Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet-Bitti- Ankara Buluşması (Geleneksel) ! 2018 (5 Ağustos Pazar)
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: -Bitti- Ankara Buluşması (Geleneksel) ! 2018 (5 Ağustos Pazar)  (Okunma Sayısı 113821 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #150 : Ağustos 05, 2018, 21:53:45 ÖS »

Buluşma öncesi Anıtkabir ziyaretimiz

Ulu onderimizi hatirlamak bize yakisan bir davranis. Tebrikler tekrar

C64 ve A500 gerisi teferruat
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #151 : Ağustos 06, 2018, 08:17:30 ÖÖ »

Ulu onderimizi hatirlamak bize yakisan bir

Ulu onderimizi hatirlamak bize yakisan bir davranis. Tebrikler tekrar

Tebrikler. Çok yakıştı gerçekten. 😀

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #152 : Ağustos 06, 2018, 09:04:37 ÖÖ »

Resim isteriz, detay isteriz. Partinin hikayesini isteriz

BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #153 : Ağustos 06, 2018, 09:29:33 ÖÖ »

Bayıldım sizlere... Kısmet olsaydı da tanışabilseydik keşke...

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #154 : Ağustos 06, 2018, 10:02:53 ÖÖ »

Buluşmamıza 40 kişi katıldı. 10 kişi şehir dışı (4 İstanbul, 3 Samsun, 1 İzmir, 1 Bursa, 1 Adana) Tüm emeği geçen, katılan ve özellikle şehir dışından üşenmeden gelen dostlara çok teşekkür ederiz. Detaylar ve video klibimiz pek yakında...
Fotoğrafların bir kısmını Facebook sayfasına yükledim
https://www.facebook.com/groups/commodore.gen.tr/

Bu arada organizasyonun hikâyesini yazın da biz de zevkle okuyalım

Büyük Foto için: https://i.hizliresim.com/vPaj1A.jpg

*Fotoda eksik çok. İlk giden arkadaşımız gitmeden foto çekelim dedik. Sonrasında gelenleri video ve fotoğraflarda göreceksiniz.
« Son Düzenleme: Ağustos 06, 2018, 10:05:45 ÖÖ Gönderen: ibeser (Ayak Takımı) » Logged

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #155 : Ağustos 06, 2018, 12:54:07 ÖS »

Harika bir organizasyon olmuş, kıskandırdınız bizi. Bu kadar kişiyi bir araya getirebilmek bile ciddi bir olay. Detayları bekliyoruz...
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #156 : Ağustos 06, 2018, 13:41:04 ÖS »

Kendimce buluşmadan biraz bahsedeyim.

Buluşmaya gideceğim sırada ufak bir işim çıkınca yolu değiştirmek zorunda kaldım. Haliyle geciktim biraz. Haklı olarak fırça bile yedim. Nejat abi, "biz İstanbul'dan geldik sen gelemedin" dedi. E haklı adam. Örtmenim (Merter) mesaj attı, Oğuzhan aradı. "Nerdesin len" dedi. Commodore'da dakikalarca oyun yüklemesini beklemiş bir neslin beni böyle yadırgamasını kınıyorum Kahkaha Kahkaha

Neyse efendim, ben mekana girdiğimde hatıra fotosu çekiliyordu. Ayarlasam denk getiremezdim herhalde. Merhaba, nasılsın, kakara kikiri derken hatıra fotosunu çekildik. Bu sefer bir önceki buluşmalardan daha kalabalıktık, ama yinede kadraja sığdık.

Bize tahsis edilen barın arkasındaki odaya geçtiğimide ilk gözüme çarpan koca arcade kabindi. Vay anasını sayın seyirciler, kanlı canlı arcade kabin var. Yavuz abi sağolsun atmış arabasına getirmiş. Her buluşmada bu odaya gelen eşyalarla çıta yükseliyor. Ortadaki masalarda A1200'ler C64'ler ve C128 vardı. Ve buluşmanın olmazsa olmazı Wizard of Wor da C128'de, değerli bir misafir edasıyla masanın baş köşesinde yerini almıştı.

Oda'dan gelen gürültüleri duyan insanların gelip bir içeri bir de bizlere bakması. Hatta bazı bayanların merak edip oyun oynaması. Orhan Abi'nin, dükkan vitrinine bakan müşteriyi içeri buyur eden esnaf gibi, bayanları davet edip, oyun oynatması, ne olduğunu anlatması pek bi keyifliydi.

Veee, buluşmaların olmazsa olmazı hediyeliklerin dağıtımı... Oğuzhan'ın türlü troll... şey şakalarıyla, İlker başkanın enfes (!) ürün tanıtımıyla, gene gır gır şamata, eşliğinde birbirinden güzel hediyeler dağıtıldı. Gelen hediyeleri şöyle anlatayım; çok sevdiğiniz biri olur hani, bir arkadaş ya da kıramayacağınız biri. Elinizdeki çok hoşuna gider maddi değeri de vardır, ister. İşte ancak o tip birine verebileceğiniz türden.

Her buluşmada, bir öncekinin üstüne koyarak, hayatımızdaki stresi, sıkıntıyı bir nebze unutmamıza yardımcı olan başta İlker Abi'ye;  Ankara ekibinin değerli demirbaş abileri ve kankalarına Kahkaha; muhabbetleri ve varlığıyla renk katan Eşref, Örtmenim, Alper Abi, Nejat Abi, Turgay Abi...şu an isimleri aklıma gelmeyen şehir dışından gelen ve diğer tüm dostlara, kendi adıma çok teşekkür ederim. Angara bebeleri olarak, sizleri iyi ağırlayabilidiysek ne mutlu.

NOT: 40 kişi ile önceki buluşmalardan daha kalabalık olmuşuz. Mekan iyi hoşta sığımıyoruz sanki artık. Bir dahkina ASKİ spor salonunu kiralayalım Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #157 : Ağustos 06, 2018, 15:04:41 ÖS »

Öncelikle Ankara buluşmamıza günübirlik o kadar yol katedip gelen ve su gibi akan o kısa beraberliğimiz sonunda yine bir o kadar yolu geri dönene şehir dışından katılan arkadaşlarımaza ne kadar saygı duysak ne kadar teşekkür etsek az. Keşke daha fazla vakitgeçirebilseydik...

Buluşma ortamımız bir laboratuvar/derslik veya konferans salonu ortamı gibi lojistik uygunluğa sahio olmadığından tamirat, imalat, proje sunumu veya bir takım yeniliklerin denenmesi gibi bu tür retro toplantılarda aranan bazı aktiviteleri yeterince gerçekleştiremedik. Gerçi bu da bir "Ankara klasiği" olarak nitelendirilebilir. Bizim retro toplantılarımız da böyle kardeşim, daha "relax"

Yine de amaç iki sohbet edip, gülmek, iyi vakit geçirmek ise bence etkinlik amacına ulaştı diyebiliriz. Elbette ki siz/biz katılımcılar olmadan bir organizasyondan söz edilemez ancak organizasyonun da ayarlanması koordine edilmesi de çok zor ve önemli bir iş ki bu konuda da İlker'e ayrı bir teşekkür etmek isterim...

Katılım ve içerik her seferinde daha fazla oluyor. Bu çok iyi bir şey. Örneğin ben hayatımda bir kanlı canlı bir Amiga 1200 veya C128D görmemiştim Bu malzemeleri üşenmeyip getiren arkadaşlara da çok teşekkürler.

Haa unutmadan sohbetler sırasında geçmişti:

Commodore 1084S-P1 arka power şalteri yerli alternatifi (@i_r_on sormuştu):

https://www.merterelektronik.com/A5-Grundig-Vestel-Igne-Ayak,PR-41349.html

BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #158 : Ağustos 06, 2018, 16:48:38 ÖS »

Aşiret gibi maşallah :]

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #159 : Ağustos 06, 2018, 18:23:39 ÖS »

Galaxian'ı hiç öyle oynamamıştım. Yavuz'un arcade kabini gerçekten güzel. Verdiği onca emeğe ve ince işçiliğe değmiş ve de iyi ki getirmiş.

Kalabalık olduğumuzdan herkesin herkesle olabildiğince doyurucu zaman geçirebilmesi mümkün olamadı. Yine de olabildiğince birbirimizle yüz yüze görüşebildik. Uzaklardan gelip renk katanlaraysa çok teşekkürler, ayaklarına sağlık.

Tamir-onarım konusu ise hem karanlık ortam hem de ilgi çekici onca şey yüzünden gene askıda kaldı. Yine de kısmi diagnostik yapabildik. Dosya kopyalama konusu ise benim disket sürücü su kaynattığından (evde baktım: kafa track 1'e çarpa çarpa zaman içinde vidasını gevşetmiş) olamadı. Rıfat'a CP/M ve WordStar disketi sözüm var.

Gelen cihazlar arasında Power Mac G4 Cube, Commodore 128D, Amiga 1200, Raspberry Pi'li C64 ekmek kasa, Commodore Plus/4 ve elbette ki devasa arcade kabin vardı.

Takas köşesiyle ilgilenecek fırsat olamadı. Epey bir şeyler vardı. Birileri neler kaçırdığımızı yazarsa gönül rahatlığıyla hayıflanmak isterim

Özgür'se hepimize birer Ready. [] sticker'ı hediye etti, tekrar teşekkürler. Banyo aynasına yapıştırıp, sabahları yarı açık gözle bakarak kendime "hazırsın hazırsın" deme planım var.

Cem de 3B bir Commodore ortamı render'ı yapıp hepimiz için fotoğraf çıktısı almış. Gören gerçek fotoğraf sanıyor. Yüzyüze teşekkür edemedik, buradan teşekkür edeyim.

Hanım katılımcı oranı ise %2,5'tu ne yazık ki: Gamze, ki kendi C64'ünü getirmiş eşi Ozan'la birlikte. Ve bir de eşim Tansu, son saatlere yetişebildiğinden Galaxian'ı kaçırdı, favorisidir halbuki. Gerçi Nebulus da favorisidir, Paperboy da, Impossible Mission da... Bi dakka benden çok mu oynuyor C64'te ne Özetle, hanımlarınızı sevgililerinizi davet edin bence. Bizlere bakıp bakıp bizimle eğlenirken kesin bizden daha çok eğlenecekler

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #160 : Ağustos 06, 2018, 18:33:06 ÖS »

MAŞALLAH ne güzel kalabalık böyle

savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #161 : Ağustos 06, 2018, 18:48:16 ÖS »

Dostluk ne güzel şey gerçekten.

Kendime adıma söyleyeyim, bu tarz bir görüşmeye o kadar ihtiyacım vardı ki.

Umutlarımızın tükenmeye yüz tuttuğu zamanda ortak bir retro sevdasıyla 40 küsür kişinin bir yürek olup toplanması ne kadar güzel.

Bir ülkede her şey mi kötü gider kardeşim derken, arkadaşlarla  iki kelam edip gülmek o kadar iyi ki geldi ki.

Uzaktan odaya şöyle baktım bir ara. Kimi arcade makinede oyun oynuyor, kimi bir şeyler tamir etmeye çalışıyor. Herkes mutlu güler yüzlü.

Gerçekten çok çok mutlu oldum.

Bu tarz toplantıları daha sık yapalım. Herkes gelmeye çalışsın.
İnanın 3 günlük dünyada o kadar güzel bir mutluluk aşılıyor ki, küçümsenemez.

Konuşup konuşamadığım her arkadaşıma çok teşekkür ederim.
Ankaralı arkadaşlaımıza, kardeşlerimize de misafirperverliklerinden dolayı çok ama çok teşekkür ederim. Bizi çok güzel ağırladılar.

Karaburun'da ilk İzmir toplantısını ilk fırsatta düzenleyeceğim.
hem de deniz kenarında.
Size sözüm olsun.
Şimdiden kendinizi ayarlayın.
Konaklamalı olacak.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #162 : Ağustos 06, 2018, 19:17:35 ÖS »

I am ready Özgür abicim sticker için çok teşekkur ederim. Yani çok detaylı anlatırsak baya bir kişiye çok teşekkür etmek gerekir. Phonix saolsun beni misafir etti.(Hakkını nasıl öderim en ufak fikrim yok bu arada) Özgür abi arabasıyla bizleri getirdi. Oğuzhan ve Agony saolsun elimizi cebinize attırmadı. Muhabbet ortam insanlar harika. Savagery abi durumu çok güzel özetlemiş. Bende neredeyse günün çok uzun zamanları sadece bilgisayar başında geçiriyorum. O kadar bunalıyorum ki ilaç gibi geliyor bu buluşmalar. Samsundan, İzmir den, Adana'dan dostlarımızın gelmesi Cem abinin harika renderlarından bir hediye almak. Yavuz abinin arcade kabini güler yüzlü hoş sohbeti. İlker abinin getirdiği commodorlar tatlı muhabbeti. Savagery abinin c64'ünde 25 yıldan sonra ilkez imposibble mission ve bugy boy oynamak. Bu anları yaşamak gerçekten çok güzeldi. İnsanın ömrü boyunca unutamayacağı anlar yaşamasına neden oluyor. Savagery abide müjdeyi vermiş. 3. ayrı şehirde CGTR buluşmalarımız olacak demek ki ne mutlu. Abi çadır alıpta gelebiliriz, mini bir kamp ve mangal ortamı olsa ne harika olur. Son olarak bütün bu güzel anların yaşanmasına vesile olan İlker abimede ayrıyetten çok teşekkür etmek istiyorum. Herkese tekrar tekrar çok teşekkürler.

* 20180806_180609.jpg (649.35 KB, 2048x1152 - Görüntüleme: 1180 kez.)
« Son Düzenleme: Ağustos 06, 2018, 19:22:03 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #163 : Ağustos 06, 2018, 21:47:41 ÖS »

Çok keyifli bir gün oldu
Aynı gün gidip dönmüş olmak biraz yorucu olsa da buna çok çok deydi
Organizasyon için öncelikle İlker e çok teşekkürler
Sabahın köründe beni karşılayıp hoş sohbetiyle eşlik eden Yavuz üstad a da çok teşekkür ediyorum
Buluşma sonrası birçok arkadaş ile sohbet ettik hepsinin ayrı ayrı çok güzel çalışmaları var
Hepiniz ile tanışmak büyük keyifti
Yavuz üstadın kabini almaya gittiğimizde o meşhur arcade salonunu canlı canlı gördüm Kahkaha
Gerçekten Harika cihazlar, yazılarında ki müthiş işlerin çıktığı çalışma ortamı da süper
Genelde mutfak biraz dağınıktır ya, anladım ki bu benim gibilerin dağınıklığıymış, pırıl pırıl dı Kahkaha
Elviranın playfield i de ucundan gördüm azıcık Kahkaha
Herkesin eline ayağına sağlık
Bir sonraki organizasyon yeniden görüşmek dileğiyle
Teşekkürler
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #164 : Ağustos 06, 2018, 23:05:18 ÖS »

Çok güzel görünüyor arkadaşlar, bir sonraki İstanbul buluşmasını da heyecanla bekliyorum. Aslında ilk Ankara buluşmasına gelmeyi planlıyordum, kayınpeder Ankara'da olduğu için hanım ve çocuk açısından da güzel olur diyordum (Zaten belli aralıklarla Ankara'ya gelmek zorunda oluyoruz ) Tarih, maalesef ki bizim tatil ile çakıştı. Ama yaza kadar bir buluşma olursa katılırım diye düşünüyorum.
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: