Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetDijital Oyunlar Üzerinden Karşı İstihbarat Toplama ve Bilgi Edinme
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dijital Oyunlar Üzerinden Karşı İstihbarat Toplama ve Bilgi Edinme  (Okunma Sayısı 10903 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Haziran 29, 2019, 08:15:41 ÖÖ »

Saygıdeğer adaşım. Böylesine ciddiyet dışı, sabah gazetesi ve beyaz tv dipnotlu bir çalışmayı böylesine bir ciddiyetle savunmanı ilginç buldum. Akademiyi, yüksek lisansı, doktorayı, tezi, makaleyi bilen biri olarak böylesi bir çalışmayı afiyetle eleştirim, hatta dalga bile geçerim. Zira bir adım bile ileriye gitme ihtimali olmayan, lise dönem ödevinin uzun yazılmış halinden başka bir şey değil. Tekrar okudum üstte ne yazdığımı. Yazanın kişilik haklarına bir saldırı yok, küfür yok. Ama senin için konuyu "böyle yapanın bilimsellikten ve insanlıktan nasibi yoktur" falan noktasına getirmek ne kadar ucuzmuş maşallah.
Afiyetle eleştirirmiş. Sen bu aşağılayıcı, küçümser tavırlarına eleştiri mi diyorsun? Düpedüz alay etmişsin. Hadi bu konularla çok haşır neşirsin sabah akşam birilerinin makalesini okuyup değerlendiriyorsun da bunun seviyesi sana çok düşük geldi diyelim. Nerede o diğer makaleler hakkında aklıselim değerlendirmelerin? Ben söyleyeyim, öyle birşey yok. Sen sadece zayıf birşeyler karşısına çıkınca alay etmiş birisisin. Benim tavrıma "ucuz" mu demiştin?

Bu çalışmanın işe yaramayacağını nereden bilebilirsin ki? Birisi kalkar bir tarafından tutar geliştirir. Bu konuda seni otorite yapan nedir de hüküm verebiliyorsun? Ne haddine? O çalışma ileri gider ya da gitmez, o danışmanının bileceği iştir, eğer bir sorun varsa yarın bir gün arşivden çıkartır hesabını sorarlar. Bunun dışında kimseye söz düşmez.

Ülkemizde üniversiteler ve akademisyenler artık liyakat sistemine göre çalılıyormuş gibi öyle güzel anlatılmış ki gözyaşlarım sel oldu. Duyanda sanarki son onbeş yıldır ülkemizin denkliği kabul edilen üniversite sayısı yıldan yıla artıyor.. Aptal nesiller değiliz, neyi nasıl eleştirmemiz gerektiğini saygı unsurlarını ve korumayı başkalarından öğrenecek değiliz. Gençlerin başarılı olması öncelikle Milli bilinç taşıyan herkesi sevindirir. ama bu genç bilimin ışığını kullanıyormuş gibi yapıp dini bir inanışla süslemesini yemeyiz. gargara bile yapılmaz...
rastgele...
Birilerinin yeterliliğine karar verme yetkisini sana kim verdi de üniversitelerin ve akademisyenlerin liyakati konusunda ileri geri konuşabiliyorsun?

Üniversitelerde öyle ya da böyle insanlar sabahtan akşama daha iyisi için vakit mesai harcayıp üretiyorlar. Yapılanlar birşeyler ortaya çıkması yönünde. Peki senin "denkliği kabul edilir üniversite" konusunda çalışmaların nedir? Öyle ağzının kenarıyla kolayca o lafları edebildiğine göre bu konuda hayli bir çalışman olmalı değil mi?

Sana aptal nesil diyen olmadı, sanki öyle birşey söyleniyormuş gibi yazmışsın; ama hakkında konuştuklarına saygılı olmak haddini bilmek zorundasın kimden öğrenirsen öğren.

Use the brute force, Luke
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Haziran 29, 2019, 14:12:01 ÖS »

ben eğitimci değilim, ben üniversitelerin denkliğinin yükseltilmesi konusunda bir faaliyette bulunamam. ama bu işin sahipleri bunları yapabilmeliydiler demekki yapamıyorlar.

şimdi laf salatası yaparak kavramları birbirine sokmadan sorunun aslına yanıt verelim...

google girelim herhangi bir ön ve son ek koymadan "üniversite liyakat" yazalım
önümüze çıkan istinasız ilk 10 web sitesini açalım ve okuyalım yazarlar ne yazıp çizmişler....

liyakatın olmadığını söyleyen yazarlar ve akademisyenlerede  bu soruları yazdınmı ? hadlerini nerden almışlar diye sordunmu ?
hayır yapmadın .

objektif olarak konuşmak aklıselimin gereğidir. siyasi yaklaşarak sırf eğitimci oldukları için körükörüne savunmak ahlaki bir davranış değildir.  güneş balçıkla sıvanmıyor

eğitim bir sektör değildir  bugün gerekli olupta yarın gereksiz sayılabilecek birşey hiç değildir. ağızınıza sakız edip olayları istediğiniz potada eritip lafanızdaki kalıplara sokulabilecek biryer hiç hiç hiç değildir...
işini layıkıyla yapan, vatana millete saygısı ve vicdanı olan, eğitim ve öğretim ruhuyla bu bilinçle eğitime katkısı olan herkes başımızın tacıdır. ama işi sulandırmaya gerek yok. neyin ne olduğunu herkes biliyor. biz haddimizi bilmesekte...
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Haziran 29, 2019, 15:00:26 ÖS »

Konunun münferit bir yüksek lisans tezinden, eğitim sisteminin genelinin eleştirisine gelmesi, yurtdışında yere çöp atan bir Türk yüzünden, bütün Türklerin medeniyetsiz olduğunu söyleyen avrupalıların, davranışı gibi oluyor. Bence bu tarz, tek bir örnekten yola çıkan genellemeler bilimsel tartışma etiğine uygun olmuyor. Yüksek lisans tezi, bir doktora tezi veya doçentliğe geçiş tezi bile değil, dünyayı değiştirecek bir mevzu beklemek adil olmaz.

Sercan TIRNOVALI özgün bir konu bulmuş biraz uçuk gelse de bir düşünceyi savunmaya çalışmış, zaten savunduğu düşüncenin doğruluğunu yüzde yüz ispatlayabilse uluslararası kriz olur. Bir tezde olması gereken gerçekleşmiş: daha önce aklımızda var olmayan bir soru üzerinde düşünmemizi sağlamış. Bir yüksek lisans tezinden daha ne beklenir ki?

Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Temmuz 19, 2019, 17:13:38 ÖS »

Oyunlar üzerinden istihbarat toplama konusunda değil ama oyunlar ile "yeni kuşak" dediğimiz gençlerin beyinlerini yıkama üzerine çok güzel ve bilgilendirici bir video, mutlaka izleyiniz, video ingilizcedir.

THE ARMY OF SATAN - PART 14 - Darkside of Gaming Industry - (Illuminati Agenda)
https://www.youtube.com/watch?v=w6v6QMB_vtQ

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Temmuz 19, 2019, 18:33:51 ÖS »

Bence videoda, bilgisayar oyunları için söylenen birçok olumsuz husus hayatımızdaki eğlence amaçlı birçok şey için de geçerli, mesela futbol, satranç, çizgi roman okuma, bilardo, ata sporumuz cirit, olimpiyatlar...
Hepsi vakit israfı, hepsi empatiden uzaklaştıran, uğraşlar.

Bir forvet kendisini rakip kalecinin duygularıyla özdeşleştirseydi gol atmaya ne kadar istekli olurdu?

Bu tür uğraşların hepsini hayattan çıkarttığımızda sevgi, kardeşlik, barış, tesis edilebilir, ama vahşi doğada insanın kendini koruyabimek ve hayatta kalabilmek için ihtiyacı olan agresivite, saldırganlık, bencillik gibi hayvani duyguları zamanla yok olup nesli tükenebilir.

Her şeyde olduğu gibi, bencillik ve empati arasında da bir denge olmalı.

Bir gün 20li yaşlarda bir genç dolmuşta yanıma oturdu, elinde jelatini açılmamış call of duty oyunu vardı, kendimi tutamadım muhabbet başlatmak için laf attım, çocuk narkotik büroda sivil polis olarak görevliymiş. Bence onun için call of duty bir motivasyon aracı idi, zamanı geldiğinde silahını kullanabilmesi için gerekiyordu.

« Son Düzenleme: Temmuz 19, 2019, 18:36:49 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

atakantas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Temmuz 19, 2019, 19:04:30 ÖS »

Bence videoda, bilgisayar oyunları için söylenen birçok olumsuz husus hayatımızdaki eğlence amaçlı birçok şey için de geçerli, mesela futbol, satranç, çizgi roman okuma, bilardo, ata sporumuz cirit, olimpiyatlar...

Bir forvet kendisini rakip kalecinin duygularıyla özdeşleştirseydi gol atmaya ne kadar istekli olurdu?

Bu tür uğraşların hepsini hayattan çıkarttığımızda sevgi, kardeşlik, barış, tesis edilebilir, ama vahşi doğada insanın kendini koruyabimek ve hayatta kalabilmek için ihtiyacı olan agresivite, saldırganlık, bencillik gibi hayvani duyguları zamanla yok olup nesli tükenebilir.

Bir gün 20li yaşlarda bir genç dolmuşta yanıma oturdu, elinde jelatini açılmamış call of duty oyunu vardı, kendimi tutamadım muhabbet başlatmak için laf attım, çocuk narkotik büroda sivil polis olarak görevliymiş. Bence onun için call of duty bir motivasyon aracı idi, zamanı geldiğinde silahını kullanabilmesi için gerekiyordu.

Video'da , bu oyunlar tümden reddediliyor.Video oyunları şeytan işi.Şeriata aykırı, Oyun satın alamazsınız, oyunu kendiniz yaparsınız diyor.(Taş ile vs.)Zaman ve para israfı olduğu, kişilerde ruhsal sorunlara sebep olduğu belirtilmiş. Kişi buna katılır yada katılmaz.Bu düşünce yapısı ile gidilirse zaten Satranç da haram diyor kimi alim(?)ler.Müzik haram ama Def çalınabilir diyorlar.Keşke "Telif hakkı kul hakkıdır." felan da deseydi mesela on numara olurdu.

AMIGA 1200 | GVP A1230 TURBO+ JAWS II | 20 MB RAM | INDIVISION AGA MK2CR | 3.9 ROM | 32 GB CF
AMIGA 500 | VAMPIRE V500 V2+ | GOTEK | 2 MB CHIPRAM | HDMI520 |
C64 BREADBIN | 1071 CRT| 1541 | IRQHACK64
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Temmuz 19, 2019, 19:30:45 ÖS »

Video'da , bu oyunlar tümden reddediliyor.Video oyunları şeytan işi.Şeriata aykırı, Oyun satın alamazsınız, oyunu kendiniz yaparsınız diyor.(Taş ile vs.)Zaman ve para israfı olduğu, kişilerde ruhsal sorunlara sebep olduğu belirtilmiş. Kişi buna katılır yada katılmaz.Bu düşünce yapısı ile gidilirse zaten Satranç da haram diyor kimi alim(?)ler.Müzik haram ama Def çalınabilir diyorlar.Keşke "Telif hakkı kul hakkıdır." felan da deseydi mesela on numara olurdu.

Ben de zaten videodaki görüşe, "oyunların tümden reddedilmesine", katılmadığımı yazdım, yanlış mı anlaşılıyor yazdıklarım?

hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Temmuz 22, 2019, 09:57:57 ÖÖ »

Türkiye'de araştırılacak, ilerletilecek, geliştirilecek konu kalmamış gibi sıradan bir oyundaki bir cümleyi alıp da bunu tez olarak kullanmak için ya fantezi dünyanızın geniş olması ya da oyunu çok sevdiğiniz için başka konu bulamamış olmanız lazım :-)

Yahu adamların yaptığım tüm teknolojiyi kullanıyorsun, elindeki telefondan TV'ye kadar herşey onları tasarlayıp ürettiği şeyler senin sen nefes alış verişini bile izlerlerken tutup bir oyunla ne diye böyle bir işe girişsinler, onlar bu tür şeylerle zaman kaybetmiyor, araştırıyor ve üretiyorlar biz de ancak yarım yamalak kullanıyoruz...
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: