3 senelik bir hort olacak ama ayrı başlık açmaya gerek yok tabii

Hazır geçtiğimiz gün Monkey Island işine girmişken önceden yaptığım birkaç çalışmayı da paylaşayım istedim.
Dolar alıp başını gidince bu da pahalı bir hobiye dönüştü aslında, eski "hesaplılığı" kalmadı ama bir ara ilgilenenler için ne tür boncuk seçilmeli, nelere dikkat edilmeli, bantlama ve ütü aşamaları vs hakkında ufak bir rehber yazmak istiyorum.
Pahalıdan kastım da şu, figürler büyüdükçe renk ve boncuk sayısıyla orantılı olarak maliyeti de artıyor. Mesela son yaptığım Monkey Island tablosunun yaklaşık maliyeti 200 lira civarında oldu. Eğer elimde hiçbir renk olmasaydı maliyeti 500 liradan fazla olurdu. Toplamda 28 farklı renk ve 2600 civarında boncuk kullandım. Çerçevesi 30x40.

Bunlar da yine önceden yaptıklarımdan, Goblins de hastası olduğum bir seridir

Bu da Day of the Tentacle'larım. Önce Tentacle'ları yapmıştım, ama sonrasında Bernard, Hoagie ve Laverne olmadan olmaz diyerek eksikleri tamamladım.
Resimde küçük görünüyor belki ama aslında boyut olarak aralarında en büyük olanı. 50x70 çerçeve içinde duruyor, yaklaşık 5000 boncuk kullanıldı. Tentacle'lar ise Monkey Island gibi 30x40 çerçevedeler.