Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYARDIM Yurtdışı para transferi
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: YARDIM Yurtdışı para transferi  (Okunma Sayısı 11598 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kirkoryan
Ziyaretçi
« : Temmuz 24, 2018, 21:58:04 ÖS »

Selamlar ebay den açık arttırmadan aldığım ürün için satıcı paypal ile ödeme almıyor farkında olmadan son saniyelerde teklif verdim ve kazandım satıcı ödeme bilgisi olarak Almanya banka hesap numarası ve iban numarası yolladı
Satıcıya parayı nasıl yollarım bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2018, 22:05:49 ÖS »

illa hesaba istiyorsa swift'den başka yol gelmiyor aklıma.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2018, 22:08:05 ÖS »

illa hesaba istiyorsa swift'den başka yol gelmiyor aklıma.
Swift yöntemiyle transfer 65 TL çok para yav
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2018, 22:15:40 ÖS »

Almanya da banka hesabı olan birileri çıksada şu işin ucundan tutsa benim için ödemeyi yapsa bende kendisine hemen ödemeyi takdim etsem ne kadar güzel olur
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 24, 2018, 22:50:39 ÖS »

bitcoin kullanıyorsa bitcoin gönderin birkaç kuruş masrafla
edit:sizde de varsa tabi bitcoin
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2018, 22:59:35 ÖS »

bitcoin kullanıyorsa bitcoin gönderin birkaç kuruş masrafla
edit:sizde de varsa tabi bitcoin
Bitcoin 😂😂 maalesef sadece TL mevcut
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2018, 23:26:54 ÖS »

Swift extradan birşeyler karşı taraftanda kesebiliyor. Bu devirde ortaçağdan kalma bir çözüm ama bence en iyisi western union.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2018, 23:34:45 ÖS »

Swift extradan birşeyler karşı taraftanda kesebiliyor. Bu devirde ortaçağdan kalma bir çözüm ama bence en iyisi western union.
Western union baktımda 20 TL masraf alıyor daha mantıklı
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 25, 2018, 00:11:08 ÖÖ »

transferwise sitesini denediniz mi? Daha önce bir arkadaş bana ABD'den para yollamıştı, bankalara göre çok çok az bir komisyon alıyor ve 1-2 günde para hesabıma geçmişti ama Türkiye'den Almanya'ya yollanıyor mu bilmiyorum, bir inceleyin isterseniz.

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
Remzi
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 25, 2018, 10:07:54 ÖÖ »

Direk kendi banka hesabinizdan saticinin banka hesabina aktarma yapabilirsiniz.Western Union veya diger aracilardan daha hesapli olabilir.
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 25, 2018, 13:23:01 ÖS »

enpara temsilcisine özellikle sordum yurtdışı iban numarasına gönderebiliyormuyum ödeme normal eft yapar gibi dedim evet tabi ki yapabilirsiniz demişti..

enpara varsa normal ibana eft yapar gibi halledebiliyorsunuz..
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2018, 17:23:08 ÖS »

enpara temsilcisine özellikle sordum yurtdışı iban numarasına gönderebiliyormuyum ödeme normal eft yapar gibi dedim evet tabi ki yapabilirsiniz demişti..

Bence müşteri temsilcisinin bir hatası olabilir, yurt içi usd transferinde dahi garip komisyon çıkarıyor enpara. 10.000 usd'lik bir ödeme yapmıştım 2 sene kadar önce 100 dolara yakın masraf ödedim. Transfer işlemini yaptıktan sonra Enpara hemen aradı ve bir masraf çıkacağını ve bu masrafın belli bir rakamı olmayacağını ve maksimum 100 dolar olacağını söylemişti. Masrafı kesen de aslında yabancı banka.
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 25, 2018, 19:42:14 ÖS »

Bazen siz 1000 dolar gönderirseniz, aracı bankada kesip karşı tarafa 990 dolar gönderebiliyor,
Özellikle bazı ülkelere aracı Avrupa bankaları araya girip ek maliyet çıkarabiliyorlar, Rusyaya para göndermiştik, Avusturyada aracı bir banka üzerinden gitmişti.
Karşı tarafa mahcup olmamak için sanırım bir seçenek var , tüm masraflar dahil gibi bir seçenek onada dikkat etmek lazım.  

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Temmuz 25, 2018, 23:13:21 ÖS »

Bence müşteri temsilcisinin bir hatası olabilir, yurt içi usd transferinde dahi garip komisyon çıkarıyor enpara. 10.000 usd'lik bir ödeme yapmıştım 2 sene kadar önce 100 dolara yakın masraf ödedim. Transfer işlemini yaptıktan sonra Enpara hemen aradı ve bir masraf çıkacağını ve bu masrafın belli bir rakamı olmayacağını ve maksimum 100 dolar olacağını söylemişti. Masrafı kesen de aslında yabancı banka.

Doğru haklısınız evet ben masraf kısmını eksik belirttim

İyi yanı ibandan direk gönderebiliyormuşuz
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 26, 2018, 19:36:37 ÖS »

transferwise sitesini denediniz mi? Daha önce bir arkadaş bana ABD'den para yollamıştı, bankalara göre çok çok az bir komisyon alıyor ve 1-2 günde para hesabıma geçmişti ama Türkiye'den Almanya'ya yollanıyor mu bilmiyorum, bir inceleyin isterseniz.

transferwise elemanı ile yazıştım, Türkiye'den bir çok ülkeye çok çok az bir ücret karşılığı para gönderilebiliyormuş. Anlattığına göre, önce transferwise sitesi üzerinden kimden kime ne kadar para göndereceğinizi gösteren bir para transfer işlemi oluşturuyormuşsunuz sonra da Türkiye'deki banka hesabınızdan gene Türkiye'deki transferwise'ın TL hesabına Türkiye içi normal bir EFT yapar gibi para yolluyormuşsunuz, onlar da gönderdiğiniz para ile transferwise sitesi üzerinde oluşturduğunuz para transfer işlemini eşleştirip kime para gönderecekseniz sizin gönderdiğiniz parayı, karşıdaki kişinin ülkesindeki para birimine otomatik olarak çevirip o kişinin hesabına parayı gönderiyormuş. Zaten transferwise sitesi üzerinden para transfer işlemini oluşturduğunuzda kaç lira göndereceksiniz, ne kadar komisyon alacaklar ve karşıdaki kişinin hesabına net kaç lira geçecek hepsini otomatik olarak anında gösteriyor, gördüğüm kadarıyla %2-3 aralığında bir komisyonla para transfer işlemini yapıyorlar, daha büyük miktarlarda bu komisyon %1'e kadar inebiliyormuş.
https://transferwise.com/gb/borderless/

Herhangi bir para birimini başka bir para birimine o andaki değişim oranından çevirmek için şu siteyi öneririm
https://www.xe.com/currencyconverter/
« Son Düzenleme: Temmuz 26, 2018, 19:46:39 ÖS Gönderen: Cydonian » Logged

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: