Evet böyle uzun sessizlikler oluyor maalesef...
Klasik iş güç demiyeceğim zira bu hepimizdeki durum.
Gerçek hayattaki sorumluluklarımdan vakit buldukça test yapmaya çalıştım. Evde pek PC yok. Laptop'daki NVidia 330M doğru dürüst düşük çözünürlük vermiyor Windows 7'de. PowerStrip ile NVidia console üzerinden bazı düşük çözünürlükleri tek tük denedim ancak diğer çözünürlükleri alamadığım için pek verimli bir sonuç olmadı. Sonra dedim laptopa XP kurayım dedim başka diske (SailorSat öyle tavsiye ediyordu), beceremedim. Sonra iş yerinden aşırdığım

HP PC'ye Radeon 5450 taktım PC açılmadı

Daha sonra testlere ara verdim tasarıma bir kaç şey ekledim.
- 15Khz Üzeri Senkronizasyon Sinyalinin kesilmesi: Artık 15Khz limitlenince sadece SCART fast blanking'i kesmiyorum senkronizasyon sinyalini de kesiyorum basit bir transistor anahtar kullanarak.
- Harici 5V besleme opsiyonu: VGA kartının veya kablosunun 9 numaralı pini üzerinden 5V gelmeyen arkadaşlar için opsiyonel olarak harici 5V besleme özelliği ekledim.

- EDID: SCARTCADE bazı modern NVidia kartlarda da çalışabilsin diye (GeForce 8XXX ve üzeri) EDID özelliği ekledim. Bu EDID konusu biraz zamanımı aldı ancak artık PC'ye bağlandığında PC'nin SCARTCADE'i "SCARTCADE" olarak tanımasını sağlayabildim

Bu özellik arcadeforge.de de "EDID dongle" adıyla UMSA'dan ayrı bir ürün olarak satılıyor. Ben standart ürün özelliği olarak ekledim

Eldeki prototipi revize tasarıma göre güncelledim (evet biraz gerilla modlaması yaptım kendi tasarladığım PCB'ye

)
İkinci prototip (Kablo yumağı

)

Son prototip (Sanırım Beta diyebiliriz artık)

Kutuları daha hızlı hazırlayabilmek için nihayi fiziksel tasarıma göre aluminyum delik şablonları hazırladım.

Ve tabi saatlerce "burn-in" testleri (ısınma veya uzun süreli kullanıma bağlı herhangi bir sorun, parazit vs oluyormu testleri)

Şimdi işyerindeki PC'ye bir anakart uydurup ileri seviye bir Radeon ile Geforce kartlarını test edeceğim. Sonra seri üretim başlayacak...