Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelCommodore C64 Kutusu ve anılar...
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore C64 Kutusu ve anılar...  (Okunma Sayısı 59664 defa)
0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ağustos 30, 2010, 21:25:13 ÖS »

ne güzel anılar bir bilgi ararken rast geldim...

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ağustos 30, 2010, 22:12:20 ÖS »

Oldukça geç yaşta c64 sahibi olmama rağmen en azından bu kutu ve tv olayında ben şanslıymışım

Aldığım c64'ün kutusu yoktu, kutuya gerek te yoktu zira evde fazladan abimin odasında bulunan bir tv mevcuttu ve c64'ü toplamadan sürekli tv'ye takılı bir şekilde kullanabiliyordum. Böylece 8-10 saat hiç başından kalkmadan kurcalayabiliyordum

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
nightwolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 30, 2010, 22:58:16 ÖS »

arkadaşlar açmayın böyle konuları yav gene kendimi kötü hissetmeye başladım.gri kasa c64 lerden 3 veya 4 adet eskittim yani yandı.voltaj düşmelerinde savunmasız kalıyordu ve güm en son beyaz kasa almıştımda rahat etmiştim o daha dayanıklıydı voltajdan etkilenmiyordu evet bende beklerdim tv boşta olsada biran önce baglasam c64 ümü diye beklediğim cok olmuştur.ençokta c64 ü çalıştırınca sıcaklıgından dolayı çıkan o devrelerin kokusunu çok özledim.bende az vitrinlere bakmadım ah param olsada şu c64 ü biran önce alsam diye fiyatıda baya pahallıydı o zaman 800 binliraydı iyi hatırlarım.bir atari salonunda beyaz kasa c64 görmüştümde satmaz diye yanına gitmiştim acaba satıyormusun dedim bana evet dedi peki kaça dedim 400 binlira demezmi hemen almıştım ah be ne günlerdi.

dr.alban_ it's my life,no coke,born in africa,hello africa
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ağustos 30, 2010, 23:57:15 ÖS »

Benim ilk bilgisayarım Atari 800 Xl idi. Biz de oturma odasındaki televizyona kurar, saatlerce oynardık. Babam astsubaydı, nöbetçi olduğu akşamlar, karşı komşumuzun iki oğlu bize gelir, annem de onlara giderdi. Dörtlü summer games oynardık. Derecelerimizi bir kenara not ederdik filan. O akşamları unutamam. Sonraları siyah beyaz küçük bi televizyon almıştı babam bize. Markası "Numan" dı. Hehehe.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ağustos 31, 2010, 01:29:04 ÖÖ »

Mesajları okuyunca aklıma şu karikatür geldi

g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ağustos 31, 2010, 01:39:54 ÖÖ »

Bizim amcaoğlunda atari 800xl vardı bol bol river raid, H.E.R.O, getaway oynardık. aklımda bir bilgisayar almak vardı. Dayımın oğlu commodore 64 varmış o daha iyiymiş ben ondan alıcam diye konuşurdu. o daha almadan babama ısrar etmeye başlamıştım, Allah rahmet eylesin babam esnaftı İstanbul'a mal almaya giderken sıkı sıkı tembihlemiştim hatta yanlış olmasın diye kağıda bile yazmıştım commodore 64 diye neyse babam sabahleyin ambalajlı bir kutuyla geldi, bu ne diye sordum evdekiler Barbi bebek dediler,o zamanlar modaydı. Hemen kutuya yapıştım bilgisayar diye bağırdım. LW3D deki çubuk bar olan kutudan yanında turbo tape kartuşuda vermişlerdi bizin amcaoğlu oyun yükleme hızına hasta olmuştu.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ağustos 31, 2010, 04:41:51 ÖÖ »

O günleri bilmeyen, yaşamayan birileri mesajları okusa anlamaz. voltaj düşmeleri, kafa ayarı, teypten oyun yükleme ve oyun yükleme hızı, oyunların save'i olmadığı için bilgisayarı kapatmadan günlerce açık tutmak şimdilerde pek anlamlı değil.

..voltaj düşmelerinde savunmasız kalıyordu ve güm en son beyaz kasa almıştımda rahat etmiştim o daha dayanıklıydı voltajdan etkilenmiyordu...

Sizde voltaj düşmelerine karşın, her evde olan ve özellikle siyah beyaz TV'lerin bağlandığı Teletrans marka regulator yokmuydu. Uzunca süre bilgisayara zarar gelmesin diye C64'ü regülatörle kullanmıştım. Daha önce belirttiğim gibi küçük bir odada, C64 bir yandan, 66 ekran TV ve regulatör bir yandan acayip sıcak ve bunaltıcı olurdu

* regulator.jpg (31.72 KB, 495x277 - Görüntüleme: 2443 kez.)

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ağustos 31, 2010, 10:45:34 ÖÖ »

O zamanlar regülatörüm yoktu ama şimdi akım koruyucu olmadan kullanmıyorum elektronik cihazları.

Yanlız böyle bir voltaj dalgalanması durumda adaptörün içindeki sigortanın cihazı kurtarması gerekmez mi? Eyvah bozuldu diye Commodore'u götürdüğüm tamirci, sigortayı değiştirip 5 dakikada cihazı tekrar çalışır hale getirince ne kadar sevinmiştim.

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ağustos 31, 2010, 12:28:24 ÖS »

Beyaz adaptörlerde sigorta vardi galiba sadece, eski adaptörlerden emin degilim. Beyaz adaptör amma agirdi yahu!

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ağustos 31, 2010, 12:29:08 ÖS »

@wizofwor & LW3D
Sizin evde "regülatör" kelimesi nasıl telaffuz edilirdi? Bizimkilerde daha çok "reglötör" kullanımı revaçtaydı
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ağustos 31, 2010, 13:09:37 ÖS »

eski adaptörlerde de sigorta vardı...

Bizim eve regülatör üzerine pek muhabbet hatırlamıyorum tek hatırladığım TV'nin olmazsa olmazıydı

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ağustos 31, 2010, 13:15:51 ÖS »

@leon: Eskilerde sigorta olmayabilir. Sen söyleyince bana da öyle geldi. (Yanlız düşününce sanki board'un üzerinde de böyle bir sigorta varmış gibi geldi.)

@witchdoctor: Dediğim gibi bizim evde regülatör yoktu. O yüzden olsa adı ne olurdu bilmiyorum

Zamanında yüreğimi hoplatmış olan sigorta:

CenkMiri
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ağustos 31, 2010, 13:44:45 ÖS »

Bizimki en soldaki adaptördendi. Bir kaç kere sigortası yanmıştı . En sonunda bıkmıştım. Sigortanın dışından ince bi telle devreyi tamamlamıştım . Bir daha bişey olamdı .

* c64psu.jpg (20.81 KB, 426x317 - Görüntüleme: 1825 kez.)

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ağustos 31, 2010, 14:13:41 ÖS »

[/quote]
Ben yolladığım kutuyla C64'le tanıştım.

Memur çocuğuyum..Bu tür bir cihazı alacak durumumuz yok ama o kadar ağladım, sızladım ki (1-2 yıl), ailem sonunda dayanamayarak, ne olur ne olmaz diye kenara ayırdıkları altınları bozdurarak almışlardı. Benim için değerinin dışında, aileme getirdiğim yükte fazlaydı ... O nedenle C64 aynen belirttiğiniz gibi kutulanır, kaldırılır, açılırdı Taa ki sonraları 67 ekran siyah beyaz TV'ye UHF girişi taktırana kadar çok küçük bir odam vardı. O odaya C64 kurulunca, kutuyu kaldırıp saklamıştım. İşte o odada yıllarca gece yarılarına kadar C64 ile haşır neşir oldum. Şimdi kutusunu görünce bu nedenle çok heycanlanırım...

Bende 1-2 yıl ağlayıp tepinmiştim aldırmak için,nihayet peder bi gün almış gelmiş eve geldiğimde gözlerime inanamamıştım.O gün için 625 bin tl(belki bugünün parası 625 milyon) bayılmış,çok para idi.Yıl 1987.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ağustos 31, 2010, 14:16:34 ÖS »

c64 içinde de sigorta vardı, hatta bir seferinde ben de herşeyden bihaber bozuldu diye götürmüştüm c64 oyunları satın aldığım yere. Eleman hem sigortayı değiştirmiş hem de bilgi vermişti bu konuda.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: