Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 19 Mayıs Kutlu Olsun  (Okunma Sayısı 23146 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Mayıs 20, 2017, 09:04:13 ÖÖ »

Anlamadığım şey Din Allah'la kul arasında. Her koyun kendi bacağından asılacak ki bu durumda üçüncü şahıslara ne düşeceği malum. Zaten mahşerden sonra amel defteri açıldı mı herkes hesabını verecek.
Acaba Dini Bayramlara demokrasi adı altında duyulan bu aşırı hassasiyet Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olup farklı dinlere veya mezheplere mensup ve aynı devlete vergi verip tüm vatandaşlık görevlerini yapan (askerlik vs..) insanlar için niye gösterilmiyor.
Asıl sıkıntı Milli Bayram'lardan nem kapıp sanki belirli bi zamandan önce bu memlekette Müslüman yoktu, Dini Bayramlar kutlanmıyordu mantığıyla çemkirmek.
Sanki Milli Bayram'ları coşkuyla kutlamak din'e karşıymış gibi garip bir refleks göstermek.
19 Mayıs kutlamalarını dini bayramlara bağlamanın da  ayrı bi zenaat olduğunu düşünüyorum.
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Mayıs 20, 2017, 09:17:53 ÖÖ »

Konu kasten değerinden uzaklaştırılıyor.
kapatılmasını talep ediyorum yoksa iş başka yerlere giderek bozulacak.

Kişiler ,kişilik sorunu yaşayanlar, din simsarlığı yapmak isteyenlerin yeri facebook olabilir ama asla burası değil.
« Son Düzenleme: Mayıs 20, 2017, 09:21:39 ÖÖ Gönderen: Aykiri1 » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #47 : Mayıs 20, 2017, 09:47:06 ÖÖ »

Levent (Lvnt): "Herşey kötü gidiyor tarzında düşünenleri anladığımı yazdım, ama buna katılmadığımı ve herşeyin harika olacağını düşündüğümü yazdım. "

Aslında tüm hatayı bir cümlede tanımlamışsın...Sen hassasiyetinin milli dini olduğunu vurgulamaya çalışsan da, isteyerek ya da istemeyerek, artık siyaset alanının içine giren bir konuya değindin... 19 Mayıs - Dini bayramlar, siyasilerin alçakça kullandıkları, yozlaştırdıkları bir alan... Türk milleti olarak ve özellikle de dindar insanların bu oyuna gelmemesi gerekirken, sen 19 mayıs kutlamalarıyla ilgili başlığa farklı bir yaklaşım sergilemeye çalıştın ve bu ne yazık ki siyasiler yüzünden tartışılan bir konu artık...Belki Sen öyle düşünmüyorsun ama Alpyre gibi tartışmayı sevenler böyle düşünüyor...Belki sen de tartışmayı seviyorsun...Ama çok büyük gerçekleri ıskalıyorsunuz. Ne sana karşı çıkanlar senden az dindar ya da milli duygulara daha az sahip ne de senin yazdıklarını destekleyenler... Siyasilerin ülkeyi soktukları çatışma alanına girmek istemiyor insanlar. Dini/milli bayramları, inancı/inançsızlığı çok tartışmak istemiyorlar (olgun ve aklı başında olanlar - bu forumda çokça olanlar)... Aklı başında hiç bir dindar, hiç bir vatanperver, bu tartışmaya girmez... Çünkü her iki durumda da inandıkları kaynak buna izin vermez.

Alpyre : "Bu forumda, her konuda, herhangi bir şey yazarken, her bir sözcüğün üzerinde defalarca düşünüp öyle yazmaya çalışıyorum. İfademe incelik katmaya, genele hitap eder şekilde tutmaya, mantıklı ve tutarlı olmasına çaba sarf ediyorum."

Başaramıyorsun... başarman çok mümkünde değil. Manyetize olmuşsun artık. Tartışmak, özellikle siyasi tartışmalara girmek ya da bu tartışmalara kapı aralamak sende yer etmiş. Herkes yazdıklarına "aman boşver" deyip geçemiyor. Çünkü aşağılayıcı, küçümseyici tavrı benimsemişsin. Yıllarını bilgisayara, internete vermiş insanların, internette, forumlarda tartışsalar bile, en fazla özürlü olimpiyatında madalya kazanmış durumunda olacaklarını hala idrak edememiş olmaları büyük kayıp... Ne kaybadersin ki yazmasan... Yazacağını yazdın...Olay tam bitti derken, yine yazılar...Mesajlar... "Sen Mantıksız birisin" yazdığında karşındaki evet haklısın, dur biraz mantıklanayım mı diyecek? Konu neydi? Nereye geldi? Kişisel alana nasıl kaydı? kazandığını sandığında bile ne kazanacaksın ? ya kaybettiklerin?

Sonuç olarak, forumdaki diğer arkadaşların sabırlarından ve konuya yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederim... Herkesin yazacağı bir şeyler muhakkak olmasına rağmen, sadece izliyorlar... Konuyu kilitlemek yazılanları silmek çocuk oyuncağı... Hatta bir iki banlama... Ama biz hala, elimizden geldiğince sizleri engellememeye, tartışmayı bir noktada kendiliğinden bitirebilecek olgunlukta olabildiğinize inanıyoruz (belki de bunun öğrenebilineceğini düşünüyoruz)... ve en büyük ceza kanımca, forumun tamamı olayı izlerken ve girmeye tenezzül bile etmezken bu tartışmayı devam ettiriyor olmak...

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #48 : Mayıs 20, 2017, 10:23:31 ÖÖ »

Başaramıyorsun... başarman çok mümkünde değil. Manyetize olmuşsun artık. Tartışmak, özellikle siyasi tartışmalara girmek ya da bu tartışmalara kapı aralamak sende yer etmiş. Herkes yazdıklarına "aman boşver" deyip geçemiyor. Çünkü aşağılayıcı, küçümseyici tavrı benimsemişsin.

Bu yazdıklarında değerlendirmem gereken eleştiriler var ve değerlendireceğim. Teşekkür ederim.
...ancak...
Daha önceki yazışmalarımızı da hesaba katarak, özellikle bana karşı bir antipati sezinliyorum sende. Çünkü yazdığın bazı şeyleri başka türlü açıklayamıyorum.

Burası bir forum değil mi? İnsanlar fikirlerini, duygularını döksün, bilgi paylaşsın, tartışsın vs. diye var değil mi burası?
Ben de herkes gibi duygu ve düşüncelerimi yazıyorum. Amaç zaten bu değil mi?

Gel gör ki, iş her seferinde şuna benzer bir yere varıyor:
Ne kaybadersin ki yazmasan...

Bir forum yöneticisinin bu cümleyi kuruyor olmasını çok garipsiyorum ben! Zira, örneğin AmigaOS hakkında sorulan ve yanıtını bildiğim bir soruya yanıt vermesem de hiçbir şey kaybetmem ki ben.

Bak daha önce de, emarti'nin başlığında "mesaj kaygısı" polemiği yaşamıştık seninle.
Bu forumda yazdıklarıyla "mesaj" veren herkes, açıktan uyarılıyor mu örneğin?
Bak bu başlıkta sırasıyla emarti, Aykiri1, wolfiem, witchdoktor hep mesaj vermiş. Bana yapıldığı gibi bir uyarı yapıldığını göremiyorum.

Hatta ben bu başlığa yaptığım yorumda bir mesaj dahi vermedim. Serzenişte bulunup gitmekti tüm niyetim. Bunun üzerinde bizzat kullanıcı adım anılarak sataşıldı, ithamlarda bulunuldu vs.

Burada uyarılması gereken ben miyim? Burada susturulması gereken ben miyim?

İşte bu nedenlerle bir antipati sezinliyorum. Sezgimde haklıysam bunu çözelim ya da çözmeye çalışalım. Haksızsam da özür dilerim... ama sezgimde nerede yanıldığıma dair bir açıklama da bekliyorum. Aksi takdirde, yaptığın eleştirileri de bu antipati doğrultusunda değerlendireceğim.

NOT: Şimdi bunu yazmasam da bir şey kaybetmezdim. Ancak sen de bir önceki yorumu yapmasan bir şey kaybetmezdin. Bu böyle geçmişe doğru uzar gider ve sonuçta sessiz, ölü bir foruma dönmüş olur burası. Kimsenin bir şey kaybetmediği bir yokluk.

Alper
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Mayıs 20, 2017, 10:35:32 ÖÖ »

Durun ben daha iyi bir yol biliyorum Kahkaha Kilit.
Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: