Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBarbar Conan - God of War Son Sahne Benzerliği
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Barbar Conan - God of War Son Sahne Benzerliği  (Okunma Sayısı 3582 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 04, 2019, 20:24:07 ÖS »

2 hafta önce eski filmleri karıştırırken Barbar Conan 1 ve Barbar Conan 2'ye gözüm akıldı. Çocukken zevk alarak izlemiştim. İkisini de tekrar izledim. Filmin sonunda taht sahnesini görünce hemen aklıma God of War'un son sahnesi geldi.
"Vay be , Barbar Conan'dan araklamışlar dedim " İkisi de mutsuz kral. Belki de ben benzetmişimdir. Tekrar izlemenizi tavsiye ederim. İnsanı küçüklüğüne götürüyor.

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2019, 01:17:34 ÖÖ »

GoW biraz piyasa kokuyor ama yine de mekanlar hikaye falan üzerinde çalışılmış. Takdiri hak ediyor

Conan başka birşey. Çizgi roman zamanından takip ederdim. Buscemi'nin ve aklıma gelmeyen birkaç sanatçının daha çizimleri, aksiyonu yansıtması falan harika. Hala renksiz versiyonu tercih ederim, bana daha çok şey anlatır. Hikayeler de üç zaman aralığındaydı. Yanlış hatırlamıyorsam Conan the barbarian, Conan the conqueror (hırsızlık zamanı) ve Conan the king. Filmin biri hırsızlık zamanında geçiyordu, aynı film mi bilmiyorum sondaki tahta oturduğu sahne de krallığının başladığı an oluyor sanırım

Use the brute force, Luke
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2019, 10:00:36 ÖÖ »

Çocukken, Conan the Barbarian'di galiba filmde bir yaratığın boynuzunu koparttiği sahne vardı, hala aklıma gelir zaman zaman nedense. Güzel filmdi.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2019, 10:33:08 ÖÖ »

Çokta bir benzerlik yok aslında. Bu tip tahtında oturan kral temalı sahneler bir çok film, oyun...vb mecralarda olan bir şey. Belki Conan serisinden önce de vardı.

@Levent (Lvnt), piyasa kokyuor derken? Anlamadım abi ne demek istedin?  Ney

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2019, 12:32:03 ÖS »

@agony: yani böyle bir karakter nasıl davranır? Düşmanları dostları nasıl tiplerdir? Ortamdaki alet edevatlar binalar nasıldır? Bunlara bakınca sağda solda gereksiz şişirmeler var. En basiti o sağlık vb veren sandıkların açılması mesela, ascension da dahil hiç normal değil, tamam hadi sert tabiatlı herifsindir sabırsızsındır neyse anlarım ama anladığım yapımcılar nasıl ultra agresif bir tip yaparız diye başlamış gereksiz hayvanlık gösterisi haline getirip çıkmışlar.

Gerçekçi deyince 2000 yılı civarı hexen2 takımındaki birileri rune diye bir oyun çıkarmıştı. O oyundaki karakterler tavırları falan çok gerçekçiydi. Ya da türleri farklı gerçi ama half-life 1 ve jedi knight dark forces 2 mesela.

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2019, 12:57:12 ÖS »

@agony: yani böyle bir karakter nasıl davranır? Düşmanları dostları nasıl tiplerdir? Ortamdaki alet edevatlar binalar nasıldır? Bunlara bakınca sağda solda gereksiz şişirmeler var. En basiti o sağlık vb veren sandıkların açılması mesela, ascension da dahil hiç normal değil, tamam hadi sert tabiatlı herifsindir sabırsızsındır neyse anlarım ama anladığım yapımcılar nasıl ultra agresif bir tip yaparız diye başlamış gereksiz hayvanlık gösterisi haline getirip çıkmışlar.

Gerçekçi deyince 2000 yılı civarı hexen2 takımındaki birileri rune diye bir oyun çıkarmıştı. O oyundaki karakterler tavırları falan çok gerçekçiydi. Ya da türleri farklı gerçi ama half-life 1 ve jedi knight dark forces 2 mesela.

Anladım abi. Oyun aslında hack'n slash türünde. Biraz bundan biraz da hikayesi gereği bu şekilde tasarlanmış.

En son çıkan oyun öncekilerden hemen hemen tamamen farklı mesela. O oyun çok daha  gerçekçi birde.

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 05, 2019, 13:52:28 ÖS »

@agony: ya işte rune'de aynı, gow kadar aksiyon fırtınası değil ama elde balta önümüze gelene bin tekme modunda geziyoruz onda da, hem anlıyorum gow'u biraz daha dikkat çekici olsun daha çok satalım diye düşünmüşler, bir şey demiyorum ama öyle yapınca onun adı 'piyasa' oluyor işte. Önceden yazdığım gibi gow takdir edilecek bir oyun. Ps4'üm yok onun dışında 4 oyunu da böyle şeylere çok vakit harcamamam gerektiği halde bir şekilde aralara sıkıştırıp bitirdim.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 05, 2019, 14:20:01 ÖS »

God of War'u GoW yapan, karakter tiplemesi ve bu karakter tiplemesi üzerinden oyuncunun elde ettiği hissiyat diyebilirim. Kratos hiç bir şeyden korkmaz. Oyun çok zor değil ama aşırı kolay da sayılmaz ama oynarken hiç bir şeyden korkmuyor, gerilmiyorsunuz. PS4 için son çıkan God Of War ile de çıtayı çok yukarı çıkarmışlar, oyun için engine falan yazmışlar, kalkıp da Unreal Engine kullanalım dememişler...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: