Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBir Hobinin Yok Oluşu: Retro Oyun Koleksiyonculuğu
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir Hobinin Yok Oluşu: Retro Oyun Koleksiyonculuğu  (Okunma Sayısı 13511 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ağustos 21, 2019, 16:56:39 ÖS »

Sevgili levent kardeşim. Forumdan bir arkadaşın kendince düşüncelerini açıklamasına neden bu kadar sinirlendin anlayamadım. Sende kendince bir şeyler yazmışsın sonuçta. Ama yazarken kullandığın üslup bence hoş olmamış. Burası bir forumsa ve insanlar kendince bir şeyler paylaşmak istiyorsa yazar. İster okur geçersin ister katılırsın yada senin gibi karşı cevap atarsın. Ama kızmanın bir manası yok. Sonuçta kimseye zorla okutulmuyor. Burda çocuğunun okul sevincini de paylaşan var cenaze üzüntüsünü de. Arkadaşta çok sevdiği kolleksiyonculuğu hakkındaki sıkıntılarını yazmak istemiş.

Senin ve forumdaki arkadaşların da izni olursa bende sana cevaben bir şeyler yazmak istiyorum. İstemeyen kimseler bundan sonraki kısmı okumayabilir.

yaw arkadaş niye birileri çıkıp siyasi konularda atıp tutuyor? (Ben burda siyasi birşey görmedim. Sonuçta devletin aldığı kanunlardan ve bundan nasıl etkilenildiğinden bahsedilmiş.) Bunları mı tartışacağız? (Birşeyler tartışmayacak veya fikir alışverişi yapmayacaksak niye forum kullanıyoruz ki?) Ben bir kamyon şey yazarım, karşıtaraf bir kamyon şey yazar kimse de birbirinin yazdığını doğru düzgün okumaz, karşı tarafı mat etmeye çalışır. (yazmış ve konuyu başlatmışsın zaten) Bu mudur yani? (gözüken o ki bu)

Mesele şu: Zevk istiyorsan parasını verirsin.( yani diyorsun ki zevk sadece zenginlere mahsus bir şey fakirler sadece kölelik yapsın.) Dün ucuzdu bugün pahalıydı böyle merdiven altı siyaset propagandası işi yanlış.( bunu sorgulamayan ülkeler şu an bataktalar) Ben de 100 hektar arazi içinde 2000 metrekare saray istiyorum, garajında 10 tane lüks araba iki de helikopter olsun.( Herkes bir şey istemekte ve elinden geldiğince gerçekleştirmekte hür. Eğer ulaşabileceğin bir hedefin var ve yeterince azimliysen neden olmasın. Yeter ki seni engelleyenler olmasın) Var mı o imkan hazırda yok.(imkanlar olmasada engelleyen olmaması kafi) Birileri o imkanı engellemiş hata kusur yanlış varmış züğürt tesellisi bunlar. ( Tekrar diyorsun ki kölelerin konuşma hakkı yoktur.) Hem buranın meselesi hiç değil. ( neden bence tam buranın meselesi) Bunların konuşulduğu yerler var. (evet böyle forumlar gibi mesela) Ben burada tarafını da muhalifini de görmek istemiyorum. ( Mevcut sistem gibi yasak mı koyacaksın?)

Arkadaşlar amacım kimseye laf sokmak veya eleştirmek yada bir taraf tutmak değil. Burası özgür bir forum ve herkesin fikrini paylaştığı gibi bende düşüncelerimi yazmak istedim. Herhangi birini kırdıysam, üzdüysem yada sinirlendirdiysem şimdiden Özür dilerim.

Her ikinizin Görüşünede katılılyorum ,katıldığım yönleri var ;  insanlar görüşlerini özgürce dillendirmeliler , Bu konuyu Siyaset ekseninden ayrı değerlendirrisek eksik kalır. Örnekmi ; Paypal'ın durumu ve Uzakdoğu alım posta Vergileri, Tamamen girilen siyasi bir çukurdur. Bunu siyasetten ayırıp değerlendiremeyiz. Diycekesinizki Dış-açık , Dolar alım, Kur vs. Bende diyeceğimki nerde yerli üretim-destek-üniversite/sermaye işbirliği nerde fen liseleri , yatrımı desteklenen mühendisler yatırımcılar ??  vs.vs.

Levent'e şu anlamda katılıyorum, Konuyu özünden ayırıp sırf siyaset ekseninde tartışırsak, kendimde dahil sayfalarca eleştiri ve görüş yazarım-yazarız, kimse de okumaz, yada okur anlamaz,  herkes leylek gibi kendi kendine yazar konuşur , sayfalar sürer, Burası bir teknoloji forumu çok da girmemek lazım. ucundan değinmek yeterli derin tartışmalar için başka platformlara atlanabilir  
« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2019, 17:07:14 ÖS Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ağustos 21, 2019, 17:14:24 ÖS »

Bunun yanında Kolleksiyonculuğu yukarıda saydığım bazı sebepler Retro koleksiyon fiyatlarını yükseltsede , aramıza bir çok yeni koleksiyoncunun katılmasınada sebep olmuştur. Yeni Profiller oluşmuştur, ilerde gerkirse oulşan bu profillerinde bir analizi üzerine paylaşımlar yapılmasına sevinirim.

Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, ben de Retro Koleksiyoncu sayısının artmasından yana şikayetçi değilim. Aynı ilgi alanlarına sahip insanlarla tanışmak ve muhabbet edebilmek çok güzel zaten. Fakat bu yeni katılımcıların büyük kısmı bu işi sadece çok kısa süreli heves olarak yapıyor ve bilinçsizce hareket ederek piyasanın fiyat ortalamasını yükseltiyor. 5 lira bile etmeyecek bir ürüne bilmediği için 10 lirayı seve seve veriyor ve satıcılar da "Nasıl olsa 10 veren var" diye fiyatları şişirmeye başlıyor. Sonra ürünlerin gerçek değerleri hakkında dert anlatmaya çalışıyoruz insanlara.

Daha da kötü yanı, bir hevesle oyunlar alıp sonra sıkılınca çekyatın altına atıyorlar ve garibim oyunlar ömür billah gün yüzü görmüyor. Zaten artık sınırlı sayıda olan birşey boştan yere hapis hayatı yaşıyor, hatta bir süre sonra da çöpe atılarak hurda oluyor. Biz de aranıp duruyoruz "Acaba nereden bulabilirim bu oyunu?" diye Kahkaha

Demek istediğim tek isteğim bu işe başlayacak kişinin retro ürünlerin artık dünyada sınırlı sayıda ve her geçen gün de azalan şeyler olduğu bilincinde olması, yaptığı her alışverişin de piyasasına öyle ya da böyle yön verdiğinin farkında olması sadece. Yoksa yaptıkları sadece bize zarar vermekle kalıyor o kadar.

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
POLAT27
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 21, 2019, 17:39:51 ÖS »

2008  de  2010  da 1,8  dolar kuru  denmiş   ama..  şuan dolar  5,70

dolar fiyatlandırmayı baz  alinacaksa  2001  deki  1,6  dolar kuru  neden yazılmamış  onu  pek anlamadım   18  yılda  dolar  1,6  dan   5,7 ye çıkmış   zaten bu yükselmenin  en  büyüğü   son 1,5  yılda...    16  yıl  doları cok düşük tutulurken  bundan nemalanan  lar  şimdi   neden şikayet ediyor  anlamdım...  adı üzerinde retro     ürün azaldıkca   talep arttıkça  kolleksiyoncular arttıkca ve  bu  hoby üzerinden para kazanmak için çalışanlar artıkca  adı üzerinde retro  değeri artar.. 

amiga  1200 açılmamış kutulu / amiga 600 hd açılmamış kutulu  / amiga 500 plus / amiga 500 / amida cd32 açılmamış kutulu / sega mega drive / sega master sytem / sega saturn açılmamış kutulu / sega dream açılmamış kutulu. commodore 64 sifir. commodore 64g  amiga 500 gotekli 4 adet.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ağustos 21, 2019, 17:58:12 ÖS »

Milli gelir o zamanki bol dolardan kaynaklanan olması gerekenden daha değerli TL üzerinden hesaplanırken iyiydi ve bu durum her fırsatta vurgulanıyordu da şimdilerde kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Milli gelir 2007'nin de gerisine düştü. Hadi biz retroya, hobilere harcayamaz olduk ama ülkenin önemli bir kesimi zaruri ihtiyaçlarını gideremez halde malesef.
Humphrey
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ağustos 21, 2019, 18:00:38 ÖS »

Milli gelir o zamanki bol dolardan kaynaklanan olması gerekenden daha değerli TL üzerinden hesaplanırken iyiydi ve bu durum her fırsatta vurgulanıyordu da şimdilerde kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Milli gelir 2007'nin de gerisine düştü. Hadi biz retroya, hobilere harcayamaz olduk ama ülkenin önemli bir kesimi zaruri ihtiyaçlarını gideremez halde malesef.

Aynen ; suni dış kaynaklı dolar fazlasından dolayı kaynaklanan kur ve milli gelir. 18 yılın analizini dökerim buraya ama çokça siyaset olur konunun özü dağılır. çokça siyaset barındırıyor. ayrıca silivride soğuktur )))))))

Not : Bu arada bu adam habire neden analiz yapar dersiniz. Ben finansal analizciyim. Ağır raporlama ve analiz benim işim. sayfalarca Sunumlar ,  Reşyolar , Yorumlamalar derken her konuya böyle bakmaya alıştım. abartırsam kusura bakmayın  
« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2019, 18:06:54 ÖS Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Playstation 1,2,3
Xbox 360
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ağustos 21, 2019, 18:06:37 ÖS »

Aynen ; suni dış kaynaklı dolar fazlasından dolayı kaynaklanan kur ve milli gelir. 18 yılın analizini dökerim buraya ama çokça siyaset olur konunun özü dağılır. çokça siyaset barındırıyor. ayrıca silivride soğuktur )))))))
su mevsimde iyi abi    ayaklarini legene sokarak serinleme imkani verebilirler

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ağustos 21, 2019, 18:08:35 ÖS »

Aslında tartışılmayı basarabilsek siyaset de tartisilirdi neden olmasın koskoca adamlarız ama big bang teorisini bile tartismayi beceremedik daha
« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2019, 18:12:04 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Humphrey
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ağustos 21, 2019, 18:09:01 ÖS »

su mevsimde iyi abi    ayaklarini legene sokarak serinleme imkani verebilirler

Tam tersi başı sokmasınlarda o leğene )

Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Playstation 1,2,3
Xbox 360
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
knighTeen87
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ağustos 21, 2019, 20:44:56 ÖS »

18 yılın analizini dökerim buraya ama çokça siyaset olur konunun özü dağılır. çokça siyaset barındırıyor. ayrıca silivride soğuktur ))))))) 

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
egemur
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ağustos 21, 2019, 21:00:51 ÖS »

@knighTeen87 - Emre seni burada görmek çok güzel. Yazılarını ve dergiyi her ay keyifle okuyorum. Hatta Japonya’ya gitme hayalim senin yazınla başlamıştı. İkinci defa gitmişsin ne güzel. Seni oyun koleksiyonculuğu ve Japonya anahtar kelimelerinden tahmin ettim ya kendimi de tebrik ediyorum. 😊

Bu konu için yazdıklarına da tamamen katılıyorum. İlave olarak bir şekilde değişimi yönetmek zorundayız. Nasılı için bakış açısını değiştirmek gerek ama ben de başka taraftan bakamadım. Farklı bir bakış açısı bulabilirsem yazacağım.

Commodore 64/64c - 1541 Ultimate+ - Ultimate 64 Elite
Amiga 500 - Gotek Floppy Drive
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ağustos 21, 2019, 21:10:29 ÖS »

Bende keşke daha önceden retro sevdamı ateşleseydim de. Cihazlara ve koleksiyonuma daha uygun fiyattan sahip olsaydım demişliğim var. Bazen azda olsa oyun almak bile keyifli bir durum. Nedenini çözemediğim bir şekilde eskiye bir talep görüyorum. Hadi bizim kuşakta okey. Çocukluk hayalleri, sahip olamadığımız cihazlara kavuşma hevesi. 18 yaşında olup bu işe heves salanlarla tanışmaya başladım. Ingiltere de özellikle takip ediyorum retro hicbir şey ucuzlamıyor artıyor. Sanırım artık uygun fiyattan almamız zor gibi. Ben kolleksiyoner sayılmam ama benim içim dönemine damga vurmuş oyunlara sahip olmak hoşuma gidiyor. Imkanım oldukça alıyorum. Herkese sabırlar.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ağustos 22, 2019, 00:00:59 ÖÖ »

@Exu: sıkıntı buldum fırsat budur deyip yönetimi kötüleyen birileri varsa merdiven altı siyasette vardır diyorum. Katılıyormusun?

Sen de yapmışsın: "mevcut sistem gibi yasak mı koyacaksın?" Niye bu lafı ettin @Exu? Bu merdiven altı ucuz siyaset propagandası değildir de nedir? Bu tartışmaya çok çok açık sinsi bir cümle ve senin cümlen de değil bunun çok iyi farkındayım, o yüzden bu cümleye sahip çıkma. Sağdan soldan bir sürü örnek yasak devşirebilirsin tabii ama şu anda asla bu cümlede ima edildiği gibi bir yasaklar cennetinde yaşamıyoruz. İşte mesela bunu görmek istemiyorum. Düpedüz haksızlık ve iftira çünkü.

Yanlışların konuşulması beni bozmuyor. Ama yapılan, yanlışların konuşulmasını fırsat bilip durduk yere aleyhte delil haline getirmek. Yahu insan kendine bir bakmalı, gerçekten sandığı kapasitedemi? İmkan verilse bırak o yanlışı yapabilmeyi, herhangi bir iş yapabilecekler mi acaba? Beni bozan böyle bedavadan atıp tutanları görmek.

Zevk zenginlere mahsus diye yorumlamışsın, hayır, şu açıdan düşün: Zevk hemen hemen her zaman pahalı olmaya çok müsait birşeydir. Çok ucuz hatta bedava birşeyi zevk diyerek pahalı bir hale getirmek çok kolaydır. Mesela makarna çok ucuz bir yemektir değil mi? Ama sosuydu mekanıydı deyip inanılmaz pahalı hale getirmek de mümkün. Şu tatil mekanlarında satılan yiyecekler, niye o kadar pahalı? Çünkü onu orada yemek istiyorsun. Demek istediğim de bu: onu orada yiyeceksen ücretini verirsin.

Use the brute force, Luke
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ağustos 22, 2019, 00:13:02 ÖÖ »

@Levent

Sorun da bu zaten, ülkemizde neredeyse hiçbir şey değerinde değil, çoğu üründe fahiş düzeyde devlet haracı mevcut. Örneğin  otomobile %60-%200 arası vergi ödüyoruz, ABD'de bu oran ortalama %5 !
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ağustos 22, 2019, 00:47:45 ÖÖ »

İnsanlar konfora çok kolay alışır, musluğu açtığında akan suyun farkındalığını yaşayamaz, sular kesildiğinde tepkisini gösterir. Sağlıklıyken çoğu insan bundan mutlu olmayı bilmez ama hasta olunca mutsuzluğu hisseder.

Yönetime talip olanlar bu gerçekle yüzleşmek durumundadır, yapılan hizmetler görülmez ama yanlışlıklar hep konuşulur, kendilerinden hep daha iyisi, daha güzeli talep edilir.

Bu yüzden yöneticilerin övgüden çok yergi almaları gayet normal bir durumdur. İnsanların neden yönetici olmak istemelerini hiç anlayamadım. Gelişmiş avrupa ülkelerinin bazı şehirlerinde belediye başkanlığına aday olacak kimse çıkmıyor. Bizde apartman yönetimlerinde benzer bir isteksizlik var.

knighTeen87
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ağustos 22, 2019, 08:22:00 ÖÖ »

@Exu: sıkıntı buldum fırsat budur deyip yönetimi kötüleyen birileri varsa merdiven altı siyasette vardır diyorum. Katılıyormusun?

Sen de yapmışsın: "mevcut sistem gibi yasak mı koyacaksın?" Niye bu lafı ettin @Exu? Bu merdiven altı ucuz siyaset propagandası değildir de nedir? Bu tartışmaya çok çok açık sinsi bir cümle ve senin cümlen de değil bunun çok iyi farkındayım, o yüzden bu cümleye sahip çıkma. Sağdan soldan bir sürü örnek yasak devşirebilirsin tabii ama şu anda asla bu cümlede ima edildiği gibi bir yasaklar cennetinde yaşamıyoruz. İşte mesela bunu görmek istemiyorum. Düpedüz haksızlık ve iftira çünkü.

Yanlışların konuşulması beni bozmuyor. Ama yapılan, yanlışların konuşulmasını fırsat bilip durduk yere aleyhte delil haline getirmek. Yahu insan kendine bir bakmalı, gerçekten sandığı kapasitedemi? İmkan verilse bırak o yanlışı yapabilmeyi, herhangi bir iş yapabilecekler mi acaba? Beni bozan böyle bedavadan atıp tutanları görmek.

Zevk zenginlere mahsus diye yorumlamışsın, hayır, şu açıdan düşün: Zevk hemen hemen her zaman pahalı olmaya çok müsait birşeydir. Çok ucuz hatta bedava birşeyi zevk diyerek pahalı bir hale getirmek çok kolaydır. Mesela makarna çok ucuz bir yemektir değil mi? Ama sosuydu mekanıydı deyip inanılmaz pahalı hale getirmek de mümkün. Şu tatil mekanlarında satılan yiyecekler, niye o kadar pahalı? Çünkü onu orada yemek istiyorsun. Demek istediğim de bu: onu orada yiyeceksen ücretini verirsin.

Açık konuşmak gerekirse sizi sinirlendiren şeyin muhabbetin siyasi kanada dokunması değil sizin görüşünüzle ters düşmesi olduğunu düşünüyorum. Ben de dahil olmak üzere kimse "bedavadan atıp tutmuyor". Ben bu yeni sistemin (ve daha birçok şeyin) bende yarattığı hissiyatı dile getirdim ve hissiyatımı dile getirmek için de izin alacak değilim. Kaldı ki "A partisi gitsin B partisi gelsin, yaşasın C partisi!" gibi bir cümle falan da kurmadım. Ayrıca "Yasaklar cennetinde yaşamıyoruz" dediğiniz başlıkta milletin şakayla karışık Silivri'den korktuğunu belirtmesi de yeterince ironik bence.

Bir de verdiğiniz örneğin benim anlatmaya çalıştığım şeyden uzaktan yakından alakası yok. Kötüleşen koşullar ya da yükselen fiyatlara rağmen koleksiyonculuğu sürdürmeye çalıştığımı zaten belirtmiştim (sizin tabirinizle makarnayı pahalı yerde yiyip ücretine razı oldum). Benim derdim makarnacının aynı makarnaya bir gün 5 lira, ertesi gün 100 lira, bir sonraki gün de 30 lira istemesi ve benim asla ne ödeyecek olduğumu bilemeyecek olmam.

Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum, olay cidden oyun muhabbetinde kalsın

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: