Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetCommodore 64'ünüz ile neler yapıyorsunuz ?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 64'ünüz ile neler yapıyorsunuz ?  (Okunma Sayısı 12823 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ocak 31, 2017, 08:22:09 ÖÖ »

Biraz da C64'ümüz bizimle birlikte, bizim için bir şeyler yapsa güzel olurdu

Basitten başlayarak mesela,

"Evde herkes uyumuş, ışıkları kapıyorum" dese (içinden).

"Ooo uyanmışsın, mutfağa gidene kadar kahve suyun hazır olur" dese (dışından).

"Radyo 3'ü açıyorum, istemiyorsan hayır de" dese (biz de hayır'ı nasıl anlayacak acaba desek içimizden).

Sokak kapısına bir Bluetooth alıcı takılmış olsa, C64'ümüz sürekli olarak kapsama alanına gelen cihazları yoklasa ve bildiği bir cihaz kapıya yaklaşmışsa "Kapıcı geldi, buzdolabı da tamtakır, ne söyliiim abime?" dese

ya da başka başka kimbilir neler yapsa fena mı olur?

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 31, 2017, 08:28:52 ÖÖ »

c64 masamda oynamaya hazır halde duruyor. Haftada bir stres atmak için oynuyorum. Sd2iec'de Green Beret, Canabalt, Internatıonal Karate, Wizard of Wor, Test Drive 1-2, California Games ve sıklıkla oynadığım birkaç oyun daha aynı klasörde. Fast loaderla yükleyip tadını çıkarıyorum. Commodore ait elimde olmayan tek şey dataset Eski günleri hatırladığımda dataset ve kaset ikilisini görmek bile istemiyorum
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Şubat 01, 2017, 16:30:37 ÖS »

C64 ile neler yapamıyorsunuz demek lazım daha çok Şu ara hiç vakit ayıramıyorum.

Ancak aklımdakiler şunlar,

1. IRQHack64'ün menü ile veya yazılacak özel programlarla iletişimini düzenleyecek bir API oluşturmaya çalışıyorum.
2. Kartuşun fonksiyonlarını tanıtacak bir demo program yazıyorum. (Henüz bir tane logo sinüs swing yapıyor, altında bir scroll yapıyor şeklinde intro tadında)
3. Olur da ileride bir oyun projesi falan yaparsam diye VICE için bu kartuşun emülatörünü yapmak fikri var ayrıca.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 01, 2017, 16:49:18 ÖS »

3 öğün oyun patlatıyorum,sidi stereo dinlemekde mükemmel oluyor.
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 02, 2017, 22:55:06 ÖS »

Joystick ile ilgili sorunlar var o yüzden kapalı olarak dolabında duruyor. Uzun süre temas ile oluşan kablo yanığı ile ilgili son bilgilendirme sayesinde dataset ve adaptör ufak sıyrıklarla kendilerini kurtarmayı başardı. Final Cartridge III + 'ım da hüzünlü bir şekilde joystick ile ilgili sorunları çözmemi beklemekte

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Şubat 03, 2017, 15:58:39 ÖS »

Aksam boulder dash arkasından Emilyn h.soccer  oynayacağım. Zaman kalırsa smash tv

C64 ve A500 gerisi teferruat
Snk-Capcom
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Şubat 03, 2017, 16:10:51 ÖS »

Daha çocukken Amiga500 konsolum taşınınca kaybolmuştu.Yine de yeteri kadar oynama şansı bulmuştum , günlerce açık kalırdı bazen.Akraba , komşu ziyarete gelince çocukları hemen damlardı Kapatmak zorunda kalırdım Kahkaha

Ikari , Supaplex unutamadığım halen de PC üzerinden oynadığım oyunlardır.
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Şubat 03, 2017, 16:15:39 ÖS »

Amiga500 konsolum

demeseydin iyiydi Kahkaha  Kahkaha

Snk-Capcom
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Şubat 03, 2017, 16:22:11 ÖS »

Kahkaha

Düzeltiyorum : Amiga500 Bilgisayarım