Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSahibinden.com'da dolandırıcılık örneği
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sahibinden.com'da dolandırıcılık örneği  (Okunma Sayısı 16576 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 12, 2019, 09:34:03 ÖÖ »

İkinci el sitelerinde çok dikkatli olmak gerek...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2019, 09:46:02 ÖÖ »

Dolandırıcının tipi de Organiz İşler'deki Yılmaz Erdoğan'a benzemiyor mu yav? Kahkaha

Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2019, 09:49:16 ÖÖ »

Millet dolandırıcılıkta level atlamış, vay canına!
 Ney

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2019, 10:29:31 ÖÖ »

hani gençte değil baya eski hırsız kıdemli dolandırıcı herif...

yok böyle birşey ya.

şunu demek istiyorum letgo dan geçenlerde birşey alayım dedim çocukla pazarlık ettik tamam dedi anlaştık konumu istanbul gözüküyordu çocuğun yalnız ben ankaradayım abi hızlı satılsın diye konumu istanbul yaptım dedi.
iban ile alışveriş yapacağım sonuçta hiç girmedim bu karışık topa..
çocuk sonra istanbula yollayayım arkadaşıma onda nelden al abi fln dese bile nafile benim için bitmişti olay.
direk vazgeçtim benim için bu bile şüpheli harekettir.

bu arkadaş dolandırılmak için çok direnmiş...
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2019, 10:33:42 ÖÖ »

Film gibi seyrettim. Hayret.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
brkjazz
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2019, 10:34:56 ÖÖ »

Insanlarin geldigi hal ve iyi niyet suistimali gercekten cok uzucu ... Gecmis olsun

when I think of Maureen I think of two things: asphalt, and TROUBLE.
POLAT27
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2019, 10:40:02 ÖÖ »

asla   para  almadan ürün teslimi yapmayın..  benide  dolandırmak istediler.. telefon  ilanı koydum  sahibinden sitesine  2 kişi  aradı  ikisininde taktik aynı...  kızım  telefonumu  suya  düşürdü  tamir olmuyor  size  telefonun  yarı ücretini vereyim maaşımda  diğer yarısını  vereyim siz gelin evimi gösyereyim...       dedim kardeş  telefonu almak istiyorsun yarı parasını  veriyorsun birde ayağına servis istiyorsun öylemi...     paranı  tamamla  benim belirttiğim yere gel  telefonu  incele  paramı ver telefonu al  dedim..    küfür etti kapattı..  1 gün sonra başkası aradı ben şurda esnafım kızım  elefonu suya düşürdü    sana evimi gösterim   bi kısmı vereyim paramın...  dedim geç o  işleri bu numara tutmadı dün aradılar  biraz  geliştirin  kendinizi  hep  kopyala yapıştır  yapmayın dedim..  küfür gırlaaa...   sizi  dolandıramayacaklarını  anlayıncada   kızıyor  şerefsizler   küfrediyor...
« Son Düzenleme: Şubat 12, 2019, 10:41:58 ÖÖ Gönderen: POLAT27 » Logged

amiga  1200 açılmamış kutulu / amiga 600 hd açılmamış kutulu  / amiga 500 plus / amiga 500 / amida cd32 açılmamış kutulu / sega mega drive / sega master sytem / sega saturn açılmamış kutulu / sega dream açılmamış kutulu. commodore 64 sifir. commodore 64g  amiga 500 gotekli 4 adet.
misket
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 12, 2019, 12:27:38 ÖS »

Aracımı satıyorum, aşağıdaki mesajdan iki tane geldi

Merhabalar iyi satışlar dilerim XXXXXXX XXXX ltd şti firmasından irtibat kuruyoruz aracınıza 90 000 bin tl 90 günlük firmamızın çeki kalan miktarı nakit olmak şartı ile talbiz sizin içinde uygun olursa tarafımıza geri dönüşünüzü bekler hayır işler dileriz

Koleksiyon profilim: Save All / misket
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Şubat 12, 2019, 12:33:44 ÖS »

Araç satışıyla alakalı da acayip dolandırıcılıklar var... Bir tanesi çok ilginç gelmişti (youtube'da aradım buldum..)

sbaslar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2019, 13:08:30 ÖS »

Şu bilgisayar olayı çok ilginçmiş. Paylaşımlar bilinçlendirmek açısından çok faydalı.
Karmaşık bir taaruz planı gibi, o alacak ,sonra   falanca  gelecek oda şöyle yapacak gibi istekler zaten kendini belli ediyor. Ama insanın içindeki iyi niyet , vereceği olumsuz  kararı da  engelliyor. Kızıma alıyorum  gibi yeni taktikleri de şimdi öğrenmiş oldum.
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2019, 13:42:52 ÖS »

aynı olay benim başıma geldi. Sahibinden de ilan verirken kesinlikle telefon numaranızı ilana yazmayın. Size sahibinden üzerinden mesaj ile ulaşabilsinler.

Geçen sene arkadaşımın am4 anakartı için sahibindene ilan açtım 350 tl ye. Telefon numaramı açık bırakmışım ilanda. Bu nedenle bir kaç kişi aradı. En son kendisinin bilgisayarcı olduğunu çok acil ankarta ihtiyacı olduğunu söyleyen biri aradı pazarlık yaptık 300 tl ye anlaştık. Ancak arayan şahıs tekrar aradı kendisinin şehir dışında olduğunu bu nedenle elemanın geleceğini hesap numarama parayı yatıracağını anakartı ona vermemi istedi. Bende parayı aldığım sürece vereceğimi söyledim. Aslında aklıma bu yukardaki araba hikayesi geldi ama 300tl için kimse bu kadar uğraşmaz dedim arkadaşın ibanını verdim. Öğleden sonra para arkadaşın hesabına geldi ama 350 tl geldi. Hemen anakartı almak isteyen şahıs aradı 350 tl yolladığını 50 tlyi elemanına vermemi istedi. Neyse eleman ile akşam alışveriş merkeziden buluştuk anakartı ve 50 tlsini verdim. Buraya kadar sorun yok, anakartı verdik parayı aldık.
Ama bir kaç gün sonra benim arkadaşımı biri aramış ona para yolladığını ama kargosunun gelmediğini söylemiş biraz tartışmışlar arkadaş küfür edip kapatmış.

neyse aradan 5 ay sonra arkadaşı polis arayıp karakola çağırdı. Beni çağırmadılar bile. Olay şu şekilde olmuş bu dolandırıcılar biri ile bir monitör için anlaşmışlar . Bizim arkadaşın hesabına 350tl başka birinin hesabına 450 tl yatırtmışlar. Aynı şekilde ürünleri de almışlar.
Sonrasında hiç birşey olmadı savcı takipsizlik verdi. Olan dolandırılan elemanın 800 tl sine oldu.

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2019, 14:11:21 ÖS »

Yeni bir dolandırıcılık yöntemi daha var.

6 ay kadar önce kadının birisi sabah saatlerinde beni aradı. Kendi telefon faturası yerine yanlış numara verip benimkini ödemiş güya. Bir de öyle bir acındırıyor ki kendini. Baktım hakikaten faturam ödenmiş. Bana faturayı iptal ettirebilir misin dedi. Ben de bunun mümkün olmayacağını ve hattımın şirket hattı olduğunu söyledim. O zaman bana fatura ücretini gönder dedi. IBAN istedim.

Fakat huzursuz da oldum. Beni arayan şahsın telefon numarası ile facebook da arama yaptım kimmiş neymiş diye. Profili gizli ama dolandırıcı olduğunu belli eden bir açıklama yapmış kendisine. 'KAZANMAYI SEVERİM Kahkaha' yazmış. Ben de nah kazanırsın diyerekten, telefonuna mesaj attım, hesabınıza parayı yatırdım diye. Sesi kesildi. Para filan yatırmadım tabiki.

1.5 Ay sonra bana mesaj geldi. Şu şu kredi kartı ile yapılan fatura ödemeniz iptal edilmiştir diye.

Kısaca yöntem şu, sizin adınıza fatura ödeyip, sizden para kopartıp bir de kredi kartı işlem itirazı ile paralarını geri alıyor uyanıklar.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2019, 14:48:15 ÖS »

Herhangi bir dükkandan satın alınan malın geri iade hakkını da suistimal edenler var. Bu geri iade edilme işleminin komple iptal edilmesi lazım. Benim olayım şöyle;

Gitti gidiyor sitesi üzerinden Ankara'daki bir firmadan Sıfır PC power Supply aldım, dışında ısıyla vakumlanmış naylon bulunan görünüşü sıfırdan farksız kutuda parça geldi, içinden toz pislik içinde ikinci eli 5 liraya alınabilen bir güç kaynağı çıktı, satıcıyla bayağı bir karşılıklı küfürleştik, ben ona sahtekar diyorum o bana yalancı diyor, raftan alıp sıfır ürün göndermiş bana. Geri almak istemiyor.

Sonra satıcıya yorumumu yaptım, ben çöp Power Suplyın üzerine soğuk su içtim, haftalar geçti. Olayı unuttum gitti. Sonra satıcıdan bir mesaj geldi, taa bilmem ne tarihte sattığı malı geri iade eden bir müşteri olmuş, içimi değiştirmiş olabilir diye. Olabilir değil olmuş işte.
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2019, 14:58:05 ÖS »

Yeni bir dolandırıcılık yöntemi daha var.

6 ay kadar önce kadının birisi sabah saatlerinde beni aradı. Kendi telefon faturası yerine yanlış numara verip benimkini ödemiş güya. Bir de öyle bir acındırıyor ki kendini. Baktım hakikaten faturam ödenmiş. Bana faturayı iptal ettirebilir misin dedi. Ben de bunun mümkün olmayacağını ve hattımın şirket hattı olduğunu söyledim. O zaman bana fatura ücretini gönder dedi. IBAN istedim.

Fakat huzursuz da oldum. Beni arayan şahsın telefon numarası ile facebook da arama yaptım kimmiş neymiş diye. Profili gizli ama dolandırıcı olduğunu belli eden bir açıklama yapmış kendisine. 'KAZANMAYI SEVERİM Kahkaha' yazmış. Ben de nah kazanırsın diyerekten, telefonuna mesaj attım, hesabınıza parayı yatırdım diye. Sesi kesildi. Para filan yatırmadım tabiki.

1.5 Ay sonra bana mesaj geldi. Şu şu kredi kartı ile yapılan fatura ödemeniz iptal edilmiştir diye.

Kısaca yöntem şu, sizin adınıza fatura ödeyip, sizden para kopartıp bir de kredi kartı işlem itirazı ile paralarını geri alıyor uyanıklar.

@voltran Ödenen faturanın sonradan iptal edilebileceği hiç aklıma gelmezdi

bilmeyenlerin bu tuzağa düşme ihtimalleri çok yüksek gözüküyor

Bu konu başlığı çok faydalı

zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2019, 15:01:13 ÖS »

Herhangi bir dükkandan satın alınan malın geri iade hakkını da suistimal edenler var. Bu geri iade edilme işleminin komple iptal edilmesi lazım. Benim olayım şöyle;

Gitti gidiyor sitesi üzerinden Ankara'daki bir firmadan Sıfır PC power Supply aldım, dışında ısıyla vakumlanmış naylon bulunan görünüşü sıfırdan farksız kutuda parça geldi, içinden toz pislik içinde ikinci eli 5 liraya alınabilen bir güç kaynağı çıktı, satıcıyla bayağı bir karşılıklı küfürleştik, ben ona sahtekar diyorum o bana yalancı diyor, raftan alıp sıfır ürün göndermiş bana. Geri almak istemiyor.

Sonra satıcıya yorumumu yaptım, ben çöp Power Suplyın üzerine soğuk su içtim, haftalar geçti. Olayı unuttum gitti. Sonra satıcıdan bir mesaj geldi, taa bilmem ne tarihte sattığı malı geri iade eden bir müşteri olmuş, içimi değiştirmiş olabilir diye. Olabilir değil olmuş işte.

Bu hikaye çok eski önceden daha detaylı anlatmıştınız aklımda kalmış
« Son Düzenleme: Şubat 12, 2019, 15:04:14 ÖS Gönderen: zanpinoz » Logged
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: