Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetOyun hilesi dağıtan siteye ceza!
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Oyun hilesi dağıtan siteye ceza!  (Okunma Sayısı 16709 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 28, 2017, 20:33:38 ÖS »

Bugün gazetede oyun hilesi dağıtan bir internet sitesine verilen ceza (200.000 TL) dikkatimi çekti. Bahsi geçen oyun da Wolf Team olsa gerek. Bir ara bizim çocuklar da oynadı ama kalitesizlik ve dengesizlik nedeniyle kısa sürede bırakmışlardı.

http://www.hurriyet.com.tr/amp/oyun-hilesi-yayimlayana-200-bin-tl-ceza-40532914

Ne düşünüyorsunuz?
ogün
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2017, 21:15:32 ÖS »

Yurt dışında benzer örnekleri var mı acaba bu olayın ?
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2017, 21:19:21 ÖS »

"Türkiye’deki oyun sektörünün pozitif yönde gelişmesine büyük katkı sağlayacak"mış bu karar... Nasıl olacak o acaba? Kahkaha

Alper
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2017, 23:04:42 ÖS »

Buna gelene kadar neler var neler...

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2017, 23:34:16 ÖS »

Bilgisayara karşı oynarsın, oyun zordur ve hile yaparsın anlarım, arkadaşlarınla oynuyorsundur matraklık olsun diye yaparsın anlarım da online ortamda hile yapmayı anlayamıyorum.

Bence hile / hack gibi şeyleri yayınlayan adamlardan ziyade bunu kullananları kenara çekip psikolojik tedavi uygulamaları lazım.

Beri yandan, ortada elde edilmiş haksız bir kazanç varsa yapılan çok da yadırganmamalı bence.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2017, 00:03:55 ÖÖ »

Hile satışı yapan bu sitelerin sahiplerini nasıl tespit ettiler acaba diye merak edince bahsedilen sitelere bir bakayım dedim. Sitelere erişim engellendiği için ZenMate vs gibi şeyler kullanmak gerekiyor.

hitlan.net : açılmıyor , hitlan.com : devredildi falan diyor
hileevreni.com : açılmıyor
coldhacks.com : açılıyor. WolfTeam oyununun cheat'lerini satın almak için önce siteye üye olunuyor. Ardından CASHU ile ödeme yaparak 1 aylık, 2 aylık gibi abonelikler satın alınıyor. Sitede, site sahibinin adres, telefon, banka bilgileri yok.

Bu coldhacks.com'un sahiplerini nasıl tespit edebildiler de dava açtılar sizce? Hatta haberde denildiği üzere adamların banka hesaplarını bile incelemişler.
alıntı: "Bilişim, fikri mülkiyet ve ticaret hukuku uzmanı Mete Tevetoğlu, mahkemenin kararında tazminat miktarını belirlerken davalıların kullandıkları banka hesaplarındaki hesap hareketlerinin dikkate alındığını aktararak ..."
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2017, 00:18:35 ÖÖ »

@Metallic : Piyasa dar bir piyasa olduğu için muhtemelen bu sitelerin sahiplerini ismen biliyor olabilirler. Bir ihtimal, ödeme aldıkları yerin ödeme gönderdiği kişileri bankalara sorarak öğrenmiş olabilirler. Birileri, birilerine para gönderdiyse bitcoin vesaire gibi bir şey kullanılmadıkça yahut bu ödemeleri oradan oraya dolandırmadılarsa bankalardan takip edebilmişlerdir.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2017, 00:50:27 ÖÖ »

Adamlar ödemeyi CASHU ile almışlar. CASHU, wikipedia'nın dediğine göre ön-ödemeli bir ödeme şekliymiş. Önce CASHU'da bir hesap açıyorsun. Ardında hesabına bir CASHU satıcısından para yüklüyorsun. Türkiye'de turkpin.com diye bir yer mesela. CASHU 10USD Card = 38TL gibi fiyatlar var. CASHU hesabına yükleme yapıldıktan sonra CASHU ödemesi alan bir yerde harcıyorsun. Site sahibi açısından düşünürsek o da CASHU hesabına gelen paraları yine CASHU üzerinden harcıyor herhalde. CASHU, en son Yahoo'nun aldığı bir servismiş. Dava açacakları kişinin bilgilerini Yahoo'dan istemeleri lazım. Yahoo'dan olumlu bir cevap alabileceklerini pek sanmıyorum. Bence bu sitenin sahiplerine ulaşamadılar, sadece siteye erişim yasağı getirdiler.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2017, 12:57:16 ÖS »

iron abiye katılıyorum online oyunlarda hile çok mantıksız. Başkalarının hakkını gasp ettiği ortada. Bence ileride bu iş daha ciddi önlemlerle sonuçlanacak gibi. Gerçi arada cs atıyorum oyuncular reporluyor sanırım hile kullanıyor diyerek serverdan atılıyorum. Birde güvenlik uyarısı alıyorum. Steamden güvenlik denetimi yapıp res atıp giriyorum oyuna 3 maç sonra gene uyarı geliyor. Millet duvardan vuruyorum diye kızıyor, ya abi iceri girdiğini gorüyorum tahmini adımını hesaplıyorum sıkıyorum duvara. Bazende belli sote alanları var. Oraya otomatik sıkıyorum ölenler kuduruyor tabi Kahkaha

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2017, 13:13:57 ÖS »

@AmigaEsref

Hileye karşıyımdır prensip olaraki ama C64'teki IO gibi insanüstü zorluğa sahip oyunlarda zaman zaman kullanmışlığım da vardır.

Sorun şu; Wolf Team'da hiçbir oyun dengesi gözetilmemiş. Normal koşullarda deli gibi para harcamıyorsanız ya da hacker değilseniz tamamen enayi konumundasınız, bu kadar berbat bir oyun yani. Çocuklar da normal koşullarda bir yere gelmenin mümkün olmadığı bu oyunu 1-2 ay oynadıktan sonra silip attılar. Örneğin League of Legends'de de para önemlidir ama para harcamadan emek ve beceri ile de keyif alabiliyorsunuz. Yani Wolf'te para harcamazsanız bir hiçsiniz. Bu nedenle bu oyunu özellikle kafelerde vb oynayan yurdum insanı sürekli bir hack ya da hile arayışı içinde olmuştur. Böyle bir talep olunca da talebi karşılayan illegal yapılanma illa ki oluyor...
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2017, 13:26:06 ÖS »

Normal kendi oynadığım oyunlarda bende hile kullanıyorum abi. Hele Amigada bazı oyunlar çok zor. Wolf u hiç oynamadım abi mantığını bilmiyorum o yüzden yanlış yorum yapmıyım.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2017, 13:52:22 ÖS »

Pek bilinmez ancak devlet müşteri şikayetlerini dikkate alıp şikeylete milyonlarca TL'lik cezalar kesiyor. Bizzat şahit olduğum için biliyorum müfettişler genelde kanunları hakkıyla uygulayıp vatandaşı zor duruma sokan şirketlere gerekeni yapıyor. Bu vaka da muhtemelen benzer şikayetler üzerine kesilen bir ceza.
Hile olayına gelince, oyunlar rekabetçi bir ortam oluşturuyor ve çocuklarda diğer oyuncular ile aynı seviyede kalabilmek için hile veya kod satın alabiliyor. Mobil oyunlarda bu daha da yaygın, uygulama için satışlardan müthiş para kazanıyor geliştiriciler. Freemium modeli malesef böyle...
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Temmuz 29, 2017, 15:41:22 ÖS »

Bence oyun hilesi geliştirilmesi ve satışının yasa dışı kabul edilmesi bile başlı başına absürt bir durum. Saçma...

Alper
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Temmuz 29, 2017, 19:35:46 ÖS »

Commodore oyunları için poke komutları ile hile yazan bir site yapsak aynı kefeye konulur muyuz?

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 29, 2017, 20:06:05 ÖS »

Commodore oyunları için poke komutları ile hile yazan bir site yapsak aynı kefeye konulur muyuz?

' "POKE" mu vardı da yaptınız bunu '

diyebilirler Kahkaha

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: