Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetHızlı yaşamaya dur deme vakti ne zaman ?
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hızlı yaşamaya dur deme vakti ne zaman ?  (Okunma Sayısı 10810 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« : Mart 27, 2019, 20:31:26 ÖS »

Bu soru için geç kaldık cevabı çok alabilirim sizlerden belki ama 1-2 yıla kadar zamanı yavaşlatmayı başarabilmeyi ümit ediyorum. Nasıl mı ? Hayır Delorean imle değil , hayatı hızlandıran faktörleri yavaş yavaş hayatımdan çıkararak.İlk hedefim, bir numaralı suçlu akıllı telefonlar diye düşündüğümden ondan kurtulmayı başarmak

C64 ve A500 gerisi teferruat
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2019, 20:38:35 ÖS »

Günlük bilgisayar işlerini C64 ile yapmayı dene. Hayatın hayallerinin bile ötesinde yavaşlar 

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2019, 20:41:09 ÖS »

Gündemi bu kadar hızlı ve değişken bir ülkede sadece telefon kurtarmaz ama bir yerden başlamak için gayet yerinde bir seçim. şüphesiz telefonlar hayat ritmimizi ayarlıyor.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2019, 21:31:29 ÖS »

Merak etme, yaş ilerledikçe hayatında yavaşlayacak Kahkaha

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2019, 22:21:13 ÖS »

Bence enerji kaybetmemek aksine eneri dolmak lazim. Sagligimin buyuk bir kismini henuz bu yasimda kaybetsem de gunden gune yapmak istedigim, eskiden yaptigim, ve hayallerimi gerceklestirmenin pesinde yeniden dogmus gibi oluyorum. Neden yavaslayayim ki ? Zaten hayat kisa, zaten uzunca! bir sure ölü olarak zaman gecirecegiz ileride. O yuzden yavaslamanin anlami yok bence. Dolu dolu enerjik yasamaliyiz.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2019, 23:11:49 ÖS »

Tv, radyo, sosyal medya  bunları kullanmayınca birdenbire her şey çok relax bir hale geliyor. Hissiyatı tam vermesi için "relax" kelimesini özellikle kullandım. Bilgisayar kullanımını da kısıtlamalı. Tabii işleri artık bilgisayarla yaptığımızdan buradan kaçak olması mümkün Mümkünse telefonu da sessize almalı, titreşim de dahil. Böylece telefona sadece akla gelince bakılır, arayanlara dönülür, bölünme olmaz.

Böyle yapınca ilk başta vakit geçmiyor gibi oluyor. Bu aşamada "yaw şu twittere bi bakayım" vb dürtülere direnmek lazım. Sonra "hızlı" yaşayanlar enteresan bir şekilde bir bakışta ayırd edilebilir hale geliyor. Yavaşlamanın da bir sınırı var tabii. Deli gibi koşturan insanların içinde "nirvanaya ulaşmış guru" modunda dolaşmak pek mümkün olmadığını, onların patırtısının üstünüze sindiğini farkediyorsunuz. Bu arada köyde yaşayan sıradan bir çobanın ya da sokak kedi köpeklerinin aslında "nirvanaya ulaşmış guru"ların yaşamını yaşadıklarını da farkediyorsunuz

Daha "yavaş" bir yaşamı daha verimli çalışmak için düşünüyorsanız gece saat 2-3 gibi kalkıp hafif birşeyler yedikten sonra çalışmaya oturmayı deneyin. Akşam erken uyumanız lazım tabii. Gündüz fazla uyku pek iyi olmuyor

Bu arada tıfıllığın cahilliği ile bazı yaşı ileri abilerimizin işleri nasıl çok daha verimli bir şekilde çevirebildiğini anlamak bana pek mümkün gelmiyor. Örneğin kalp doktoru bir abime o kadar yorucu mesaiden sonra resim spor günlük yaşam vb nasıl döndürebildiğini sormuştum. Yaş ilerledikçe işlerin nasıl yapılması ***gerektiğini*** öğreneceğim şeklinde bir cevap vermişti. Onlar derinlerde kulaç atarken biz kıyıda cıp cıp takılıyorduk anlaşılan. Yıllar ilerledikçe bu dediğim şey, deneyimle farkedilmeye başlanıyor.

Konu konuyu açıyor, şunları da söylemeden geçemiyorum, ve bir uyarı: Aslında yaş ilerleyince deneyim artı zeka seviyesi çok artıyor. Yani bir kişinin 20 yaşındaki zekası ile 40 yaşındaki zekası (becerisi) arasında dağlar kadar fark var. Çok zeki çocukmuş falan bu söylemler çocuk ya da gencin kendisini büyüklerinden üstün sanmasına yol açıyor ve çok tehlikeli söylemler. Sonra bir bakmışsınız genç kopmuş, almış başını gitmiş...

@Voltron: "hızlı" sözcüğünü burada gelip geçeni ayırd edememek, işlerin ayrıntılarına giremeyecek şekilde yüzeysel olmak, "yavaş" sözcüğünü de tersi anlamında kullanmışlar. Buna "yavaş" olunca verimlilik artar diyelim. Enerjik olmak da bir çözüm tabii.
« Son Düzenleme: Mart 27, 2019, 23:25:29 ÖS Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

Use the brute force, Luke
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 28, 2019, 07:48:59 ÖÖ »

Benim yavaşlamak için sanıyorum işi bırakmam lazım. Ekonomi böyle devam ederse önce işin beni bırakması olasılığı da bayağı yüksek.

sbaslar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 28, 2019, 13:54:32 ÖS »

Tam  olarak katılıyorum. Ben de çoğuz zaman bir  yavaşlatma arzusu içindeyim. Ama ülkemizdeki gelecek kaygısı çok yüksek olduğu için sürekli bir telaş ve hayatta kalma mücadelesi  ve geleceği garanti altına alacak pozisyona ulaşma  gayesi var.  Hergün  her hafta ,aynı senaryo bitmedikçe zaman da yavaşlamaz.  Kendimden örnek verirsem 2003 yılından beri tatil yapamadım ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Karşılığında da doğru dürüst bir şey elde edemedim.  Hala mezun olduktan sonraki kurduğum planları gerçekleştireceğim günü bekliyorum.  Belki retroya karşı   ilgim bu sebepten ileri geliyor.   Ancak biraz olsun yavaşlatmak için telefonla zaman geçirmeyi bırakmak  gerçekten iyi bir başlangıç olabilir. Bununla birlikte bu kısa boş vakitte kitap okumak   nefes aldıran saatler haline geliyor.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2019, 14:25:55 ÖS »

10 yaşındayken 1 yıl hayatımızın 10 da biri yani büyük bir zaman dilimi, şimdi 44 iken bu oran küçüldü, 70 yaşında olsam 1 yıl hepten değersiz bir zaman dilimi halini alacak, hayattan bir şey çıkararak zamanın yavaşlayacağını düşünmüyorum, insan cep telefonunu bıraksa joystick tutar, tutacak bişey bulur
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 28, 2019, 23:59:53 ÖS »

Şöyle düşünüyorum ; telefonla her bilgiye ulaşma ve hemen merakımızı tatmin etme, doyurma  bizde hem zor ulaşabilirliğin getirdiği hazzı köreltiyor aynı zamanda hedefimize çabuk ulaştığımızdan başka bir yapacağımıza çabuk geçip hayatı hızlandırmamız 24 saati 4-5 saatte tamamlamamızı sağlıyor gibi. Bu 4-5 saati 10 saatlere çıkarırsak her gunu dolu dolu yasariz kanimca. Bir komedi filmi olmasina ragmen buyuk bir ders niteligi tasidigini dusundugum bir film var mandıra filazofu bu konuyu birazda olsa örnekliyor bence . Herkese iyi geceler

mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 29, 2019, 00:14:04 ÖÖ »

Bu hayat şartlarında ( her ne kesimden olursak olalım ) hayatı yavaşlatmak imkansız malesef. Aynı oksijeni solup ölücez gibi bişey
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mart 30, 2019, 13:35:11 ÖS »

Bence yavaşlamaya klavyenden başlayabilirsin. Kısa cümleler kurmak ve noktalama işaretleri kullanmak faydalı olacaktır.

Alper
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mart 30, 2019, 13:50:43 ÖS »

Şöyle düşünüyorum ; telefonla her bilgiye ulaşma ve hemen merakımızı tatmin etme, doyurma  bizde hem zor ulaşabilirliğin getirdiği hazzı köreltiyor aynı zamanda hedefimize çabuk ulaştığımızdan başka bir yapacağımıza çabuk geçip hayatı hızlandırmamız 24 saati 4-5 saatte tamamlamamızı sağlıyor gibi. Bu 4-5 saati 10 saatlere çıkarırsak her gunu dolu dolu yasariz kanimca. Bir komedi filmi olmasina ragmen buyuk bir ders niteligi tasidigini dusundugum bir film var mandıra filazofu bu konuyu birazda olsa örnekliyor bence . Herkese iyi geceler

@onursapci abi 24 saat yeter lakin verimli kullanmak gerek. telefon ile başlaman hata olur aslında bunun gibi araçlar daha çok zaman yaratmak için üretildi. Aynı oksijeni solumak yada hayat şartları gibi parametreler zamanı değiştirmeyeceğine göre değiştirebileceğimiz parametreler ile uğraşmak mantıklı olacaktır. Burada kendimize şunu soralım. Bu araçları gereği ve yeterince mi kullanıyoruz? Bunun cevabını bulabilirsek kendimize ve sevdiklerimize daha çok zaman ayırmayı başarabilir ve 24 saat üzerinden hesap yapmamaya başlayabiliriz.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 30, 2019, 17:40:54 ÖS »

Şöyle düşünüyorum ; telefonla her bilgiye ulaşma ve hemen merakımızı tatmin etme, doyurma  bizde hem zor ulaşabilirliğin getirdiği hazzı köreltiyor aynı zamanda hedefimize çabuk ulaştığımızdan başka bir yapacağımıza çabuk geçip hayatı hızlandırmamız 24 saati 4-5 saatte tamamlamamızı sağlıyor gibi. Bu 4-5 saati 10 saatlere çıkarırsak her gunu dolu dolu yasariz kanimca. Bir komedi filmi olmasina ragmen buyuk bir ders niteligi tasidigini dusundugum bir film var mandıra filazofu bu konuyu birazda olsa örnekliyor bence . Herkese iyi geceler

@onursapci abi 24 saat yeter lakin verimli kullanmak gerek. telefon ile başlaman hata olur aslında bunun gibi araçlar daha çok zaman yaratmak için üretildi. Aynı oksijeni solumak yada hayat şartları gibi parametreler zamanı değiştirmeyeceğine göre değiştirebileceğimiz parametreler ile uğraşmak mantıklı olacaktır. Burada kendimize şunu soralım. Bu araçları gereği ve yeterince mi kullanıyoruz? Bunun cevabını bulabilirsek kendimize ve sevdiklerimize daha çok zaman ayırmayı başarabilir ve 24 saat üzerinden hesap yapmamaya başlayabiliriz.

Doğru ama şöyle de düşünülebilir sürekli zaman yarat herşey kolaylaşsın , arkadaşlarınla whatsapptan konuş - ama buluşma o da aradan çıksın , işleri hızlandır yeni işler eklensin , işte de artık çok daha fazla iş yap yeni işler eklensin , yeni işleri bitirmek için çabala ve hızlan derken zaman hızlı geçmiyor mu? mesela biz yoğun çalıştığımız gün bugun nasıl geçti anlamadım demez miyiz ? yai bu pratiklikler bize zaman açarken bizi hızlandırıyor  zamanı kısaltıyor dememdeki düşüncem bundan dolayı . Bence bu konuyu köyde yaşamaya başlaya @Alper en doğru cevabı verebilir . Önce İstanul sonra köy yaşamı
« Son Düzenleme: Mart 30, 2019, 17:42:54 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mart 30, 2019, 19:33:56 ÖS »

Doğru ama şöyle de düşünülebilir sürekli zaman yarat herşey kolaylaşsın , arkadaşlarınla whatsapptan konuş - ama buluşma o da aradan çıksın , işleri hızlandır yeni işler eklensin , işte de artık çok daha fazla iş yap yeni işler eklensin , yeni işleri bitirmek için çabala ve hızlan derken zaman hızlı geçmiyor mu? mesela biz yoğun çalıştığımız gün bugun nasıl geçti anlamadım demez miyiz ? yai bu pratiklikler bize zaman açarken bizi hızlandırıyor  zamanı kısaltıyor dememdeki düşüncem bundan dolayı . Bence bu konuyu köyde yaşamaya başlaya @Alper en doğru cevabı verebilir . Önce İstanul sonra köy yaşamı

Abi Alper ( @savagery ) abinin durumu herkes için uygun olmayabilir. Bence senin tatillik durumun erken oluşmuş. 10 gün izin ver kendine

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: