Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetCGTR Olarak Retro Karaborsacılarına Dur Diyelim
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CGTR Olarak Retro Karaborsacılarına Dur Diyelim  (Okunma Sayısı 13080 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peraspera95
Ziyaretçi
« : Temmuz 01, 2019, 01:22:59 ÖÖ »

Bu konu bir kaç kez dillendirildi ama benim de artık sinirimi çok bozmaya başladı.Zebramo vb sitelerde burda ki Aile Ortamı-Retro Kültürü ve Retro Gaming anlayışına çok uzak ilanlar ve açıklamalar mevcut.Ve anladığım kadarıyla içimize de sızmış bazı uyanıklar var.İçinizde ki en gençlerden biri olarak sadece bu tarz ilanları gördüğüm zaman spamlamakla yetiniyorum.Bu Retro ''Smurf'' Karaborsacılarına karşı camia ve forum olarak bir deklerasyon yayınlayamazmıyız?Veya ''Doğrusu budur.'' ''Gerçek fiyatı budur ve biz zaten o fiyatlarda listeleme yapyoruz.'' vs gibi CGTR ye yönlendirme ve o şahısları uyarma yoluna gidilemez mi?Veya en kötüsü Zebramo da bu tarz ilanların yorum kısmına toplu spamlama yapamaz mıyız?Geçmişte incisözlük vb forumlarda denenmiş ve başarılı olmuş bir şey olmakla birlikte ''ziyaret'' veya ''spamlama'' hoş bir şey kesinlikle değildir ama bu tarz şahısları belki biraz soğutabiliriz bu işlerden.Yorumlarınızı lütfen esirgemeyin.İyi akşamlar...
Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2019, 01:26:55 ÖÖ »

Doğru fiyat vermek çok zor bu ürünlerde ki doğrusu budur diyelim, binbir türlü ürün, binbir türlü kondisyon, binbir türlü varyasyon var...

ama bir yolu olmalıdır diye düşünüyorum, en azından bir indeks oluşturulabilir, satılan satın alınan ürünleri eklediğimiz ve biriktikçe gerçek bir fiyat tablosu olabilecek şekilde

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
peraspera95
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2019, 01:32:13 ÖÖ »

Spesifik bir örnek.
İsim de vericem Retrogametr isimli Zebramo kullanıcısı.
400 TL Kutulu Mortal Kombat 3 Game Gear Oyunu.
Göz var nizam var abi.Ayıptır günahtır ya.
Geçen burda 400 TL ye Amiga 500 set satıldı tertemiz.

https://zebramo.com/products/334685092/mortal-kombat-3-sega-game-gear
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2019, 01:34:34 ÖÖ Gönderen: astalavista » Logged
peraspera95
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2019, 01:39:08 ÖÖ »

180 TL civarına @İzmirmasterdan aldıklarım (iyi ki varsın)(takasta yaptık)

-AT Kasa-Klavye-Disket
-Brother Powernote Notebook-Adaptör
-Arızalı HP Laptop
-Machintosh LC

Yine Retrogametr arkadaşta o fiyata sadece Shaq Fu Game Gear Oyunu Var

https://zebramo.com/products/334684183/shaq-fu-sega-game-gear-oyun

knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2019, 08:28:56 ÖÖ »

Sorun ne biliyor musun, birilerinin retro ürünleri değerinin çok üzerinde satması değil, aksine bu inanılmaz fiyatlara seve seve satın alanların olması.

Retro koleksiyonculuğun kültüründe aradığın bir ürünü uygun fiyata bulabilmek için (ölücülüğü kast etmiyorum) gerekirse aylarca kovalamak vardır. Bu arayış ve yolculuk zaten bu hobinin en keyifli kısımlarından biridir, Amerika'da road trip yapıyor adamlar uygun fiyata alabilmek için.

Lakin bizde özellikle de gençlerde "Babam çok zengin benim" tripli bir retrocu kesim türedi. Bunlar ürün kovalamaktansa parasını bastırıp değerinin çok üzerinde almayı ve bununla böbürlenmeyi seviyorlar, bu paraları ödemekten çekinmiyorlar. E illa ki birileri de bu işte büyük paralar dönmeye başladığını görünce işi fırsata çeviriyor, şaşırmamak lazım.

7 yıldır retro oyun topluyorum, bazı oyunlara öyle paralar ödüyor ki insanlar dimağım duruyor gerçekten.

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
peraspera95
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Temmuz 01, 2019, 09:11:52 ÖÖ »

Güncelleme
09:00 Zebramo Üyeliğim Kapatıldı
Yardım Merkeziyle Birazdan İletişime Geçeceğim
Az Çok Neler Döndüğünü Biliyordum
Burdan Tekrar Ediyorum
Kesin Okuyorlardır
Siz Karaborsacısınız
Ve Ben Sizle Uğraşmaya Devam Edeceğim
10:12
Şikayetvar.com ve Zebramo Yardıma Yazdım
Ne Bir Bilgilendirme Ne De Mesaj Var
İsmimin Olduğu Bir Hesap Açık Ama Satışlarım ve Rumuzum Gözükmüyor
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2019, 11:42:17 ÖÖ Gönderen: astalavista » Logged
hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 01, 2019, 11:13:34 ÖÖ »

Güzel ve kesinlikle desteklediğim bir başlık. Ancak...

CGTR'de, ara sıra çıkan çok uygun fiyatlı ürünleri hemen havada kapıp, bir süre sonra ya da cihazları beyazlattıktan sonra fahiş denilebilecek rakamlarla satan kişiler varken böyle bir uygulama bence imkansız. Zira bana göre fiyatları bu seviyede şişmesine sebep olanlar onlar zaten. Bu işle ticari olarak ilgilenmeyen insan fiyatları nereden bilsin. Bu işler böyle ticarete dönüşmeden önce her yerde fiyatlar çok makuldü zaten.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 01, 2019, 11:14:09 ÖÖ »

Bazı ilanların yüksek fiyatı olduğu konusunda size katılıyorum ancak özellikle retro bilgisayar, konsol ve oyun piyasasında elmayla armutu da kıyaslamamak lazım.

O kişiyi tanımam, avukatlığını yapmaya da niyetim yok ancak sattığı parçanın kolleksiyon değeri sıradan bir A500'den fazla. Ayrıca parçaların jelatininin açılmamış olması onlara yüksek kondüsyon değeri katar. Buna da dikkat etmelisiniz.

peraspera95
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Temmuz 01, 2019, 11:48:42 ÖÖ »

İnsanlar aç ve ekonomik olarak zor durumda olabilir.Ama onları aç bırakanları devirmek veya aç bırakılma koşullarını ortadan kaldırmak yerine birbirlerini kazıklayarak eve ekmek götürmeye çalışıyorlar.Buna da ticaret deniyor işte.Neyse...
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 01, 2019, 11:52:57 ÖÖ »

Serbest piyasa diye birşey var kim kime ne hakla dur diyor çok anlamadım, fiyatı beğenmiyorsanız almayın, fiyatı haketmiyorsa da kimse almaz zaten.  Don Kişot'luğun lüzumu yok bence.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 01, 2019, 11:58:24 ÖÖ »

Üretimi olmayan ikinci el cihazın fiyatı neye göre belirlenebilir bilemiyorum;

Doğru fiyat vermek çok zor bu ürünlerde ki doğrusu budur diyelim, binbir türlü ürün, binbir türlü kondisyon, binbir türlü varyasyon var...

bu yazılanlara katılıyorum.

Belki yanılıyor olabilirim ama;

Bırakın fiyatı arz/talep belirlesin, benzer amiga 500'ü 400 e satan da var 1400 satan da vardır. Parası çok olan araştırmaz 1400 liraya alır, alan da satan da memnunsa biz ne diyebiliriz ki?

Bir de şu faktör var ki, her geçen gün çalışan retro cihazların sayısı azalıyor, belki 200 sene sonra klasik antika araba muamelesi görebilirler, bugün bile fiyatın enflasyon üzerinde yükselmesi normaldir.

Bu cihazlar ekmek/su gibi temel ihtiyaç maddesi değil, mutlaka satın alınması gerekmiyor.

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 01, 2019, 13:39:19 ÖS »

Böyle abidik gubidik konular forumda bayağı rağbet görüyor, bence ayın abidiği falan gibi başlık açılıp başlık açan ödüllendirilmeli.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Temmuz 01, 2019, 13:46:26 ÖS »

Merhaba, bu cihazlara sabit bir ücret vermek gerçekten zor. Kondisyon devreye giriyor. Sıfır olsa ortalama bir fiyat çıkar. Bazısı kondisyonu düşük oluyor alan kişi bakımını üstleniyor. Bazı anakartlarda modifikasyon oluyor felan iş karışık.

Ama serbest piyasa olayına katılıyorum isteyen istediği fiyata satar. Pahalı ise almazsınız olur biter Çok pahalıisede kimsede almaz konu kapanır. Ben genelde bir şey almadan önce misal Ebay'e bakıyorum ki orada da fiyatlar hiç az değil. Retro artık kıymete binmeye başladı. O dönemin çocukları olan bizler artık gelir durumumuz düzeldikçe bu cihazlara veya hobiye yatırım yapmaya başladık. 2000'lerin başı durgunken bu sektör şuan sanırım biraz canlı Yeni başlayan arkadaşlar için bu biraz can sıkıcı olabilir. Uygun fiyattan bulabilmek için, bit pazarlarına gitmek lazım oradan bir iki cihaz alıp birleştirmek toparlama vs. Bir dönem c64 kaynıyordu misal git gide zorlaşsada hala tezgahlarda ara ara bu cihazlar oluyor.

Ben misal Anoher World oyununun jelatinlisine kaç para verdin desen fiyatı duysam kızarsın Ama forumdan bir arkadaş 500 tl dese o kondisyonda gideri var

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Temmuz 01, 2019, 17:08:15 ÖS »

@astalavista

2005'den bu yana 14 yıldır, aralıksız retro ürün alış/satışı ile uğraşan biri olarak; genel anlamda ben de fiyatın net belirlenebilememe konusunda benzer düşünceler içindeyim. Her malın alıcısı, satıcısı var. Bunu düzeltme, düzenleme, belli bir formata sokma şansımız maalesef yok. Ebay bile baz alsak, ürünün durumundaki küçük değişiklikler, ülkesine göre kargolama bedelleri vb. konular fiyatı etkiliyor. Linklerde vermiş olduğun örnekler çok iyi örnekler değil maalesef. Kutulu ve açılmamış bir ürün her zaman değerli. Zaten ilanları takip edersen, insanlar ürünü almadıkça, satıcı ya fiyatı düşürecek, ya da yıllarca istediği fiyattan satılsın diye bekleyecektir. Benzer durumlar bit pazarlarında da oluyor. Dün (pazar günü) Ankara bit pazarına gittim. PlayStation 2 yanında adaptörü ve bir klon koluyla 3 yerde sordum. 80-100 TL arası fiyat verdiler. Şimdi bu cihazları aynı şekilde, oyunsuz, hafıza kartsız, klon koluyla birisi 1000 TL yazarak satmaya niyetlense, millet bir tarafıyla güler. Ama işte bit pazarında bile bu ürünlere ilginç fiyatlar veriliyor. Alan alıyor, bakan bakıyor. Herkesin, her ürüne verebileceği fiyat aralığı değişken... Ben bit pazarında Game&Watch görsem 50-100 TL verebilirken, başkası bu cihazı görünce yüzüne bile bakmadan geçebiliyor... Muhabbet uzun ama çözüm maalesef yok.

hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 01, 2019, 18:03:06 ÖS »

Kimse kimseye birşey demiyor aslında, sapla saman karıştı aslında. Kimse çok temiz cihaz pahalı eski cihaz ucuz da demiyor. Orijinal ambalajındaki cihaz tabii ki pahalı tuşu eksik cihaz tabii ki ucuz olacak ya da tuşu eksik cihazı alıp bakımını yapıp tabii ki emeğini ekleyip satacak, bunlara kimsenin diyeceği bir söz olamaz.

Konu şu: bir ürünün ederi 500 TL ise bunu alan bazıları yanına 2 disket ekleyip, makyajlayıp 1000 TL'ye satmq derdinde. Buna da evet ticaret deniyor. Serbest piayasa var doğrudur ama serbest piyasada tabiri caizse malı ucuza kapıp, pahalıya satıp sonrada Amatör RETROCUyum demek de çok doğru gelmiyor bana. En azından bu işin ticaretini yapıyorum diyerek dürüst olmak lazım.

Not: Gerçekten amatör olarak cihazlarına bakıp yapıp sonrasında yer sıkıntısı sebebiyle satmak tabii ki kapsam dışıdır :-)
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: