Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımC64T (Türkçe F klavye Commodore 64)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: C64T (Türkçe F klavye Commodore 64)  (Okunma Sayısı 21126 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Ağustos 27, 2019, 18:32:19 ÖS »

Rica ederimdir... Bu arada, forumda zaman içinde arayıp bulması zor olur diye kernal, karakter seti, kartuş imajı ve .prg biçimini zipleyip, kısa bir açıklamayla birlikte şuraya ekledim:

http://cbm.ficicilar.name.tr/program/31/c64-turkce-kernal-ve-karakter-seti

elinize sağlık, gayet güzel çalışıyor, ROMlar için konu sahibi arkadaşa, diğer programlar için de size teşekkürler. kernal ve char ROMları, VICE emulatore attığımda çalışıyor ama y ve ş tuşlarında sorun var gibi, ben zaten F klavye kullanıcısıyım, y ve ş aynı tuşa geldi, normalde y basması gereken tuşa basınca ş veriyor, shift ile basınca y veriyor. acaba emulator ve benim F klavye olduğu için mi oldu, gerçek donanıma atıp deneyen oldu mu? bu emulatordeki sorunu nasıl çözebilirim?

Commodore64 üzerinde aşağıdaki fotoğraftaki gibi harflerin yerleşimi. Zip dosya içindeki trc64.prg adlı dosyayı commodore64'te çalıştırınca doğru çalışıyor. Emulatordaki sorunun çözümünü bilemiyorum

* c64turkce.zip (14.73 KB - Yükleme: 196 kez.)
« Son Düzenleme: Ağustos 27, 2019, 18:34:21 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

hasanbahri
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ağustos 28, 2019, 13:37:26 ÖS »

emulatordeki tuş problemini çözdüm, F klavyeye uygun bir vkm dosyası yaratarak tuşlar yerini bulmuş oldu.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: