Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeCommodore 64 saklama kutusu
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 64 saklama kutusu  (Okunma Sayısı 7777 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 23, 2018, 12:22:10 ÖS »

Arkadaşlar merhaba
Forumda  Amiga kutusu gördüm , proje halinde, çok beğendim. Sonuçlandımı bilmiyorum.

Commodore 64 için ufak bir calışma ile resimdeki basit hazır kutu dizaynın gercekleştirdim,

Piyasadaki kutuları araştırdım, malesef mevcut orjinal kutuya rastlayamadım. Bir çok modelde Orjinalin  ölçüleri farklı zaten,

Piyasadaki 43x37x11 nolu kutu uygun göründü, internetten. Aldığım temsili resim ilede kutu kılıfı özalitcide bastırdım,

Hem C64 breadbin , hemde C64C ile uyumlu oldu , kutunun kalitesi arttırılabilir,
Ayrıca breadbin içinde kılıf dizaynı yaptırıyorum,

https://i.hizliresim.com/VDpvDv.jpg

C64C de adaptore ile uyumlu , boşluk doldurmak için bazı fikirler mevcut. Strofor çok meşakkatli , uygulamayı düşündüğüm başka bir fikrim var,

https://i.hizliresim.com/vPznP4.jpg

C64 breadbinde ise teybide yerleştirebiliyorsunuz, kabloları düzenli olarak düşünün ve boşluğa karton destek.

https://i.hizliresim.com/BzXDzM.jpg

Bu da gecirmeli kılıf
https://i.hizliresim.com/7DmMDN.jpg

Geliştirilebilir, ihtiyacı olanlar için , maliyet +kargo gonderilebilir,

Her türlü yorum, eleştiri ve katkıya açık , görüşlerinizi rica ederim. :

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
aegis
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2018, 13:11:37 ÖS »

Güzel çalışma, elinize sağlık. İçinde cihazlarıda tutacak kartınları olsa daha bir iyi olurmuş ama olsun hiç olmamasından iyidir. Maaliyeti ne kadar ? belirtmemişsiniz. Teşekkürler.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2018, 14:13:23 ÖS »

@Humphrey Amiga kutususu için bütün çizimleri hazırladık baskı dosyasları duruyor driveda isteyen arkadaşlarım kullanabilir. O dönem fiyat istedik kutuculardan zahmet edip dönmüyorlar saolsunlar 10 dan fazla firmaya tanıdık tanımadık mail attım. İnan biri bile dönmedi. Varsa tanıdık ya da ben ilgileniyorum dersen ayrıntılı maili yani kutu için gereken ebat ıvır zıvır bütün bilgileri sana mail olarak yollayabilirim. Hatta açık olsun net olsun diye resimli görselde hazırladık. Bir ara ben kutucu gezecektimde  daha vakit bulamadım o iş için.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Humphrey
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 23, 2018, 15:20:41 ÖS »

@Humphrey Amiga kutususu için bütün çizimleri hazırladık baskı dosyasları duruyor driveda isteyen arkadaşlarım kullanabilir. O dönem fiyat istedik kutuculardan zahmet edip dönmüyorlar saolsunlar 10 dan fazla firmaya tanıdık tanımadık mail attım. İnan biri bile dönmedi. Varsa tanıdık ya da ben ilgileniyorum dersen ayrıntılı maili yani kutu için gereken ebat ıvır zıvır bütün bilgileri sana mail olarak yollayabilirim. Hatta açık olsun net olsun diye resimli görselde hazırladık. Bir ara ben kutucu gezecektimde  daha vakit bulamadım o iş için.
Ustad selam , biliyorum kutucular basmak istemiyorlar , çok adet bastırmak lazım ki ilgilensinler, birde sanırım marka , ortada firma olmayınca risk almıyorlarmı ?
O yüzden bende breadbin den esinlenerek giydirme kılıf düşündüm, pratik ve daha koruyucu.
Kutular çok güzel olmuş, tasarımını gördüm, sadece baskı yapılacak.
Bir araştırayım, direk ilk el üreticiye gitmk lazım,

Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Playstation 1,2,3
Xbox 360
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Humphrey
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 23, 2018, 15:27:11 ÖS »

Güzel çalışma, elinize sağlık. İçinde cihazlarıda tutacak kartınları olsa daha bir iyi olurmuş ama olsun hiç olmamasından iyidir. Maaliyeti ne kadar ? belirtmemişsiniz. Teşekkürler.
Aegis merhaba., bu tabiki saklamak için şu an, kargolama için uygun değil, strofor düşündüm, ama stroforcu bulup 1000  adet  filan bastırmak lazım, amiga kutu ile aynı hikaye.
Kopuk ilemilgili bir projem var ama vakitsizlikten yapamadım, bu tup kopukleri , klavyanin yan ölçülerine göre bir kalıba sıkmak ve kuruyunca , düzeltip kalıp olarak kullanmak. Hem hesaplı , hemde pratik. Ama kalıbı yapmak lazım.
Bu durumda kargoya vermek sıkıntılı,

Bunun maliyeti az sayıda yapıldığı için 23 lira gibi ,

Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Playstation 1,2,3
Xbox 360
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2018, 17:12:34 ÖS »

Ben bu işlerden pek anlamam ama yeni tasarım bazı cihazların kutularının tamamen karton olarak gelmeye başladığını gözlemliyorum. Karton kutu içinde karton bükme şeklinde destekler olsa? Hatta bu destekler kesilecek kartonun parçası olsa. Bir taşla iki kuş

Use the brute force, Luke
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 23, 2018, 17:16:45 ÖS »

@Humphrey 500 adet ve 1000 adet için fiyat istedim. Tek değil en azından şunu diyebilirlerdi. 500 adet bu kadar yarısı peşin yarısı işteslimi gibi en ufak yorum yok.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 23, 2018, 17:20:56 ÖS »

Bir ara işyerimde TPM / 5S çalışmaları kapsamında bunlara benzer süngerlerin içi makas, tel zımba, delik zımba şeklinde oyulup. Çekmecelere konuluyordu.

Her şeyin bir yeri var. Her şey yerli yerinde.(Sloganımıza da verdik Kahkaha )

Maliyeti nasıl olur bilemiyorum. Çok maliyetli değilse, köpük yerine, uygun yükseklikte süngerlerin içleri, elle oyulup, C64, adaptör, teyp konulabilir.

Humphrey
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 23, 2018, 21:24:29 ÖS »

@Humphrey 500 adet ve 1000 adet için fiyat istedim. Tek değil en azından şunu diyebilirlerdi. 500 adet bu kadar yarısı peşin yarısı işteslimi gibi en ufak yorum yok.
Nedn dönmediler  ? İlginç üstad ,
Bende bu breadbinlerin . commodore metal etiketler , 100 tane için görüşüyordum, ne zamanki , jpg dosyasını. Gönderdim , sesleri kesildi, dönmediller.  Markadan olabilirmi diye düşündüm, parasını peşin diye görüşüyorduk,

Burda aslında prototipleri alıp , düzgün bir firmaya yüzyüze gidip konuşmak lazım, sonuç çıkar diye düşünüyorum,

Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Playstation 1,2,3
Xbox 360
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Humphrey
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 23, 2018, 21:29:25 ÖS »

Bir ara işyerimde TPM / 5S çalışmaları kapsamında bunlara benzer süngerlerin içi makas, tel zımba, delik zımba şeklinde oyulup. Çekmecelere konuluyordu.

Her şeyin bir yeri var. Her şey yerli yerinde.(Sloganımıza da verdik Kahkaha )

Maliyeti nasıl olur bilemiyorum. Çok maliyetli değilse, köpük yerine, uygun yükseklikte süngerlerin içleri, elle oyulup, C64, adaptör, teyp konulabilir.

Sertlerinden alıp kalıba göre kesmek lazım ,  dekupaj bu işi görür, denemek lazım ,
Güzel fikir dostum , aynı viky gibi buldun  maliyete bakmak lazım ,
32 densite olur.
« Son Düzenleme: Mayıs 23, 2018, 21:33:16 ÖS Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Playstation 1,2,3
Xbox 360
PSP 1001,2001,3001,PSPGO