Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetaramızda göz içine takılan 3 odaklı akıllı lens taktıran kulanan varmı ?
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: aramızda göz içine takılan 3 odaklı akıllı lens taktıran kulanan varmı ?  (Okunma Sayısı 14266 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 02, 2019, 15:08:31 ÖS »

aramızda göz içine takılan 3 odaklı akıllı lens taktıran kulanan varmı ? göz doktoru istersen takalım 20 yaşındaki gibi görürsün dedi çok sağlam referanslar verdi ama tabi referanslarına gidip sorma imkanım yok minyedeki pirinçe giderken eldeki gözdende olmıyalım. kulananlar varsa yorumlarını mutlaka bekliyorum.
arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2019, 18:39:00 ÖS »

20 yaşındaki gibi...
Kaç yaşındasın? Bahsettiğin lensi yeni duydum ama tahminim 40 yaş civarısındır ve 40 yaş civarı pek de riske girilecek bir yaş değil bence.
Alıntı
minyedeki pirinçe giderken eldeki gözdende olmıyalım.
Bence böyle durumlarda en iyisi Bill Gates taktiği: En son sürümün bir alt versiyonunu kullanmak.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2019, 18:59:47 ÖS »

Ben de 49 yaşımdan sonra tekrar elektronikle uğraşmaya başladım, yakın gözlüğü alalı 2 ay kadar oldu ama alışamadım doğrusu.

Yaşlılık zor iş 

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2019, 19:04:07 ÖS »

20 yaşındaki gibi...
Kaç yaşındasın? Bahsettiğin lensi yeni duydum ama tahminim 40 yaş civarısındır ve 40 yaş civarı pek de riske girilecek bir yaş değil bence.
Alıntı
minyedeki pirinçe giderken eldeki gözdende olmıyalım.
Bence böyle durumlarda en iyisi Bill Gates taktiği: En son sürümün bir alt versiyonunu kullanmak.
45 yaşındayım benim yaşımdaki guruplarda katarak +yakın bozukluğu olabiliyor yaş ilerledikçe sebebise gözün içindeki lensin yıpranması yeni teknoloji lens geliştirilmiş 3 odaklı yakın orta uzak görüşlerde 0 dereceye kadar gözü düşüyor gözlüksüz bakımsız ilaçsız gözün içindeki eskiyen yıpranan lensi çıkartıp bunu gözün içine koyuyorlar sonuç katarklı ve bozuk lensini çıkartıp yerine takılan lens neticesinde 20 yaşında gibi görüceğini söylüyorlar parasıda ufak bir servet değil makul gibi. benimde aklıma yattı gibi ama çekincelerim var o sebeble yaptıran birinden sonucu neticelerini duymadan bu işe girişmek istemiyorum.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2019, 19:12:31 ÖS »

Merakla takipteyim, benim de derdime tercuman olduğunuz için teşekkürler.

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2019, 20:25:29 ÖS »

Ben de 49 yaşımdan sonra tekrar elektronikle uğraşmaya başladım, yakın gözlüğü alalı 2 ay kadar oldu ama alışamadım doğrusu.

Yaşlılık zor iş 

Durum aynen ben 55 yaşındayım. lehim yaparken el titriyor. Yakın gözlükler kesmiyor. Tekrar gözlük için gittim doktor. En iyisi bu dedi.

Katarakt ameliyatlarında mercek değişiyor. Annem iki yıl sonra tekrar gözlük takmaya başladı.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 02, 2019, 20:40:21 ÖS »

Yaşlılık zor iş 

Durum aynen ben 55 yaşındayım. lehim yaparken el titriyor. Yakın gözlükler kesmiyor. Tekrar gözlük için gittim doktor. En iyisi bu dedi.

Katarakt ameliyatlarında mercek değişiyor. Annem iki yıl sonra tekrar gözlük takmaya başladı.

yok durum öyle olmuyor numara sabitleniyor  çünkü gözün içindeki biyolojik lensi alıyorlar yerine plastik lens takıyorlar tahmini ömrü 140 yıl bu lenlerin yani göz numaran sıfırlanıyor ve öyle kalıyor. en azından ideal olan hedef bu %95 gibi de tuturma oranları var ancak gel görki kalan %5 bile beni korkutmaya yetiyorda artıyor ya aslında güzel bir şeye benziyor bu lensler ama bi taktıran bulmam lazımki fikrini alıyım sadece doktorun demesi bana yeterli gelmiyor.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 02, 2019, 20:44:47 ÖS »

<a href="http://www.youtube.com/v/SVtvo7KB5qM&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/SVtvo7KB5qM&rel=0</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/bfhcugorWHA&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/bfhcugorWHA&rel=0</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/tbE7Ou237pw&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/tbE7Ou237pw&rel=0</a>
« Son Düzenleme: Şubat 02, 2019, 20:49:28 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 02, 2019, 20:46:35 ÖS »

Ne kadar yaşlı var bu forumda. Ben daha kırkımdayım  Sustum . Şaka bir yana ben de lens kullaniyorum miyop + astigmat

C64 ve A500 gerisi teferruat
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 02, 2019, 23:06:15 ÖS »

Ben yeni Veni Vidi Vici'de muayene oldum ve fiyat aldım , her iki göz içinde 9500 TL dediler, tabi bende astigmat ve miyop var,hipermetropta yaştan dolayı yeni başladı. 3 çözümlü lens önerdiler. dolayısı ilede en kalitelilerden önerdiler.  Bende Laser, katman ince olduğundan olmuyor dolayısı ile bir denemek istedim. teklif verdiler. biraz pahalı geldi bana .
Faydalı olduğunu düşünüyorum ama 9500 tl bir an çok geldi, 3-4 bin olsa düşünebilirdim.
Benim numaralar yüksek Daha düşük numaralara 1500 TL den bile başlıyor diyorlar. ve çok methediyorlar.
Teknolojininin daha ilerlemesi için 1-2 yıl daha erteleyeceğim. ama düşünülür derim.

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
peraspera95
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Şubat 03, 2019, 00:40:53 ÖÖ »

Moralim bozuldu yazılanları okuyunca.Henüz 23 yaşındayım.Babam 50 yaşında.O geldi aklıma duygulandım biraz.Demek onun yaş grubunun iç sesi bu tarz şeylermiş dedim kendi kendime.
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 03, 2019, 08:09:44 ÖÖ »

Bir televizyon programını izlerken denk gelmiştim

merceklerin 2 odaklısı varmış taktıranlar belli mesafelerde

mesela monitör kullanırken görme sıkıntısı oluyormuş

sonra üç odaklıları çıkarmışlar

2 odaklıyı taktıranların 3 odaklıya geçmesi artık mümkün olmuyor demişti

uzman kişi

acele etmemek daha iyi olabilir belkide

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Şubat 03, 2019, 08:36:57 ÖÖ »

Ben yeni Veni Vidi Vici'de muayene oldum ve fiyat aldım , her iki göz içinde 9500 TL dediler, tabi bende astigmat ve miyop var,hipermetropta yaştan dolayı yeni başladı. 3 çözümlü lens önerdiler. dolayısı ilede en kalitelilerden önerdiler.  Bende Laser, katman ince olduğundan olmuyor dolayısı ile bir denemek istedim. teklif verdiler. biraz pahalı geldi bana .
Faydalı olduğunu düşünüyorum ama 9500 tl bir an çok geldi, 3-4 bin olsa düşünebilirdim.
Benim numaralar yüksek Daha düşük numaralara 1500 TL den bile başlıyor diyorlar. ve çok methediyorlar.
Teknolojininin daha ilerlemesi için 1-2 yıl daha erteleyeceğim. ama düşünülür derim.

2 göz için bana 6000 tl teklif verdiler uzakta 1.25 yakın 2.5 bozuk. eğer istersen özelden mesaj atıyım hastaneyi.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Şubat 03, 2019, 08:38:48 ÖÖ »

Bir televizyon programını izlerken denk gelmiştim

merceklerin 2 odaklısı varmış taktıranlar belli mesafelerde

mesela monitör kullanırken görme sıkıntısı oluyormuş

sonra üç odaklıları çıkarmışlar

2 odaklıyı taktıranların 3 odaklıya geçmesi artık mümkün olmuyor demişti

uzman kişi

acele etmemek daha iyi olabilir belkide

evet birden bire canıma tak edipte hadi bakalım yaptırıyorum demez isem şu anda bende bekleyip takip etme taraftarıyım .
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 03, 2019, 12:09:18 ÖS »

2 göz için bana 6000 tl teklif verdiler uzakta 1.25 yakın 2.5 bozuk. eğer istersen özelden mesaj atıyım hastaneyi.

Teşekkür ederim benim sağ göz 6.5 , sol 5 ve ileri astigmat var. Yakın görmede bu civarlar , dolaysısı ile 9500 e 6000 senin numaralarla normal geldi ,
Biraz daha bekleyip hem yaptıran tecrübesi artmasını hemde fiyatın daha makul seviyeye gelmesini beklemek gerek.

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
Sayfa: [1] 2   Yukarı git