Merhabalar. 27 yaşında retro cihaz zehri 6 ay kadar önce kanına girmiş biriyim. İstatistik mezunuyum. Mezuniyetten sonra yazılım ve veritabanı üzerine yaklaşık 1.5 sene kadar eğitim aldım. Fakat birçok kişi gibi bende istediğim sektörde iş bulamayıp soluğu askerde aldım. Şuan Yedek Subay olarak vatani hizmetimi yapmaktayım.
Foruma gelme amacımdan bahsedecek olursak youtube üzerinden Cengiz's Retro Game Room kanalını izlemeye başlamamla içimde büyüyen bir retro cihaz aşkı oluştu

Bende hem bir yerden bu işe başlamak hem de bu konuda daha detaylı bilgi sahibi olmak için aranıza katıldım.
Bilgisayar deneyimim 1997 yılında komşumuzun hediye ettiği şuan modelini bilmediğim IBM marka, içinde MSDOS işletim sistemi olan(sanırım öyleydi) masaüstü bir bilgisayarla başladı. İlk oyun deneyimim ise bu bilgisayarın içinde yüklü olan wolfenstein oyunu oldu. Bunun dışında o bilgisayarda hatırladığım Ski adlı oyun ve Super Dave.
Bende her 90'lar çocuğu gibi famicom clonlarında(o zaman benim için adı atari idi

) mario, contra, tank gibi oyunları oynayarak büyüdüm.
Şu an elimde ekranı bozuk bir gameboydan başka bir retro cihaz yok maalesef. İlgi alanım eski bilgisayarlar(commodore, zx spectrum vb.). Tabi eski konsollarlada ilgileneceğim.
Sizlerden ricam bu başlık altında gerek cihaz temini gerek bakım onarım için beni yönlendirmenizdir.
Hepinize selam ederim. Bundan sonra sık sık görüşeceğiz