebilicem" diyen varsa önünde şapka çıkartır, elimden ne yardım gelirse destek de olurum...

ama sadece yapmış olmak için ise benim açımdan bu bir zaman kaybıdır. en azından benim kaybedek zaman lüksüm yok...

umarım düşüncelerimi doğru ifade edebilmişimdir. amacım kimseyi kırmak, üzmek yada başka anlamlar üretmek değil. bende her türk gibi, her konuda fikir sahibiyim
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: