YAZIYA GEÇMEDEN:
Oyunu denemek isteyen arkadaşlar için 3 kişiyi oyuna davet etme hakkım var. İsteyen olursa bana yazsın lütfen. Teşekkürler.Edit: PC için ve UPLAY şartı var arkadaşlar. sukru-83 diye ekleyin beni öyle yollayayım -------------------------------------------------------------------------------------------
Selam arkadaşlar,
Bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere Ubisoft dün itibari ile For Honor oyununu kapalı beta testine soktu. Ve bu test 30 Ocak a kadar sürecek.
Velhasıl kelam, bana da hak verdikleri için indirip oyunu 1- 2 saat kadar oynadım. Açıkçası Ubisoft un Siege ile yaptığı ve oyunu öde, dlc ücretsiz gelecek mantığı birebir devam ediyor. Siege oynayan var ise oyun yapısı oynanış dışında pek yabancı değil.
Oyunda multilere geçmeden önce ve kontrol ve genel işleyici iyice anlamak için pratik yapmak şart. Zaten single player modu yok. Daha çok vs AI var ki bun da multilerde değineceğim. Bunun için de practice ve advance practice diye 2 ayrı pratik modu koyulmuş. Bu modlarda düşmana kilitlenme, düşman değiştirme, saldırın geldiği yöne göre (yukarıdan, soldan veya sağdan olarak 3 yön var) savunma yapma, hafif ve ağır saldırılar gibi oyun dinamiklerini öğreniyoruz.
Multilere gelinde, henüz beta olduğundan oyunda şu anda 1 vs 1, 2 vs 2 ve 4 vs 4 brawl modları var. Bu modlarda isterseniz online olarak diğer oyunculara karşı isterseniz de oyun AI lara karşı oynayabiliyorsunuz ve her bir maç maksimum 5 round. 5 round tan 3 ünü alan kazanmış oluyor. Benim tavsiyem önce AI ile oynanması yönünde. AI ile olan oyunda gördüm ki oyunda çok hızlı olmak şart. Sırf AI beni 3 oyunda hızlı ve seri saldırılar ile madara ettiğinden önce bunları yenmek şart. Ayrıca kazandığınız maça göre item scavenge yani düşmandan eşya yağmalama şansınız ve karakter ve eşya açmak için para bulma şansınız da oluyor.
Oyun için an itibari ile seçilebilir 9 savaşçı bulunmakta. Bunları 3 tanesi -ki bunlar samuray, şövalye ve viking savaşçıları- açık ancak diğer 6 savaşçıyı zamanla ve puan kazanarak açabilirsiniz. Seçtiğiniz savaşçının üzerinde gerek kozmetik olarak, gerek cinsiyet olarak gerekse de silah ve zırh parçası değiştirme veya parça yükseltme gibi bolca seçenek de mevcut. Kazanılan eşyayı ister kullanın, ister kozmetik açıdan değiştirin, ister özelliklerini yükseltin isterseniz de craft edip eşyadan düşecek olan demiri alın. Buna özellikle değineyim, sevdiğiniz eşyanın özellikleri yükseltmek için hem para hem de bu craf edilen eşyalardan gelen demire ihtiyaç var.
Neyse, ilk 1 saat itibari ile genel izlenimlerim bunlar. Oynanış videolarını da aşağıda bulabilirsiniz.