Tv, radyo, sosyal medya bunları kullanmayınca birdenbire her şey çok relax bir hale geliyor. Hissiyatı tam vermesi için "relax" kelimesini özellikle kullandım. Bilgisayar kullanımını da kısıtlamalı. Tabii işleri artık bilgisayarla yaptığımızdan buradan kaçak olması mümkün

Mümkünse telefonu da sessize almalı, titreşim de dahil. Böylece telefona sadece akla gelince bakılır, arayanlara dönülür, bölünme olmaz.
Böyle yapınca ilk başta vakit geçmiyor gibi oluyor. Bu aşamada "yaw şu twittere bi bakayım" vb dürtülere direnmek lazım. Sonra "hızlı" yaşayanlar enteresan bir şekilde bir bakışta ayırd edilebilir hale geliyor. Yavaşlamanın da bir sınırı var tabii. Deli gibi koşturan insanların içinde "nirvanaya ulaşmış guru" modunda dolaşmak pek mümkün olmadığını, onların patırtısının üstünüze sindiğini farkediyorsunuz. Bu arada köyde yaşayan sıradan bir çobanın ya da sokak kedi köpeklerinin aslında "nirvanaya ulaşmış guru"ların yaşamını yaşadıklarını da farkediyorsunuz

Daha "yavaş" bir yaşamı daha verimli çalışmak için düşünüyorsanız gece saat 2-3 gibi kalkıp hafif birşeyler yedikten sonra çalışmaya oturmayı deneyin. Akşam erken uyumanız lazım tabii. Gündüz fazla uyku pek iyi olmuyor
Bu arada tıfıllığın cahilliği ile bazı yaşı ileri abilerimizin işleri nasıl çok daha verimli bir şekilde çevirebildiğini anlamak bana pek mümkün gelmiyor. Örneğin kalp doktoru bir abime o kadar yorucu mesaiden sonra resim spor günlük yaşam vb nasıl döndürebildiğini sormuştum. Yaş ilerledikçe işlerin nasıl yapılması ***gerektiğini*** öğreneceğim şeklinde bir cevap vermişti. Onlar derinlerde kulaç atarken biz kıyıda cıp cıp takılıyorduk anlaşılan. Yıllar ilerledikçe bu dediğim şey, deneyimle farkedilmeye başlanıyor.
Konu konuyu açıyor, şunları da söylemeden geçemiyorum, ve bir uyarı: Aslında yaş ilerleyince deneyim artı zeka seviyesi çok artıyor. Yani bir kişinin 20 yaşındaki zekası ile 40 yaşındaki zekası (becerisi) arasında dağlar kadar fark var. Çok zeki çocukmuş falan bu söylemler çocuk ya da gencin kendisini büyüklerinden üstün sanmasına yol açıyor ve çok tehlikeli söylemler. Sonra bir bakmışsınız genç kopmuş, almış başını gitmiş...
@Voltron: "hızlı" sözcüğünü burada gelip geçeni ayırd edememek, işlerin ayrıntılarına giremeyecek şekilde yüzeysel olmak, "yavaş" sözcüğünü de tersi anlamında kullanmışlar. Buna "yavaş" olunca verimlilik artar diyelim. Enerjik olmak da bir çözüm tabii.