Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hatırlayan Var Mı?  (Okunma Sayısı 7371 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
feyzul31
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 24, 2007, 23:22:37 ÖS »

yeniden merhaba tarihe tanıklık etmiş arkadaşlarım,
öncelikle forumda hatırlayan var mı diye bir bölüm bulunmamasını eksiklik olarak görüyorum, nedenine gelince şimdi ben adını unuttuğum bir oyunu hatırladığım kadarıyla anlatıp, sizden bileniniz var mı diye soracağım, benden sonra bir başkası da aynı şeyi ayrı bir başlıkta yapacak, bir sonraki bir sonraki derken ilginç bir durum oluşacak, neyse bunlar naçizane görüşlerimdir, lafı yine uzattım.

gelelim hatırlıyor musunuz diye soracağım şeylerden ilkine, bu bir oyun, pek de abartılacak veya efsane yapılacak bir oyun değil ancak yine de sormak istiyorum, yönettiğimiz karakteri/aracı hatırlamıyorum ancak karşıdan güler yüzle gelen balonların arasından çarpmadan geçmek, (bu balonları c64 kullanım kılavuzunda ilk hareketli grafik örneğindeki sprite baloncuğunu bilenler, büyütülmüş ve üstüne gülücük konmuş olarak düşünebilirler) bu bölümü atlattıktan sonraysa helikopterimizi uçağın belirli bir noktasına tutturmak durumundaydık, bu bölümü de geçince iki üç helikopterin koruduğu bir acayip yaratık/araç karşısında onu imha etmeye uğraşırken buluyorduk. belki anlatamadım ama hatırlayan çıkar diye umuyorum. tüm c64 oyun sitelerinde baktım, didik didik ettim ancak binlerce oyuna da bakamadım elbette.

bir de merak ettiğim nokta, tunalı cad. seğmenler işhanında (ki babam oranın yönetici müdürüydü hey gidi), yer alan microshowy den, hiç kimse mi 'SERIE CLASSIC', 'SERIE WINTER', 'SERIE YILBASI' gibi toplama kasetlerden almadı, bunu bir tek ben mi hatırlıyorum, bana özel yapılacak hali yok.
neyse başınızı ağrıttım, hoşçakalın.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2007, 04:12:33 ÖÖ »

bi su linke bak bakalim aradigin sey bu olabilir mi?

http://www.c64.com/?type=1&id=549
feyzul31
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2007, 12:51:52 ÖS »

sevgili nightlord ilgin için teşekkürler ancak bahsettiğim oyun, çok daha sade arkaplana ve basit grafiklere sahipti.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2007, 13:44:37 ÖS »

Bende bir demo arıyorum ama ismi aklımda değil. bir pop müzik çıkıyordu demo çalışınca ekran simsiyah 2-3 dakikalık bir müzik. müzik içinde sadece hatırladığım sözler. pa pa paf paf şeklinde. o zamanlar bunu çok dinliyordum. çok kaliteli bir müzikti c64 te duyunca kulağıma inanamamıştım.

this is amiga speaking.
pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2007, 14:57:12 ÖS »

Hazır konu açılmışken ben de bir oyun sormak istiyorum. C64 te SIUG isimli bir oyun vardı. Platform tarzı bir oyundu ve oyunda bir balığı kontrol ediyorduk. Çok sevdiğim bir oyundu zamanında ama malesef oyun kaseti kayıp ve nette de bulamıyorum oyunu. Olan varsa bana haber versin bir zahmet.
comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 26, 2007, 10:20:08 ÖÖ »

Pofuduk bahsettiğin oyun bu olmasın?

http://www.c64gg.com/s20.html sitesine bir bak.

MICRODOT-ZAMZARA
pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 26, 2007, 17:06:44 ÖS »

Bu valla. Çok teşekkürler. Meğer adı sLug mış. Ben siug diye arattırınca bulamamışım.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2017, 15:37:52 ÖS »

merhabalar. krakout arkonoid  blastball traz tipi bir oyundu ismini hatırlayamadığım. para topluyorduk o paralarla birseyler alabiliyorduk. sarı sarı paralardı sanırım aklıma gelmiyor adı. c64 büyük ihtimal, bir ihtimalde a500 de oynuyordum  Ney

C64 ve A500 gerisi teferruat
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: