Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: WAV-PRG 4.2.1 yeni versiyon  (Okunma Sayısı 16791 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 05, 2019, 15:24:00 ÖS »

Bu başlık, C64 Teyibini PC'ye Baglanti Adaptoru başlığındaki bazı mesajların bölünmesiyle yaratılmıştır.
Uygulayan: Metallic

Ilk resimde oyunun ismini girmeni istiyor,bu guzellik yeni versiyon WAV-PRG'de yok 8-)

Rwmzi
Yeni versiyon diyerek uyandırman iyi oldu, haberim yoktu çıktığından =)

Yalnız yeni versiyon WAV-PRG 4.2.1'i biraz inceleyince birkaç bug fark ettim, sen onlardan birincisine rastlamışsın:

* T64'lerden TAP/WAV/Sound dönüşümü yaparken gözüken "C64 name" satırı (yükleme sırasında çıkan FOUND'un yanında gözüken ismin yazıldığı yer) düzenlenebilir değil, ama PRG'den dönüşüm yaparken "C64 name" satırı düzenlenebilir hale geliyor.
* T64/PRG'lerden TAP dönüşümü yaparken TAP versiyonu olarak Version1 seçili ise (neyse ki varsayılanı Version1) sorun yok, ama Version2 seçilirse oluşturduğu TAP dosyası C64'e yüklenemiyor.

Bunların haricinde bir de değişiklik gözüme çarptı. Turbo loader olarak kullanılan Turbo Tape 64'ün yükleme efekti ($d020) değişmiş, yükleme sırasında daha geniş bantlar çıkıyor. Yükleme hızında bir değişiklik yok gerçi, aynı hızda yüklüyor, ama eskisine göre daha geniş bantlar görününce sanki daha yavaş yükleme yapıyor hıssi veriyor bence.
« Son Düzenleme: Eylül 12, 2019, 20:29:52 ÖS Gönderen: Metallic » Logged
Remzi
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2019, 00:44:21 ÖÖ »

O BUG miydi yav,ben eksiklik saniyordum hehe.
Siteye oyunlari hazirlarken batch script'iyle PRG2WAV'i kullaniyorum.
T64 dosyasinin adi neyse oyun yuklerken o cikiyor.

Kod:
for %%a in ("newfiles\*.*") do prg2wav -f 192000 -T 110  "%%a" -w "newfiles\%%~na.wav"

Uzun zamandir kafama takilan bir sey var.Aslinda Fabrizio abiye sormayi dusunuyordum ama once sana bir danisayim.

T64 leri WAV-PRG ile avarage bit duration 263 olarak Raw mode'da WAV'a ceviriyorum.
C64'e once CSDB den indirdigim Turbo Tape'i yukluyorum,sonrada hazirladigim WAV'i.
Gayet guzel oyun yukleniyor ve calisiyor.
Ama avarage bit duration'i 110 yaptigim zaman calismiyor.WAV-PRG'nin kendi Turbo Tape'ini kullanmak zorunda kaliyorum.
Benim hayalimde bir Turbo Tape kartusu var,birincisi bu 110'luk super hizli programlari yukleyebilecek,ikincisi yuklemede Found ekranini kendisi atlayacak,herhangi bir tusa basmamiza gerek kalmayacak.Sen zamaninda bir Kernal yapmistin sanirim buna benzer.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2019, 18:08:21 ÖS »

Turbo tape kartuşu mu dedin, al sana WAV-PRG 4.2.1'den rip'lediğim turbo tape.
110'luk versiyon ve space tuşuna basma derdi de yok.
Zip dosyasının içinde deneme yapmak için Shadow Switcher'ın tap dosyası var, 7 counter'da yükleniyor =)

* WAV-PRG Turbo Tape 421-110.zip (23.96 KB - Yükleme: 269 kez.)
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2019, 19:04:03 ÖS »

Özel bir turbo kullanılmadan, sadece, space tuşuna basmadan devam etmesini sağlayacak ufak bir kod mümkün mü? Onu kartuşa atıp http://www.load64.com/ daki oyunları doğrudan kullanabiliriz.
Böylece her çeşit commodore kaset kaydıyla uyumlu olur ama sapace basma derdi kalkmış olur.

http://www.load64.com/r/originals/

« Son Düzenleme: Eylül 06, 2019, 19:07:15 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Remzi
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2019, 22:20:58 ÖS »

Mubarek Alaaddin'in sihirli lambasından cikan cin gibisin.
Erkeksen lokasyon at,elini opmeye gelecem :-)

Simdi bir eprom programlayici satin alip bundan bir kartus uretmek gerek.Ismini de Turbo Tape 110 koymayi dusunuyorum.

Autorun fonksiyonu eklemen mumkun mu? Yuklendikten sonra RUN komutunu girmeye gerek kalmaz.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2019, 22:58:21 ÖS »

fort_apocalypse
Pardon cevap için geç kaldım. Evet bahsettiğin şeyi uygulamak için kartuş üzerinden çalışan bir program yapılabilir. Geçmişte Kernal modifikasyonu yaparak space tuşuna basma sıkıntısını halletmiştim. Onu ram üzerinden çalıştırınca, yani modifiyeli romu ram üzerinden çalıştırınca olur. Gerçi space tuşuna basmadan oyun yükleyebilmek için o kartuşu almak isteyen pek fazla insan çıkmaz gibi geliyor bana.

Remzi
Eheh sağolasın =)  Kartuşun ismi Turbo Tape 110 olursa, yükleyebileceği maksimum blok sayısı 110 olarak algılanır. Halbu ki 110 ortalama bit erişim süresi. Ayrıca CSDb'de turbo tape aratırsan 249, 250, 254'ler görürsün, onlardan yavaş bu diye düşünürler =)  Autorun işine bakayım.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 06, 2019, 23:38:19 ÖS »

fort_apocalypse
Pardon cevap için geç kaldım. Evet bahsettiğin şeyi uygulamak için kartuş üzerinden çalışan bir program yapılabilir. Geçmişte Kernal modifikasyonu yaparak space tuşuna basma sıkıntısını halletmiştim. Onu ram üzerinden çalıştırınca, yani modifiyeli romu ram üzerinden çalıştırınca olur. Gerçi space tuşuna basmadan oyun yükleyebilmek için o kartuşu almak isteyen pek fazla insan çıkmaz gibi geliyor bana.

Remzi
Eheh sağolasın =)  Kartuşun ismi Turbo Tape 110 olursa, yükleyebileceği maksimum blok sayısı 110 olarak algılanır. Halbu ki 110 ortalama bit erişim süresi. Ayrıca CSDb'de turbo tape aratırsan 249, 250, 254'ler görürsün, onlardan yavaş bu diye düşünürler =)  Autorun işine bakayım.

O programı indirebileceğim bir link olursa çok sevinirim. sadece o program tek başına değil ama destek kartuş gibi bir kartuşun içinde düşünüyorum. (ektekinin benzeri)

O program kernalin bir kısmını değiştitriyor sanırım, yüzdeyüz uyumlu mu?

* destek 2019.jpg (153.87 KB, 800x477 - Görüntüleme: 734 kez.)
« Son Düzenleme: Eylül 07, 2019, 00:01:02 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 07, 2019, 00:05:57 ÖÖ »

Önceden yaptım dediğim program değil, 8KB'lık Kernal romun modifiyeli hali. Şuradan bakabilirsin.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Eylül 07, 2019, 00:09:33 ÖÖ »

Bu işime yaramayacak sanırım, bana kernali tek yüklemelik değiştiren çok kısa bir kod lazım. turbo fonksiyonları olmadan, sadece space basılmış gibi davransın tape rutinleri.
Kodun ramdan çalışması gerekiyor. "CASETTE FOUND KILLER"  Kahkaha

« Son Düzenleme: Eylül 07, 2019, 00:17:25 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 07, 2019, 00:24:48 ÖÖ »

Tamam, yarın bakayım. Şöyle bir program olabilir: Çalışınca açılış ekranı görünür ve bir tuşa basılması beklenir. Tuşa basılınca teyp yüklemesine geçer. Sen programın ismi ne olabilir diye düşünüver. Atıyorum "non-space tape loader" gibi bir şey. Space tuşu gerektirmeyen teyp yükleyicisi olduğu anlaşılsın.

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 07, 2019, 00:26:01 ÖÖ »

Hehe bir tane bulmuşsun zaten =)
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Eylül 07, 2019, 00:30:17 ÖÖ »

Tamam, yarın bakayım. Şöyle bir program olabilir: Çalışınca açılış ekranı görünür ve bir tuşa basılması beklenir. Tuşa basılınca teyp yüklemesine geçer. Sen programın ismi ne olabilir diye düşünüver. Atıyorum "non-space tape loader" gibi bir şey. Space tuşu gerektirmeyen teyp yükleyicisi olduğu anlaşılsın.

Aynen o şekilde
Hatta özel bir tuş da olmasa olur. kartuştaki menüden o program seçilince kernalin birkaç baytı değişir, bilgisayar o şekilde açılır.
Ondan sonra ne kasetten ne yüklersen yükle "FOUND ..." yazısı durmadan geçer.

İsmi "METALIC LOADER" olsun  
« Son Düzenleme: Eylül 07, 2019, 00:39:38 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 07, 2019, 00:40:09 ÖÖ »

Açılış ekranı olmasın diyorsun. Açılış ekranı olmazsa PRESS RETURN TO LOAD gibi bir mesaj yazamayız. Ekran kapanır ve programın ne yapmaya çalıştığı anlaşılmaz. Benim aklıma AUTO TAPE LOADER ve EASY TAPE LOADER geldi şu an.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Eylül 07, 2019, 00:44:41 ÖÖ »

İsmi "TAPE64 LOADER" olabilir.
O zaman bir satır programın adı yazıp, altına READY yazar. Program seçildikten sonra kullanıcıyı belli bir şey yapmaya zorlamasın diye düşündüm. standart commodore 64e sadece "non stop found" işlevi kazandırsın.
(61K TURBO TAPE programı gibi)

* 61k turbo.zip (1.15 KB - Yükleme: 250 kez.)
« Son Düzenleme: Eylül 07, 2019, 00:51:39 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 07, 2019, 00:57:05 ÖÖ »

Tamam açılış ekranı olmasın. Program çalışınca ekran kapanarak teyp sinyali bekleyecek o zaman. Programın ne işe yaradığını bilen teyp sinyalini başlatır, bilmeyen programla birlikte bekler artık =)
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: