Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nedir bu fiyatlar?  (Okunma Sayısı 6150 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 28, 2018, 21:37:41 ÖS »

En son sahibinde bir konsola 2500 isteyeni gördüm, dedim yakında trilyonda isterler, bizim gibi insanların zaaflarını nakite dönüştürmek isteyen fırsatçılar.Birde bazı insanlara kızıyorum, elinde 5 a500 3 a1200 bilmem ne, ya nedir bu ben yıllardır 1200 alamıyorum adam elinde 5 1200 varken bir daha alıyor nefret ediyorum bu kişilerden.Lütfen bu kişiler ticaretini başka yerlde yapsın ve bizim temiz duygularımıza dokunmasın.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2018, 22:12:01 ÖS »

Çok güzel özetlemişsin. Şahsen kullaadığım hiç bir cihazı almadığım ve elimde tutmadığım için elimde sadece 1 ad a500 var.

Fakat koleksiyon olsun veya bu cihazları aşırıdan fazla sevdiği için elinde fazla sayıda tutmak isteyere de itirazım yok.
Bahsettiğin fırsatçıları da bizler cesaretlendiriyoruz birazda. Yüksek fiyatına bakmadan herşeye fazla sayıda talip olunca haliyle fiyatlar da artıyor. Tabii bu cihazların gitgide zor bulunmasıda fiyatların yükselmesine neden oluyor.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 29, 2018, 00:14:32 ÖÖ »

Yazdıklarınızın kendinize göre haklılığı var tabiki ama ticaret maksatlı olmadıkça elinde sevdiği cihazın bir kaç tanesini bulunduranı yadırgamıyorum, bunlar eski cihazlar bulması temin etmesi de oldukça zor,

bozulma kırılma hasar görme tehlikesine karşı elinde bir kaç tane daha bulunması normal bir durum, mesela ben aynı cihazdan elimde 2 veya 3 ten fazla olması durumunda fazla olanı elimden çıkarırım daha fazlası bence de biraz bencillik oluyor.

Fiyat konusuna gelince, piyasanın bu hale gelmesinin sebebi bence satıcılar değil, yüksek dolar kuru ve o Retro konsol oyun her ne ise artık gerçekten de temin etmesi bulunması zor olmasından kaynaklanıyor olması, özellikle de ülkemizde bu tür cihazlara oyunlara artık rastlamak pek mümkün değil.

Satan adam ne yapsın, mesela satıcının elinde bir snes, nes oyunu var diyelim, satıp başka bir oyun almak istiyor, giriyor ebay'e en kötü oyun 10-20 dolardan başlıyor, kargo hariç gerisini siz hesap edin, şimdi bu adam elindeki oyuna kaç liraya satsın ki yerine sevdiği bir oyunu alsın.

Yapacak bir şey yok.

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 29, 2018, 02:00:17 ÖÖ »

İnternet gazetelerindeki gibi sitede en tepeye retro cihaz güncel fiyatlarını yazalım, kayan şerit şeklinde borsa gibi a500 tek: 250tl, adaptörü: 70tl, c64c tek: 250tl...

Stokçu durumuna düşmeden düzgün çalışan retro takım toplamak kolay olmayabiliyor: Gerçi c64 takım toplamak konusunda işlerim iyi gitti, şu an ne birşey alasım var ne de satılacak fazla gözüken birşey. Atari 800xl için de aynı şekilde. Ama a500 için hiç de öyle olmadı: tam çalışan 2 tane a500 yapana kadar 5 tane almış oldum. Çok gözükmesin, biri haşat, biri yarım yamalak çalışıyor (ilk amigam), biri de yedek diyelim, kalan iki de aynı anda kurulu (olacak). Bu sırada elimde düzgün çalışan 1 tane a500 adaptörü vardı, istediğim gibi iki a500'ü aynı anda çalıştıramıyordum. Sonra yanında adaptörü ve gotek'i var diye de a500 aldım. Sonra rtc lazım deyip iki tane de öyle aldım. İş yaptık, hadi bakalım. Şimdi yeni aldıklarımı tam sorunsuz hale getirip kullanıma sokup bir iki yedek hariç diğerlerini elden çıkarmam lazım. Elden çıkaracaklarımın da eksiği kusuru olmamalı, yoksa sattığım kişi arkamdan bir kamyon laf eder (haklı). Bunlar da bir sürü iş, vakit alacak. En azından benim için öyle, hadi deyince olmuyor.

Çok bulunan bir a500 bile bu kadar zorluyorsa deyip a4000, a1200 falan, iyi ki bulaşmamışım

Use the brute force, Luke
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 29, 2018, 02:11:06 ÖÖ »

Ticaret yapacak adam elinde 3 tane 5 tane bulundurmaz zaten, üstüne koyup satmak isteyecektir kısa sürede. Levent'in dediği gibi durumlar olabilir.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
appiah4
Uzman

COMMAND.COM

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 29, 2018, 09:09:35 ÖÖ »

En son sahibinde bir konsola 2500 isteyeni gördüm, dedim yakında trilyonda isterler, bizim gibi insanların zaaflarını nakite dönüştürmek isteyen fırsatçılar.Birde bazı insanlara kızıyorum, elinde 5 a500 3 a1200 bilmem ne, ya nedir bu ben yıllardır 1200 alamıyorum adam elinde 5 1200 varken bir daha alıyor nefret ediyorum bu kişilerden.Lütfen bu kişiler ticaretini başka yerlde yapsın ve bizim temiz duygularımıza dokunmasın.

Serbest piyasa ve döviz kuru.  Kızacağınız insanlar bunu alanlar değil, sizin alamamanıza neden olan koşulları yaratanlar.  Paranız pul olmasa 1 euro hala 1.5 TL olsa bastırır ebay.de'den 100 EUR'ya en kralını alırdınız A500'ün.  Ama paranız pul.  Onun suçlusu da kolleksiyoncular değil.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 29, 2018, 10:20:20 ÖÖ »

Serbest piyasa ve döviz kuru.  Kızacağınız insanlar bunu alanlar değil, sizin alamamanıza neden olan koşulları yaratanlar.  Paranız pul olmasa 1 euro hala 1.5 TL olsa bastırır ebay.de'den 100 EUR'ya en kralını alırdınız A500'ün.  Ama paranız pul.  Onun suçlusu da kolleksiyoncular değil.

+1

Keşke bir Amiga 1200'ün fiyatı tek derdimiz olsa. Ama ne yalan söyliyeyim, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar göz önünde bulundurulduğunda maalesef bu "hobi" mizde uzunca bir süre tozlu boş raflar görmeye alışmamız lazım.

BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 29, 2018, 10:31:09 ÖÖ »

Bu konuda o kadar çok örnek yaşadım ki ne yazsam eksik kalacak diye düşünüyorum. Özetle:

Bit pazarından 10 liraya 100 tane disket alıyorum, temizliyorum, test ediyorum arkadaşlarıma bedava veriyorum, satmayı düşünmüyorum, ama satarsam tanesine 2 lira isterim.

Arkadaşım Voodoo 2'li bir sistemi bana ucuza sattı ama içindeki Voodoo 2'yi satacak olsam çok para isterim.

Piyasadan dört adet Amiga 500 ve dört adet 1084 aldım. Satın aldıklarımın en ucuzu 250 lira, sattıklarımın en pahalısı 800 lira.

75 liraya Amstrad 464 sattım, 100 liradan daha çok para vermem.

150 liraya tam takım NES sattım, 200 liradan daha çok para vermem.

ebay'den 43 dolara kutulu oyun aldım 100 dolara satmam.

ebay'den 28 pound'a kutulu oyun aldım, arkadaşıma hediye edebilirim.

Aradığım bir oyun var ebay'de 8 dolar (paypal'dan dolayı alamıyorum) ama forumda satan görürsem 150 veririm.

Aradığım 20 küsür kutulu oyun var, tanesi ortalama 15 dolar. Aldığım takdirde on katına satmam.

Forum sayesinde tanıdığım bir kaç arkadaş asla bulamayacağım parçaları gayet normal fiyatlarla bana satıyor.

Yıllardır 1200 arıyorum ama asla 1000 lira falan ödemem. Hiç alamıyorum ama gocunmuyorum da.

İkinci el satış sitelerinden ucuz diyebileceğimiz fiyatlara hiç bir şey alamıyorum.

Madem konu açıldı başka bir konudan bahsedeyim. Herkesin malumu bu hobinin al-sat hobisi haline gelmesi çok kolay. Bunun gerçekleşmemesi için açıkçası kendime bir alım listesi hazırladım. Sonsuz kadar al-sat yapamam, bu şekilde bu hobiden keyif alamıyorum.

Bu nedenle yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem tek bir alan (iki değil, üç değil) belirleyip o alanda alım yapsınlar ve fiyata kafa takmasınlar.

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: