Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: X-Copy Hata Kodları  (Okunma Sayısı 13071 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 31, 2022, 10:36:06 ÖÖ »

Zamanında bu günleri görüp elimdeki disketleri DMS ile arşiv yapmıştım. Sonraki aldığım diskleri de aynı şekilde yaptım indirdiğim programlarla birlikte cdlere yazdım. Sonra da bir DVD de topladım. Koalyca adfye çevriliyor.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 31, 2022, 12:10:44 ÖS »

Yasasin ADF
Dün kocaeliden dönerken çektim

* IMG_20220131_130743.jpg (307.62 KB, 1080x786 - Görüntüleme: 316 kez.)

C64 ve A500 gerisi teferruat
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 31, 2022, 14:18:24 ÖS »

Disketler ozellikle yasli olanlar malesef kolayca küfleniyorlar. Bazen bakiyoruz disketlerin medyasi tertemiz, leke yok ama amiga da 2 ler 6 lar pc de random bad sectorler havada ucusuyor. Eger disket uzerindeki tabakasini kaybetmemisse, kulak copune sıkılmış camsil ile manyetik diski döndüre döndüre temizerseniz bir ihtimal disket tekrar okunur yazılır hale geliyor. Tabi disk uzerindeki tabaka yok olmamissa ya da cizilmemisse. Temizligi kolayca yapmak için 3d baskı aparatlar da var. 

Bana Netflix'teki Archive 81 dizisini anımsattın
Bir de şu var ki, 3.5 inçlik floppy'ler 5.25'lerden daha kolay bozuluyor sanki, yoksa bana mı öyle geliyor?
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 31, 2022, 14:44:55 ÖS »

Disketler ozellikle yasli olanlar malesef kolayca küfleniyorlar. Bazen bakiyoruz disketlerin medyasi tertemiz, leke yok ama amiga da 2 ler 6 lar pc de random bad sectorler havada ucusuyor. Eger disket uzerindeki tabakasini kaybetmemisse, kulak copune sıkılmış camsil ile manyetik diski döndüre döndüre temizerseniz bir ihtimal disket tekrar okunur yazılır hale geliyor. Tabi disk uzerindeki tabaka yok olmamissa ya da cizilmemisse. Temizligi kolayca yapmak için 3d baskı aparatlar da var. 

Bir de şu var ki, 3.5 inçlik floppy'ler 5.25'lerden daha kolay bozuluyor sanki, yoksa bana mı öyle geliyor?

Kesinlikle ama mantığını çözemedim . 5.25 liklerin zırhı kağıt gibi . 3.5 lukların 10 kat dayaniklidir

C64 ve A500 gerisi teferruat
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 31, 2022, 14:51:35 ÖS »

Bendeki muhtelif marka 5.25'lik disket kutularında ömür boyu garanti yazıyor
İşin ilginç yanı daha bozulan olmadı. Hatta nemden kırış buruş olmuş disket bile çalışıyor.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 31, 2022, 17:20:07 ÖS »

Kesinlikle ama mantığını çözemedim . 5.25 liklerin zırhı kağıt gibi . 3.5 lukların 10 kat dayaniklidir

3.5 lik disketlerin de dd olanlari daha dayanikli. Galiba track lerin boyu buyudukce daha dayanikli oluyor.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: