Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Windows 10 ve Sorunları  (Okunma Sayısı 40719 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Aralık 13, 2016, 11:36:12 ÖÖ »

Windows 10 da patates olmaya başladı yavaştan. İkidir donup kalıyor ekran görüntüsü alınmış gibi.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Aralık 13, 2016, 11:45:57 ÖÖ »

Buna benzer bir sorun yaşayan arkadaş, sorunun Chrome' dan kaynaklandığını söylemişti.
Epey bir müddet donmalı şekilde kullandıktan sonra  format attmış. O durum devam etmiş. Ordan mı burdan mı diye araştırırken Chormun sorun çıarkttığını farketmiş.

Chrome kapalıyken hiç donma yaşamamış. Bazen arada açıyormuş Chrome'u yine yapıyormuş.

Windows 10 da patates olmaya başladı yavaştan. İkidir donup kalıyor ekran görüntüsü alınmış gibi.

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Aralık 13, 2016, 13:19:57 ÖS »

Patatesi bırak püre oldu püre... Geçenlerde makine kendi kendine yeniden başlatıyor demiştim. Tesadüfen yakaladım o anı, mavi ekran veriyor. (Win10'da üzülen surat koyup süslemişler birde) Yalnız uyarıyı okuyamadan hemen yeniden başlatıyor. Bu sorun bir makinada vardı şimdi iki makinede olmaya başladı.

emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Aralık 13, 2016, 13:53:08 ÖS »

Linux iyidir; bırakın gitsin Bill Amcayı...

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Aralık 13, 2016, 13:54:57 ÖS »

İyi hoş amcak ticari yazılımların çoğununu bırak neredeyse topu windows bazlı

kendoww
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Aralık 13, 2016, 14:00:08 ÖS »

Ben uzun zamandır evde linux kullanıyorum.Tabi ofiste mecburi olarak windows kullanmak zorundayız.Bu aralar mavi ekranla bizde çok karşılaşmaya başladık.Heralde windowsun kronik sorunu bir iki senede bir format atıp tekrardan kurmak gerekiyor.Kahkaha
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Aralık 13, 2016, 14:10:56 ÖS »

Linux iyidir; bırakın gitsin Bill Amcayı...

Üstad, arkadaşlarım dahi diyor ama Linux kullanmak mümkün değil. @sukru83'ün dediği gibi, nerdeyse ticari yazılımların tamamı Windows tabanlı. Linux kullanan iş yerleri görmedim. Belki vardır ama ciddi olarak azınlıkta kalıyorlardır.

Ben uzun zamandır evde linux kullanıyorum.Tabi ofiste mecburi olarak windows kullanmak zorundayız.Bu aralar mavi ekranla bizde çok karşılaşmaya başladık.Heralde windowsun kronik sorunu bir iki senede bir format atıp tekrardan kurmak gerekiyor.Kahkaha

Windows'ların kaderi bu sanırım Yalnız evde Win7 kullanıyordum 2009 yılından beri. Ekran kartı ve ram takviyesi yapınca 64bit işletim sistemi yükledim. Sonrada Win10'a geçtim. Bir sıkıntı yaşamadım. Umarım yaşamamda. Ama ne varsa iş yerindeki makinelerde var. Win95'ten bu yana sürekli ağ ve donanım sorunları var.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Aralık 13, 2016, 15:57:39 ÖS »

Windows 10 konusunda şanslıyım sanırım. Kahkaha

Kırık windows 7 yüklüydü. Win 8 aldım orjinal. Win 7'nin üzerine kurdum. Bir müddet sonra da, o win 8'in üzerine Win 10'u kurdum. (Update ile olmayınca kendim kurdum.)

Win 7, Win 8, Win 10 geçişlerinde hiç bir şekilde sıfırlama yapmadım.
Öyle candan bezdirecek bir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar.

Bir ara firefoxda flashlı bazı sitelerde ufak takılmalar yapıyordu. Onun da sorumlusu bluestackmış. Onu kaldırınca hiç bir sorun kalmadı.

Şimdi tek sorumum. Paint shop pronun, bazı işlemler yaparken, bir müddet kullandıktan sonra şişmesi.

Onun da Win10 dan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyorum.
Çünkü o sürümü Win10 varken yükledim. Win 7 ve 8'de nasıl çalışıyor bilmiyorum.

« Son Düzenleme: Aralık 13, 2016, 15:59:21 ÖS Gönderen: cdemir » Logged

Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Aralık 13, 2016, 16:22:58 ÖS »

Kırık windows 7 yüklüydü. Win 8 aldım orjinal. Win 7'nin üzerine kurdum. Bir müddet sonra da, o win 8'in üzerine Win 10'u kurdum. (Update ile olmayınca kendim kurdum.)

Bir ara firefoxda flashlı bazı sitelerde ufak takılmalar yapıyordu. Onun da sorumlusu bluestackmış. Onu kaldırınca hiç bir sorun kalmadı.

Şimdi tek sorumum. Paint shop pronun, bazı işlemler yaparken, bir müddet kullandıktan sonra şişmesi.

Üstad o sorun Corel ile alakalı olabilir diye tahmin ediyorum. Bende de CorelDRAW var. O da bazen şişip kapanıyor. Eski sürümleri Win7'de kullanırken, dosyayı kaydederken kapanıyordu. Yedekte alamıyordu, kafayı yiyordum.

prospektüs
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Aralık 13, 2016, 16:31:56 ÖS »

Üstad o sorun Corel ile alakalı olabilir diye tahmin ediyorum. Bende de CorelDRAW var. O da bazen şişip kapanıyor. Eski sürümleri Win7'de kullanırken, dosyayı kaydederken kapanıyordu. Yedekte alamıyordu, kafayı yiyordum.

Aynı sıkıntı Corel VideoStudio'da da var. Bazen şişip kapanıyor. Özellikle uzun altyazılar hazırlarken.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Aralık 13, 2016, 19:10:58 ÖS »

@Agony ve @prospektüs demek ki Win10 da sorun yokmuş..
Bir ara win8 e döneyim de bir bakayım diyordum. Uğraşmıyayım o zaman

Faradrim
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Aralık 13, 2016, 21:14:45 ÖS »

Bende indirimden aldığım orjinal windows 10'u yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. 8.1 sürümden geçmiştim herhangi bir sorun yaşamadım şuana kadar. SSD üzerinden sistem çalışıyor MSI GE70 Apache modeli dizüstü bilgisayarda kullanıyorum. Sürücülerden tutun herhangi bir takılma hata verme gibi sorunlara denk gelmedim. Bilgisayarı sürekli kullanıyorum World of Warcraft oynamak için,o yüzden yoğun kullanılıyor Windows 7 den sonra gayet güzel bir sürüm benim fikrim.
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Aralık 14, 2016, 12:16:27 ÖS »

Aynı makinede win10 ve 8.1 denedim, 8.1 kesinlikle daha hızlı. Win10 Cortana ile muhabbet dışında artı olarak ne getirdi anlayabilmiş değilim.

Edit: Win10'dan 8.1'e geri dönmemin sebebi arka planda çaktırmadan devasa bir update indirmiş, 45dk o update'i kurdu. Daha doğrusu windowsu baştan kurdu desek yeridir çünkü windows ve program files klasörünü old yapıp bir köşeye koymuş, silmemede izin vermiyor. Bir uyarı verse böyle devasa updatelerde iyi olur...

Edit: Aynı makinede Ubuntuda kullandım uzunca bir süre tek sorunum ATI HD4850 için doğru düzgün sürücü bulamadım, birileri tarafından yazılmış bir sürücü ile herşey güzel çalışıyor ama hiç yük yokken bile çok ısınıyordu, dolayısı ile GPU fanıda vozur vozur ötüyor. Ubuntu Mint veya düz Ubuntu için adam gibi çalışan sürücü elinde olan varsa paylaşsa süper olur aslında, bu pc'de windows kullanmamın tek nedeni ekran kartı sürücüsü.
« Son Düzenleme: Aralık 14, 2016, 12:26:33 ÖS Gönderen: BlitzBasic » Logged

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Aralık 14, 2016, 12:33:08 ÖS »

Edit: Aynı makinede Ubuntuda kullandım uzunca bir süre tek sorunum ATI HD4850 için doğru düzgün sürücü bulamadım, birileri tarafından yazılmış bir sürücü ile herşey güzel çalışıyor ama hiç yük yokken bile çok ısınıyordu, dolayısı ile GPU fanıda vozur vozur ötüyor. Ubuntu Mint veya düz Ubuntu için adam gibi çalışan sürücü elinde olan varsa paylaşsa süper olur aslında, bu pc'de windows kullanmamın tek nedeni ekran kartı sürücüsü.

Yeni ubuntu sürümlerinde ati HD4800 gibi kartları kullanabilmek için önce xorg sürümünü downgrade yapmak gerekiyor sonra sahipli ati/amd sürücüsünü amd sitesinden indirip kurabiliyorsunuz.
Burada kesin anlatılmıştır -> https://forum.ubuntu-tr.net/

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Aralık 14, 2016, 13:13:58 ÖS »

Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: