Gökçe sağolsun, geçtiğimiz günlerde Amiga 600'ü bir hayli toparladım. Furia ile uyumlu ve boot edebilen bir Sandisk Ultra 8GB kart edindim. Ama anladım ki bu kartı bilgisayar içine bir şekilde yerleştir ve unut olmayacak. Zaman zaman bu karta erişmek, PC'ye takıp WinUAE ile program atmak vb gerekecek. Bilindiği üzere A600'ün de klavye filmi biraz hassas, defalarca kasayı açıp kapatmak da istemiyorum. Benzer şekilde kasanın sağında solunda bir delik açma gibi bir niyetim de yok. Düşündüm ve farkettim ki, furia dan sonra ben bu bilgisayarın memory expansion slotunu hiç kullanmayacağım. E o zaman bir şekilde CF yi buraya monte edersem, gerektiğinde alt taraftaki kapağı kaldırır ve CF ye erişirim.
Bu amaçla Fusion 360 kullanarak, yapıştırma, kesme, delme gerektirmeyen bir aparat tasarladım. Final haline gelmesi için 3 deneme yapmam gerekti.
İlkinde toleranslar fazla geldiği için bol oldu. İkincisinde sıkı geçme oldu fakat bu sefer klavyeyi takınca sıkıştı, uç kısmını biraz eğimli yapmaya karar verdim. Üçüncüsünde gene birkaç ince ayar yaptım ve sonuncusunda tam istediğim gibi oldu.
Aşağıdaki çizimler final haline ait.

Hemen 3D printer ile baskıyı alıp, montaj aşamasına geçiyoruz.

CF Kart okuyucuyu monte ediyoruz. İki adet M2 vida yeterli oluyor. Gerekirse altına ince çift taraflı bant da yapıştırılabilir.

Parçayı A600 içerisindeki yerine oturtuyoruz. Dikkat, parça sıkı geçme, oturtmak için biraz bükmek gerekiyor.
IDE Kablosunu furia altından geçirdim, uzunluğu da tam yetti.

Montaj sonrası alttan görünüm. Dikkat edin, parçanın uç kısmındaki eğim klavye eğimi ile uyumlu.

Bu parçanın CF dışında kalan kısmına ileride belki DF0: DF1: Selector switch ve/veya ROM switch ekleyebilirim. Boş yer mevcut.
Son olarak yapmak isteyenler için STL model dosyası ekte. Bir 3D yazıcıda bastırabilirsiniz.