Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bu Demo mudur?  (Okunma Sayısı 13826 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
feyzul31
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 31, 2007, 00:19:02 ÖÖ »

öncelikle hepinize merhabalar,
başlık konusundaki yaratıcılığımı(!) hoş görmenizi dileyerek sözlerime başlıyorum,
arkadaşlar ben bir <müzik> arıyorum, yine mi olmadı? anlatayım;
c64üme teypten oyunu yükleyerek oynardım, gel zaman git zaman sıkılarak baktığımız çubuklar renk değiştiredursun, Teenage Mutant Hero Turtles oyununda bu çubuklar varken sanırım bir ekran görüntüsü, bir de alttan müzik çalıyordu, işte tam olarak aradığım şey bu! şimdi bu bir demo mudur? demoysa demo forum/sitelerinde araycağım, hayır arıyorum bulamıyorum, oyunun müziği de değil, onu da aradım harbi oyunun içindeki müzik çıktı, en son http://tapes.c64.no adresine baktım, ve orada teypten yukledigimiz gibi oyunlari çalıştırma şansını buldum harika bir şey, ancak TMHT yi bulup indirdiğimde benim oynadığımdan tamamen farklı bir loading ekranı vardı karşımda, lütfen yardım edin
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2007, 02:08:40 ÖÖ »

aradigin sey bir intro. o donemde turkiyeye TMNT'i kirip getiren grubun introsunu(larini) bulman/araman lazim. aklinda bir isim kaldi mi ?

Retro Hincal Uluc
feyzul31
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2007, 09:01:43 ÖÖ »

aklımda bu introları yapan isimlerden bazıları var, bazısını da görsem hatırlarım ancak, onlar oyun başladığında karşımıza çıkan güzel şeylerdi ve de hareketliydi, oysa benim aradığım şeyde sırf bir resim var sabit ve alttan müzik çalıyor, ki ben bu müziği öylesine beğenmiştimki teypten sesini kalitesiz de olsa kasede kaydetmiştim, geçen eskileri karıştırırken buldum, aslında bi şekilde o ses kaydını alıp sanal ortama taşısam sizlerin de yardımıyla bulacağıma eminim de... epey uzun bir parça olduğu kalmış aklımda hatta süresini teyp counteri cinsinden 000-112 gibi verebilirim, oyunları ankara/tunalı hilmi caddesindeki seğmenler pasajından şu anda adını hatırlamayıp ayıp ettiğim bir dükkandan alırdım, kendileri sanırım 'serie yılbaşı', 'serie winter' gibi isimler takıp gayet güzel oyun paketleri hazırlarlardı, hala bu oyun kasetleri ve c64'üm durmakta. konudan böyle sapılır. arıyorum bulamıyorum of.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 31, 2007, 11:06:57 ÖÖ »

Öncelikle foruma hoşgeldiniz...

Bu oyunun orjinal yüklemesinde çıkan, oyunun resmi ve tanıtımı olan bir müzikse, bulmak belki daha kolay olabilir. O zaman ismi cismi belli birşeydir. Ama birilerinin hazırladığı bir introysa, bu durumda müziği bulmak zor olabilir...

Bugün için C64 müziklerinin SID olarak kayıt edildiği arşivler var. Bunlardan en büyüklerinden biri "The High Voltage SID Collection". Aşağıdaki linkte binlerce .sid bulabilirsiniz. Muhakkak içlerinden biridir

http://www.hvsc.c64.org/

Birde SidFind diye bir sayfa var. Ninja Turtles yazınca birşeyler geldi. Farklı anahtar kelimelerle deneyerek bulunabilir..

http://www.c64.org/sidfind/

kolay gelsin

kaptan akgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 31, 2007, 11:54:22 ÖÖ »

Hoş geldin
feyzul31
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2007, 18:25:05 ÖS »

teşekkürler, o binlerce sid parçalarından yüzlercesini indirdim, dinledim, dinledim, dinledim, aralarda yine hoşuma giden oldu ama o aradığımı bulamadım, neyse demekki işim şansa kaldı, tabi bir yolunu bulup kasede kaydettiğim sesi bu ortama aktarırsam, sizinle paylaşıp bunun adı ne diye sorabilirim, gerçi o da çok az bir ihtimal.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 31, 2007, 18:49:19 ÖS »

Kardeş merak ettim doğrusu. Müziği elinde olan kadar paylaşırsan sevinirim.

this is amiga speaking.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2007, 18:50:40 ÖS »

bazi sidleri online dinleyebilecegin bir sitede burasi (gerci hepsi sid degil galiba)

http://www.plopbox.net/

Retro Hincal Uluc
feyzul31
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 31, 2007, 21:41:11 ÖS »

üstte de bahsi geçtiği gibi http://www.hvsc.c64.org/ sitesinden 
HVSC Update #47 gibi updateleri indirmiştim zamanında
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 01, 2007, 21:33:13 ÖS »

cligoe müzikleri olmasın dolu type loaderı vardı müzikleri bile harikaydı...backtothe ficture3 müziği type loader yaparken last ninjanın diski type adapte edilmişti cligoe tarafından...
ankara showy bilgisayara yüklenen müziği bi kasette olacaktı
o müziği bende dinledim.ninja turtles2 de dahil...
ama müzikler süperdi first samurai type versiyon müziğide cligoe tarafındandı...hatırladığım kadarıyla.....last ninja 3 crack cligue tarafındandı...o müzikler harika değil olağan üstüydü...

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Kasım 07, 2007, 07:20:26 ÖÖ »

feyzul31: anlattigin sey bir intro olabilir ya da muzikli bir loader da olabilir. 100 kusur teyp sayaci uzunluk bir hayli fazla. Nispeten eski bir teyp loader olmali (cruncherlar yani SIKISTIRMA oncesi). Anlattigina bakarak bunun bir intro olmadigini, bir loader oldugunu tahmin ediyorum.

Bu arada Turkiyede o donemde pekcok oyunun basinda Turk gruplarin introlari olmasina karsin bunlarin cok azi Turk gruplar tarafindan cracklenmistir. Cogu gordugunuz intro o oyunu Turkiye'ye getiren grup tarafindan "imported by" (yani "cracked by" degil) ibaresiyle introlanmisti

Neyse feyzul31 senin parcayi taniyabilmemiz icin sanirim tek yol bir sekilde elindeki kaydi internete aktarman. Bu sayede bir ihtimal ben, ama ben bilemezsem buyuk ihtimal ile Hydrogen veya Wisdom parcayi taniyacaklardir.

PS: Cligoe degil Clique Clique introlarindaki muzikleri seviyorsaniz bunlarin en unluleri HVSC'de de olan Jeroen Tel'in GoldenAxe ve Supremacy isimli parcalaridir. Clique bu iki parcayi en cok kullandiklari introlarinda Jeroen Tel'e kredi vererek kullanmisti (Jeroen Tel halen aktif baba bir muzisyendir fakat Clique elemani degildir)
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Kasım 07, 2007, 07:26:28 ÖÖ »

aklımda bu introları yapan isimlerden bazıları var, bazısını da görsem hatırlarım

Belki hatirlamana yardimci olur umuduyla donemin Ankarada oyun dagitan birkac Turk grubunun isimleri:

Joker Crew
Echo Crew
Clique
Accuracy
Inox
ve az bir ihtimal ile Bronx / Zombie Boys (bu gruplar o esnada Istanbul'u domine ediyordu)

Bunlar disinda benim bilmedigim gruplar da olabilir

Bir de grup olmayan ama oyunlarin basina intro koyan veya loaderlari degistirip kendi adini falan koyan bilgisayarcilar vardi. Sertac vs gibi

Ben senin aradigin seyin bir intro oldugunu sanmiyorum. Bir de sabit bir ekran vardi diyorsun ya ekran da ne vardi hatirliyor musun? yani oyunun bir grafigi miydi? yoksa ne oldugunu anlamadigin bir logo falan miydi
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Kasım 10, 2007, 00:21:05 ÖÖ »

nightlord, ankarada tjc ( the joker crew ) oyun dağıtmıyordu. ben ex-tjc ( ventor/tjc ) olarak şunu söyleyebilirim, remix/echo crew ( remix/clique yani ) kontağımızdı, bizden giden malları spread ediyordu. ha, bir kezde ben gidip bi spread yapmıştım, hatta o gün , daha sonra uzun bi süre "neden tanıştım, kafamı s*k*m" dediim, ali fuat adlı lamer ( pet shop boys ) ile, sanırım kızılaydı, random dalldıım bi bilgisayarcıda tanıştım... keza ankarada o yıllarda c64 section yoktu. daha sonra amiga'da zb olarak spread yapıldı, remix'ler ( remix & rattlehead ) c64 stufflarını dağıtmaya başladı (bronx olarak) kick oldukları güne kadar... ayrıca "domine etmek" deyimi de hoşuma gitti... hahahah we rule! diyorum
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Kasım 10, 2007, 02:14:37 ÖÖ »

hmm duzeltmeler icin cok saol vigo. ben o donemde aldigim bir kac oyunun basinda Joker crew introsu gormustum. demek ki ihtimalen onlari ya remix dagitti ya da senin gelip dagittigin oyunlara denk geldim (belki bilgisayarcidan bilgisayarciya kopyalanmis oyunlar olabilir ama az bi olasilik)

heheh bu arada kizilayda daldigin o random bilgisayarci da ykm yaninda bir ishaninin 6. katindaki  bilgisayarci olabilir mi ki acaba. Nitekim ihtimalen aradan birkac yil sonra (1994) ben bahsettigim bilgisayarcida ali fuat ile (o esnada artik falcon/accuracy olmustu) rastlasmam sonucu scene'e girebilmistim. benim icin cok mutlu bir gundur o ve falcon/acy bu yuzden benim icin kilometre tasi olmus bir scener'dir

PS: ve evet her zaman soylerim bronx rules. hatta louder than a bomb diye de ekleyeyim. REZPEKT diye de bitireyim
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Kasım 10, 2007, 12:15:11 ÖS »

@nightlord : evet böyle bi han gibi pasaj gibi bi yerdi... kuzenimin düğünü için gitmiştik ankaraya... sanırım 1989 sonu yada 90 başı idi... bu arada kadem/acy dedidki bu ali fuat microsoft'da çalışıyormuş... kolig oldunuz bi nevi keza bende hep söylüyorum nightlord rulez #1 kixxx a** )
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: