Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetMini pc'nin flashını uçurdum,windows kuramıyorum.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mini pc'nin flashını uçurdum,windows kuramıyorum.  (Okunma Sayısı 12557 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 18, 2019, 10:30:15 ÖÖ »

Wintel mini win10 pc'm o kadar hantallaşmıştıki artık buna win 7'yi kurma zamanı geldi dedim,çünkü win10 sürekli güncelleme yaparak zaten 30 gb kapasiteli mini pcyi iyice minileştirmişti.Bugün Türkiye saati ile saat 10:00 da operasyona girişerek cihazın belleğini sildim diğer pcden usb win7 hazırlayarak mini pcye taktım ama flashı görmesine rağmen (boot olarak ayarladım tabiki ) boot etmeden çekip gidiyor,Ne yapmalıyım,cihazı kırayımmı?
zangief_34
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2019, 10:52:31 ÖÖ »

usb cd rom ve cd ıle kurulum deneyın, veya farklı usb bellek deneyın.Calısan bellek baska pc de kurulum yapmadı basıma geldı.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2019, 12:05:36 ÖS »

Linkten indireceğiniz program Win7 isoyu boot edilbilir halde flaşa yazıyor.

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=56485

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2019, 12:21:33 ÖS »

Flash belleğe iso yazdırmakta önemli. Bir kaç program var ama hepsi olumlu sonuç vermiyor. Bilgisayar flashı görüyor, ama boot edilecek dosyaları doğru okuyamıyor olabilir. İmajı flash belleğe atan yazılımla alakalı olailir.

Rufus deneyin, şimdiye kadar hata almadım. Her türlü imajı flash diske boot edilebilir olarak yazıyor.

https://rufus.ie/

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2019, 12:59:42 ÖS »

Sanırım programla ilgili değilde dosya sistemi yada bu mini pclere güvenlikmi koymuşlar usbden kurulmasın diye bilmiyorum,biosta usb sandisk gözüküyor,1.boot yapıyorum restleyince tekrar biosa giriyor,flash uçunca tabi.Haydar abinin yöntemi bir deneyeceğim bakalım.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 18, 2019, 13:00:51 ÖS »

Farklı USB bellek ve Rufus ile yazılmış imaj deneyin.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 18, 2019, 13:43:08 ÖS »

uefi ayarındandır çok kuvetli bir ihtimal ile burda anlatmak baya uzun sürer ancak internete araştırın win7 boot uefi win10 boot farklı boot seçenekleri mevcut ezberden anlatıcak kadar ezbere bilmiyorum görsem muhtemelen yapardım yazarak bu kadar yardımcı olabiliyorum.
Eğer tamamen çıkmaza girersen orjinal win7 cd si ve usbcdrom ile dene. eğer dahada olmazsa uefi win7 dvd olması lazım ondan bulup bir dene . lafın özeti uefi boot anahtar kelimesi ile bir araştır win7 için uefi değil diğeri olması lazım ismi aklıma gelmedi şuanda
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 18, 2019, 13:51:02 ÖS »

Rufus'ta UEFI desteği de mevcut zaten. Disk biçimlemesini GPT (UEFI) veya Legacy/Klasik (MBR) şeklinde yapabiliyorsunuz.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 18, 2019, 14:57:52 ÖS »

Usb bellekten Uefi olarak kurmak için GPT dosya sistemi gerekiyor, Windows 7'nin Gpt desteği yok, Windows 7'yi uefi olarak kurmak için iso'yu DVD'ye yazdırmak tek çözüm.

Bu aparatla Sata DVD sürücüyü Usb'den boot edebilirsiniz.

Yada Universal-usb-installer ile uefi olmadan usb bellekten kurulum yapabilirsiniz.

https://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 18, 2019, 15:41:57 ÖS »

Şimdi ben bunun orijinal flashını buldum indirdim ama iso değil içinde işletim sisteminin dosyaları olan bir zip dosyası ve 4 küsur gb bunu isoyamı çevireceğiz nasıl boot edeceğim yada pcnin flashına nasıl yazdıracağımı bulamadım.
http://blog.geekbuying.com/2015/08/wintel-w8-intel-z3735f-tv-box-dual-os-firmware-186086-150829/
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 18, 2019, 15:50:29 ÖS »

Valla benim yazdığım çözüm dahil diğer yazılanlar normal PC için geçerli, desenize sisteminiz bir tür gömülü sistem, en azından ilk sorunuza bir resim ekleseniz millet boşa kafa yormamış olur.

Sizin cihaz için iso'ya dönüştürme sanmam, Özel bir programı yada yöntemi vardır elbet firmware atılacak.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 18, 2019, 15:58:31 ÖS »

Dokunmatik ekranlı böyle bir cihaza Windows 7'yi kurmaya mı çalışıyorsunuz hemde iso ile.

Varmı örnekleri kuran olmuş mu.

Cep telefonuna Windows 7 kurmaya çalışmak gibi bişey.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 18, 2019, 16:02:23 ÖS »

Cihaz wintel w8 tv box diye geçiyor sanırım sistem entegre,çünkü birçok programla ve imajla denedim olmadı,kendi kurulum dosyalarını istiyor ama hangi medyayla kurulacak o meçhul. Ney
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 18, 2019, 16:25:54 ÖS »

Anakartın üstündeki bios çipinin sokulup ona uygun bir programlayıcı ile tekrar bios un atılması gerekiyor. Bunuda ancak bu isleri yapan bir bilgisayarcı da yaptırabilirsiniz. Başka bir çözümde olacağını sanmiyorum

Amiga Repair Service
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ağustos 18, 2019, 16:28:18 ÖS »

Cihaz wintel w8 tv box diye geçiyor sanırım sistem entegre,çünkü birçok programla ve imajla denedim olmadı,kendi kurulum dosyalarını istiyor ama hangi medyayla kurulacak o meçhul. Ney

cihazın bios'una girebiliyor musunuz? belki bios'ta usb'den boot etmesini önleyen bir ayar filan vardır, onu aktif hale getirmeniz gerekebilir.

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: