Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetHepsiburada, İndirim Aldatmacası ve Müsteriye Atılan Kazık
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hepsiburada, İndirim Aldatmacası ve Müsteriye Atılan Kazık  (Okunma Sayısı 22149 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 15, 2018, 01:33:20 ÖÖ »

Son:
24.12.2018 saat 15.00 civarında Tüketici Hakları Hakem Heyetine başvurumu yaptıktan 1 gün sonra "hepsiburada" aynı üründen bir tane daha kargoya vermiş (25.12.2018) (büyük ihtimalle birincisini göndermediler). Paket bugün geldi.

İşlerin bu kadar hızlı yürüdüğünü zannetmiyorum. Öğrencilerimden bir tanesinin babası sağolsun Kaymakamlık'ta ilgilendi ve dilekçenin sonucunu da takip edeceğini söyledi. Acaba benim dilekçemin örneğini hepsiburada merkezine faks mı çektiler bilmiyorum. Kokusu yakında çıkar.

...............................

Güncelleme 25.12.2018

Dün Tüketici Hakları Hakem Heyetine başvurumu yaptım.

Güncelleme 18.12.2018
Cumartesi günü genel merkezden arayan sosyal medyadan sorumlu bayan ile 10-15 dakika konuştuk ve durum ile bizzat ilgileneceğini söyledi. Pazartesi günü bana dönüş yapacağını da özellikle belirtti. 17.12.2018(pazartesi) ve 18.12.2018(salı) günü bekledim ama arayan soran olmadı. Tekrar müsteri hizmetlerine aşağıdaki mesajı attım:

1 saat içinde genel müdürlükten bir bayan aradı ve arama talebinde bulunmadığımı, neden böyle bir istekte bulunduğumu sordu. Açıkça olanları tekrar anlattım. Cumartesi günkü konuşmalar yalan oldu anlayacağınız. Ürünün şu anda depolarına geri döndüğünü, tekrar aynı ürünü gönderemeyeceklerini, para iadesi yapacaklarını söylediler. Kayıp ürün nasıl oluyor da tıngır mıngır geri dönüyor?
Hakkım olan, sipariş verdiğim ürünü kısacası bana vermiyorlar. Modern zorbalık, Alicengiz oyunu, müşteri aldatmacası... Ne derseniz deyin. İndirim falan hikaye arkadaşlar. Para iadesi istemediğimi, ürünümün bana teslim edilmesi gerektiğini son bir defa mesaj yolu ile bildirdim. Artık başka çare kalmadı, hukuki yollara başvuruyorum. İş biraz uzun sürebilir ama yine de takipte kalın

...................
Ana Konu:
Merhaba arkadaşlar. Herkesin başına gelebilecek ve hiçbir zaman hakkınızı yedirmemeniz gereken bir olayı sizinle paylaşayım, ayrıca deneyimli ve bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını ve yardımlarını alayım:(resimlerdeki bilgiler herşeyi açıkça ortaya koyuyor, göz atarsanız sevinirim.)
        24 kasım 2018 tarihinde siparişini verdiğim Asus phoenix GTX1060 6gb ekran kartını sabırsızlıkla beklemeye başladım. Uzun zamandır almayı düşünüyordum ama 2000 TL üstü fiyatları görünce değerinin üzerinde bir miktarı ödemek gücüme gidiyordu. Tesadüfen 24 Kasım gecesi bu ürünü "süper indirim fırsatı" adı altında 1399 TL gibi güzel bir fiyata görünce "zaten 1 sene beklesem yine bu fiyata alamayacağım" diyerek siparişi verdim. Siparişimi özellikle "Hepsiburada" satıcısından, yani kendi depolarından verdim ki daha güvenilir ve garanti olsun dedim. Zaten indirim süresi geçince ürün fiyatı "Hepsiburada" satıcısında 2500TL oldu. Gün içerisinde eşime, "kendime öğretmenler günü hediyesi aldım ama bunu bana yedirmeyecekler gibi geliyor" dedim. Aradaki fiyat farkı bunu düşünmeme neden oldu.
       Ürünün kargo ile gönderilmesini 1 hafta bekledikten sonra, 1 Aralık günü teslimat şubesi olan Aras Gaziantep Şıhcan şubesine geldi. 3 gün bekledikten sonra kargo bilgilerini kontrol ettiğimde "adres yanlış olmasından dolayı teslim edilememiştir" yazısını gördüm ve çok şaşırdım. Çünkü yıllardır hepsiburada'dan ürün alırım ve adresim okul adresidir. Kargocu arkadaş gözü kapalı bile olsa adımıza bakar ve paketi teslim eder, edemese bile sağ olsun telefon açar ve bilgi verir.
       Aras Kargo Şıhcan Şubesi'ni aradım ve paketin durumunu sordum. Kesin bilgi veremediler ve paketi aradıklarını söylediler. 1-2 gün sonra tekrar aradığımda paketin kayıp olduğunu gerekli işlemlerin başlatıldığını, 1 hafta daha beklersem ürünün ücretinin ödenmesini konuşacaklarını söylediler. Ben de "siparişimi iptal etmeyeceğimi, ettiğim taktirde 1000TL gibi zararla aynı ürünü tekrar alacağımı belirttim." Çok şaşırdım ve hepsiburada müşteri hizmetlerini arayıp anında bilgi verdim. Kargonun kayıp edildiğini, Aras Şıhcan müşteri temsilcisinin paketin kayıp olduğunu söylediğini bildirdim. Günlerce, onlar paketin kayıp olduğunu söyledikçe ben müşteri hizmetlerini aradım. 11 Aralık 2018 tarihine kadar bu rezillik devam etti ve bir şok daha: 11.12.2018 saat 10:00'da paketimin Zeynep E... kişisine teslim edildiği yazısını okudum. Bütün okulu dolaşıp öğretmen arkadaşlara ve hizmetli arkadaşlara sordum. Kargo getiren arkadaşı aradık. Maalesef uydurma bir bilgi girdikleri gün gibi ortadaydı. Yine müşteri hizmetleri, şikayetvar com derken açık açık "savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı, dolandırıcılık ile karşı karşıya olduğumu" söyledim. Bunu söylememle birlikte bir gün sonra bilgi tekrar "adres yanlış olmasından dolayı teslim edilememiştir" şekline çevrildi. Aras kargo Şıhcan şubesinden arandım. "kargonun kayıp olduğu, hepsiburada ile iletişime geçmem gerektiği, Zeynep E... kişisinin teslim bilgilerinin yanlışlıkla benim hesabıma girildiği" söylendi. İyice batmaya başladılar.
       Biraz uzadı ama kusura bakmayın. 14 günün sonunda yani bugün takip bilgilerinde "iade edilmek üzere HB Depo şubesindedir" yazısını gördüm. Müşteri hizmetlerini bir daha aradım ve "kayıp" ürünümün nasıl oluyor da nihayet depoya geri gittiğini sordum. Müşteri temsilcisi haklı olduğumu, ürünün an itibariyle depoda olduğunu, yeni ürünün tarafıma gönderileceğini söyledi. Ayrıca aynı müşteri temsilcisi "Zeynep E... kişisinin teslim aldı bilgisinin bilinçli girilmiş olabileceğini, çünkü belirli bir süre içinde hepsiburada'ya teslim bilgisi verilmediği taktirde ürünün ücretinin kargo şubesindeki çalışanlardan kesileceğini" söyledi. Tamam dedim ve mutlu ama bitmiş bir şekilde sınıfıma girdim. 11:52 ve 13:40'da bana gönderilen mesajla iyice sinirlerim alt üst oldu. "ürünün tekrar gönderilmesi mümkün olmadığından para iadesi yapacaklarmış, istersem aynı siparişi bir daha girecekmişim. Daha fazla yardım edemedikleri için üzgünlermiş." Kısaca şu: İndirimli aldığın ürünün ücreti olan 1400 TL'yi sana ödeyeceğiz, sen de eşek gibi yeni fiyattan 2500TL verip aynı ürünü bizden alacaksın! Arkadaşlar 13-14 gündür sinirlerim harap oldu. İnsanın kendisini haklı çıkarmaya çalışması kadar kötü bir durum yokmuş dünyada. Bütün yazışmalar ve bilgiler aşağıdaki resimlerde mevcuttur. Okursanız sevinirim. Ne kadar da bana yardım etmişler, aman da ne kadar müşteri memnuniyetini öne çıkarırlarmış. Düpedüz nitelikli dolandırıcılıkla karşı karşıyayım. Sizler de fikirlerinizi verirseniz sevinirim. Haftaya sendika avukatları ile görüşüp maddi ve manevi tazminat davası açmanın dışında savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım. Cebimden ne kadar gittiği önemli değil. İsterse GTX 1080Ti parası çıksın. İçimi rahatlatmam lazım, hakkımın savunulduğunu görmek istiyorum. Yıllardır hiçbir alışveriş sitesinde sorun çıkarmamışımdır. Ebay, ggidiyor, aliexpresss, amazn... Profilimizden dürüst alıcı olduğumuz belli olur. Ama hepsiburada profili, satın alma geçmişini umursamadan bizi cezalandırıyor. Mesele indirim değil bu saatten sonra. Göz göre göre indirimi bindirim'e çevirdiler. Keşke "bunu bana yedirmeyecekler" yerine başka bir şeyi içimden geçirseydim

« Son Düzenleme: Aralık 27, 2018, 23:56:36 ÖS Gönderen: pofpor » Logged

savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2018, 07:41:54 ÖÖ »

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Aslında çok daha ağır şeyler yazmak istiyorum ama sabah sabah sakinliğimi koruyayım.
İnsanoğlu bu kadar adi şerefsiz adaletten yoksun, dürüstlüğün ne olduğunu bilmeyen üçkağıtçı, fesat, hain nasıl olabilir?
Millet Ay'a Mars'a asansör kurmayı düşünürken biz bir kargoyu teslim etmekten aciz durumdayız.
Ulan elin oğlu yıllarca yok black friday yok bilmem ne adı altında ne indirimler yapıyor. Ben 1000 dolarlık programı 6 Dolar'a aldığımı biliyorum.

Bir işi de düzgün yapabilelim be. İnsaf. Şimdi devam edicem siyasete girmiş olacağız. Bir de batı bizi kıskanıyormuş.
Ulan sen daha kargonu teslim edemiyorsun. Şuursuzlar! İnsanı ülkede yaşamaktan soğuttunuz be.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2018, 08:04:57 ÖÖ »

Çok geçmiş olsun.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Aralık 15, 2018, 08:15:32 ÖÖ »

Hepsi burada'dan black friday'de Harman Kardon avr151s sistem aldık sadece amfi receiver geldi kargodan 5+1 hoparlör takımı yok ortada defalarca müşteri hizmetlerini aramamıza rağmen sonuç yok gelecek diye bekliyoruz
Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 15, 2018, 08:18:13 ÖÖ »

Fiyatının yanlış girildiği bariz olan bir ürün üzerinden şansınızı denemişsiniz ama olmamış. Yine de geçmiş olsun.

phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 15, 2018, 08:19:53 ÖÖ »

Geçmil olsun, maalesef bizim toplumumuzda bu tarz durumların arkasında duran birilerini ara ki bulasın
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 15, 2018, 08:34:52 ÖÖ »

vakit kaybetmeden mahkemeye gidin. nitelikli dolandırıcılık davası açılsın. hem kargo şirketi hemde HB bunu ödemeli
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 15, 2018, 08:59:48 ÖÖ »

Bende çok daha ağır şeyler yazmak istedim Yuh... Bu kadar rezillik, terbiyesizlik olmaz... Şikayetvar sitesine de yazın... Tüketici Hakem heyetine başvurun...Belki bir sonuç alınabilir..

https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 15, 2018, 09:01:20 ÖÖ »

oğuz hocam geçmiş olsun ellerinden gelen çakallığı yapmışlar bunlar için itibarın bir önemi yok vakit varsa mahkeme süreci güzel olur

sbaslar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2018, 09:54:05 ÖÖ »

hepsiburada için bu tarz çikayetler çok arttı.  Yaptıkları ahlaksızlık
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Aralık 15, 2018, 10:20:04 ÖÖ »

şikayet var sitesine baktım maşallah full çekmişler sanırım artık uzak durmak lazım

hepsiburada için bu tarz çikayetler çok arttı.  Yaptıkları ahlaksızlık

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 15, 2018, 10:25:33 ÖÖ »

Vaay hepsiburada tek başına değil aras ile kombine çakallık yapıyor. Yanlız kurumsal olarak iki şirketin birbirine dayanarak böyle bir işe kalkışması pek akla yatkın değil. Daha çok helal süt emme konusunda bahtsız iki kişinin başının altından çıkmış gibi

"Ya bilader tam indirimli fiyattan alıyordum ürün gitmiş, şu işe bir el atsana"
« Son Düzenleme: Aralık 15, 2018, 10:27:58 ÖÖ Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

Use the brute force, Luke
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 15, 2018, 10:27:26 ÖÖ »

Fiyatının yanlış girildiği bariz olan bir ürün üzerinden şansınızı denemişsiniz ama olmamış. Yine de geçmiş olsun.
Gerçekten bu şans denemek mi? Ayrıca bu tür indirimler oldukça denk gelinen şekilde, 24 Kasım diyor. Black Friday'den bir gün sonra. Kaldı ki diyelim yanlış girdiler, kargoyu ne karıştırıyorlar? HB'ninki insanlık hali ve arkadaş da bundan yararlanmış, şansını denemişe getirmeyin lütfen. Ayrıca kendisine çok geçmiş olsun... Umarım davadan bir sonuç çıkar ve sağ salim elinize uğraşır ürün... Ayrıca sistemde çözümlendiği yazıyor, bunu da belirtin. Yardımcı olamadık yazdıktan sonra çözümlendi işaretlemeleri ne akla hizmet bu adamların?
« Son Düzenleme: Aralık 15, 2018, 10:31:05 ÖÖ Gönderen: Fitzgerald » Logged

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Aralık 15, 2018, 12:29:54 ÖS »

Arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Aslında alışverişi şansımı denemek için değil de fırsatı kaçırmamak için yapmıştım. Ama öyle görünüyor ki şans işiymiş gerçekten. İndirim saati bile geriye sayıyordu. 22 saat kalmıştı galiba indirimin bitmesine. Bu nedenle tesadüfen 1400TL yazdıklarına imkan vermiyorum. Az önce genel Müdürlük ten aradılar. Pazartesi günü tekrar arayıp son durumu bana ileteceklerini söylediler. Sanırım sorunu halledecekler. Sosyal medyadan sorumlu bir bayandı arayan. Bakalım ne olacak 3-4 gün kafa dinleyip sinirlerimi yatıştırmak istiyorum. Haftaya sendikanın avukatları ile görüşüp fikir alış verişinde bulunacağım. Bu arada sosyal medyanın ne kadar güçlü olabileceğini daha iyi anlıyorum artık. "Black Mirror" dizisini mutlaka izleyin.

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 15, 2018, 12:52:09 ÖS »

Bazen ilginç işler olabiliyor. Geçen yıl bir hafıza kartı aldım. Kapıda otururken teslim aldım. Kutuyu açtıktan sonra içinden maus çıktı. Kutuyu incelediğimde Hepsiburada etiketi farklıydı. İzmirde oturan birinin adı, adresi ve telefonu vardı. Telofondan aradım durumu anlattım.  Çıkan kişi de hafıza kartı çıktı. Kargoya geri verdim, sana gelecek dedi. Ben de kargo merkezine gidince memur mırın kırın etti. İade için başvuracan dedi. Ben de itiraz edince yanındaki görevli etiketlere baktı. Bizim suçumuz diyerek aldı ve asıl sahibine göndereceğiz dedi. Kargo merkezinde etiketler karışmış.

En son da; hepsiburada istanbul içi kendi kargosuyla yolluyor. Aynı sepette aldığım iki farklı ürünü Kadıköyde iki ayrı araca vermişler. Biri geldi diğeri yok. Telefon falan derken akşam 17:30 da geldi.

Sonuçta hatalar oluyor da birilerin düzgünce el atarak çözmesi iyi oluyor. Yoksa sinirlen dur. Ben de çok indirimli ürün aldım. Hatta sepetimde dururken ikinci indirimle aldığım da oldu.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: