1990'larda herhangi tek kare 3D render gördüğümüzde floppy disklere kayıt eder, o güzelliği! saklardık. Sadece resimlerden oluşan onlarca disketi hala saklıyorum

Bugün için renderlar çok komik görünüyor ve realtime render ile yarışamaz ama o günün inanılmaz resimleriydi. Bir daha bulamayız diye disketlere yedeklerdik. Belki bu arşivcilik hastalığı uzun yıllarca internetin yedeğini almamıza neden oldu

Bir ara Divx furyası vardı da yüzlerce CD'ye filmleri yedeklemiştik

Şimdi hepsi ne kadar anlamsız ve gereksiz...
Aslında indirmenin anlamsızlığını fark edeli bayağı oldu. Çoğu zaman Full HD filmleri internetten izliyoruz artık (Full HD...inanılmaz). Bir ara ozkano Amiga, C64 ve diğer romları internetten indirmek için günlerce makinasını açık tuttuğunu hatırlarım... "Bir gün gelecek, senin günlerini harcadığın dosyayı bir tıkla dakikalar içerisinde indireceğim" derdim... O nedenle TOSEC arşivim ya da benzerini hiç indirmişliğim yoktur

- coming soon.
Neden bu kadar yazdım...Nereye geleceğim... Malum Mayıs ayıyla birlikte AKN sanırım, standart olarak 3mBit'e değil, taahüt edilen hıza oranla düşürülecek (aşağıda tabloyu ekledim). Bu vesileyle iş yerindeki sınırsız AKN'siz, Kablo Net'i bizde 100mBit'e çıkaralım dedik... Teorik olarak AKN aşsak bile 24MBPs neyimize yetmiyor... Dün arkadaşlar geldi, yeni modem verdiler, imzalar atıldı vs... Bugünse 100mbit'i sanırım gördüm

Biraz önce bir dosyayı 10MB/s ile indirdim...
Yıllar önce internetin ilk emeklediği dönemde Efnet'den sadece 2.5MB olan bir LightWave plug-in'ini indirmek için bilgisayarı açık bıraktığımı hatırlıyorum da... Ne eziyetler çekmişiz... Sanırım ROM arşivlerini indirmek eskisi kadar sıkıntı olmaz... iyi bildiğiniz bir arşiv var mı

bir tıkla hepsini indireyim

- şaka