Merhabalar, bu yazımda size ufak bir NES macerası anlatacağım

Öncelikle her şey önündeki yazısı silinmiş olan bu NTSC NES'i almam ile başladı...

Yazısının olmaması bir koleksyoner olarak cidden rahatsız ediyordu. Ancak NTSC cihaza göre çok az para verdiğim için (200TL, umarım azdır

) pek de lafını edemiyordum

Ben de 200TL'ye sırf kapağı için PAL ama üzerinde ...... Edition yazmayan bir NES aldım.

Üzerindeki çatlaktan dolayı, tüm üst kapağı değiştirmek istemedim, sadece kapağını değiştirecektim.
Nintendo elime geldi. Etrafı biraz kirliydi özellikle kapağını bi' temizlemek istedim. Elime her zamanki temizlik malzemesini aldım, IPA (Isopropil Alkol)
Peçeteye biraz döktüm. Alkollü peçeteyi Nintendo'nun kapağına sürdüğüm an bu oldu.

Nintendo, NES'in önündeki yazı için boya kullanmış! Açıkcası bunu hiç beklemiyordum. Önceden araştırma yapmalıydım ama artık iş işten geçmişti

Bu boyanın dağılması dışında başka bir konu daha vardı aslında, o da PAL NES'in, NTSC olandan daha beyaz olması. Fotoğraflarda ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama, NTSC konsol daha koyu renkteydi. Her neyse konuya geri dönelim

Şuan elimde yazısız bir NTSC NES ile hafif silik bir PAL vardı. Ne yapsam ne etsem derken konu ile hiç alakası olmayan bikaç tanıdığıma başvurdum. Onlardan biri, bir reklamcıya gidip logoyu harf harf sticker olarak çıkarmamı önerdi. Bunun için internette araştırma yaparken şu vektörü buldum:
https://seeklogo.com/vector-logo/319912/nintendo-entertainment-systemÖndeki logonun birebir aynısı

Reklamcıya gittim, bizim burada birkaç düzgün reklamcı var. İçlerinden biri yapabileceğini söyledi. Beraber logonun ölçülerini aldık. 7.8cmx1.1cm çıktı ancak 0.1cm fazla uzun oldu

Adamlarda özel bir makine var. (Fotoğrafını çekemedim

) Makine, bir yüzü yapışkan kağıdı lazer ile harflerine kesiyor. Sonrasında da biz kesilmiş harflerin üzerine başka bir yapışkan kağıt getirip harfleri oradan alıyoruz ve Nintendo'nun üzerine tek hamlede yapıştırıp, üstteki yapışkan kağıdı teker teker ve yavaş yavaş kaldırıyoruz.
Logo'nun aynı yerde olması önemliydi, Bunun için PAL NES'i de orada ölçü yapabileyim diye yanıma almıştım. Logo, Kapağın sol kenarından 0.6cm uzakta, alt kenarından 0.8cm üzerinde. Lafı daha fazla uzatmadan görselleri atayım

Sahne arkası:

Sonuç:

Peki PAL NES'e noldu? Orijinal planda kapağı değiştirip, PAL'ı yazısız kapakla satmak vardı ama düzgün kapağı batırmam ve kasaların farklı renk tonlarında olması ile bu plan suya düşmüştü. PAL NES'i satmadan önce aklıma dedemlerdeki sadece PAL uyumlu 90'lardan kalan, üst katta duran ve kimsenin kullanmadığı Arçelik CRT geldi. Oraya ufacık bir NES setup yaptım

Umarım ilk yazım ve logo hoşunuza gitmiştir. Son 4 gün boyunca bu NES olayı üzerindeydim. Güzel bir sonuç getirdiğime inanıyorum. İyi günler