Tuş ve kasalara yaptığımız beyazlatma işlemleri ile ilgili deneyimlerimizi paylaşmak için ayrı bir başlık açtım.
Hatırlarsanız 1-2 hafta önce A1200 tuşlarını beyazlatma ile ilgili deneyimlerimi paylaşmıştım. Bu akşam diğer A1200'ün sapsarı olan tuşlarını beyazlatmaya başladım. Bu defa biraz daha detay veriyorum.
Malzemeler şunlar;- Gittigidiyor'da bolca bulabileceğiniz oje kurutucu yada telefon fırını gibi isimlerle satılan uv ışıklı cihazı kullanıyorum. İçinde 4 adet 9 watt uv ampul var.
- 40 Volüm %12 saç açıcı
- Pudralı eldiven. (Doktorların kullandıklarından. Marketlerde bulabilirsiniz.)
- Yumuşak fırça. Yumuşak tüylü yumurta fırçası kullanabilirsiniz. Silikon olanları denemedim.
Yapılacak işlemler;- Tuşları söküp sıcak su ve bulaşık deterjanıyla iyice temizleyin. Üzerinde kir vs. kalmasın.
- Pudralı eldiven takın.
- Fırçayla tuşlara ince bir tabaka halinde ve eşit olarak saç açıcı sürün. İlk denemelerimde kalın bir tabaka halinde sürdüklerim biraz krem renginde kalmıştı. Herhalde tuşların uv ışığı iyice alması gerekiyor.
- Tuşların sararma durumuna göre 1-2 saat aralığında uv ışık altında bekletin. ilk bir saat sonunda bir tuşu alıp iyice yıkayıp kontrol ederek tuşlarınız için ideal süreyi bulabilirsiniz.
- Uv işleminden sonra tuşları sıcak suyla iyice yıkayıp kurulayın. Sıcak su içinde bekletirseniz hidrojen peroksitten iyice arındırmış olursunuz.
Not: Gri tuşlar biraz zahmet gerektiriyor. Uv cihazda ampuller sebebiyle bir miktar ısı olduğundan streç film kaplayamıyorsunuz. Saç açıcının çabuk kurumasından dolayı gri tuşlar lekeli kalabiliyor. Bu yüzden 2 defa işlemden geçirmek gerekebilir. Yada ilk saat sonunda temizleyip tekrar saç açıcı sürmek işi kolaylaştırıyor.
Aşağıda ilk resimde gördüğünüzresimdeki tuşlardan soldan sağa doğru beyazlatılmamış, uv ışık altında 1 saat, 1,5 saat ve 2 saat bekletilmiştir.
Telefon ile fotoğraf çektiğim için çok net belli olmamakla birlikte durum şöyle. 1 saat yeterli değil hafif krem renk. 1,5 saat iyi, 2 saat ideal şeklinde.
Sağdaki resimde üstte 2 saat uv ışık altında bekletilen ve altta beyazlatma işlemi yapılmamış gri tuşları görüyorsunuz.