Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTv tavsiye (Uhd led oled Qled)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tv tavsiye (Uhd led oled Qled)  (Okunma Sayısı 6886 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 15, 2019, 15:29:07 ÖS »

Arkadaşlar selam birkaç aydır tv arayışındayim nette çok bilgi var ama güvendiğim yerden tavsiye almak istiyorum...şimdiden teşekkür ediyorum. .

55"tv odaya ideal
7000 tl bütçe
Çoğunlukla tv izlenecek,sinema v.s
Çanak anten kullanılacak
LG ve samsung Sony farketmez
Kontrast siyah renklerde başarılı
Özellikle sanal renkler sulu boyalı gibi ,görüntü  veren tvler bayagi fahiş fiyatta satılıyor. .
Arkadaşlar tavsiye edeceğiniz bir model varmı

« Son Düzenleme: Aralık 15, 2019, 15:31:35 ÖS Gönderen: Heroman » Logged
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2019, 16:27:45 ÖS »

Sony 55XF9005

https://www.hepsiburada.com/sony-55xf9005-55-139-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-led-tv-p-HBV00000BHRUI?magaza=Do%C4%9Fubankbili%C5%9Fim
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2019, 16:50:42 ÖS »

Evet bu ürüne çok baktım witchdoktor ilk 4 listemde teşekkür ederim
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 15, 2019, 17:02:09 ÖS »

Doğrudan marka model vermek yerine her gün bakacağınız ve muhtemelen zaman içinde daha fazla kusurunu farkedeceğiniz için en baştan denemenizin çok faydalı olacağını düşündüğüm bazı şeyleri yazıyorum.

Kısa cevap: tüm görüntü işleme özelliklerini kapatıp denerseniz ve ne yaptığını iyi bildiğiniz ayarları geri açıp denerseniz kendinize uygun tv'ye daha iyi karar verebilirsiniz diye düşünüyorum. Çünkü tv'lerin default ayarları görüntüyü süslemek için elinden geleni yapıyor gibi. Ve bunların bazıları aslında görüntüyü orjinalinden fazlaca uzaklaştırıyor. Karar sizin.

Uzun cevap:
Son 20 yıldan beri artan şekilde tv'leride dijital görüntü işleme sistemleri hazır gelmeye başladı. Görüntü işleme iki türlü: ilki 25fps, 29.7fps gibi fps farklarını ekran için daha uygun fps'ye dönüştürenler. Bu genelde izlediğimiz film neyse hareketlerin saniye altı zamanlarda tuhaf ya da tutuk olmasına yol açıyor. Herkes pek farketmiyor galiba ama 30fps, 60fps, 100fps gibi oyunları yüksek fps ile oynamaya alışkın olanlar rahat farkeder diye düşünüyorum. Ben bu ayarları tamamen kapatıyorum, tv'sine bağlıdır belki ama bu ayarlarla tatmin edici bir sonuç alamadım

İkinci görüntü işleme türü de anlık görüntü değiştirenler oluyor: genelde maçta çim renginin tam istenen tonda olması, siyah seviyesi iyileştirme, renk sıcaklığını ayarlama, gamma ayarı, aydınlık, renk, kontrast gibi işleri yapıyor. Bunlar kurcalandığında görüntünün ya da ekran panelinin kusurları saklanabiliyor. Görüntü daha az göz yoran vb hale getirilebiliyor. İyi birşey yani.

En son ne oldu bilmiyorum ama tv kanal geçişleri bir ara neredeyse tüm tv'lerde inanılmaz yavaş idi. Abartısız 7-8sn'de kanal geçen tv biliyorum, iyi de bir marka, asla dandik vb değil.

Şu smart tv olayını da en son düzgün becerebildiler mi bilmiyorum. En son tv'ler kullandıkça yavaşlıyordu, aldıktan birkaç yıl sonra hafızası youtube izlemek için yetmiyordu vb. Benim fikrim bu durumun on numara aptalca birşey olduğu yönünde. Ben bilgisayar almıyorum ki hafızası az gelsin. Bir de en son 2-3 ay önce galiba samsung tv'ler kullanıcıları izliyor diye bazı yabancı kaynaklarda haberler de çıkmıştı. Tv'lerde siber güvenlik diye birşey de çıktı başımıza... Birileri kakıp şimdi "ya zamanı yakala, alış bunlara artık böyle" vb demiştir belki ama ne bileyim bana hiç de akıllıca gelmiyor bu işler

Use the brute force, Luke
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 15, 2019, 17:38:49 ÖS »

Sağol levent teşekkür ederim,  bazen bu işlerle keşke çok ilgili olmasamda girip birini alip cikmak istiyorum, böyle o ,bu şu demek bazen can sıkıyor
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 15, 2019, 17:44:17 ÖS »

Ben bu modelin 65 inçliğini 6 aydır kullanıyorum, F/P olarak oldukça iyi bir TV.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 15, 2019, 17:53:56 ÖS »

Ben bu modelin 65 inçliğini 6 aydır kullanıyorum, F/P olarak oldukça iyi bir TV.
witchdoktor kanal gecisleri ve sd yayinlar nasil
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 15, 2019, 18:06:15 ÖS »

PS4, Turkcell TV Plus, Kodi ve Netflix kullanıyorum. TV yayını açmadım hiç.
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 15, 2019, 18:06:26 ÖS »

Lg OLED c8 bulabilirseniz eğer fiyat uygun olur, bulamazsanız c9.
Ben c8 kullanıyorum, oled izleyince başka tv izlemek istemeyeceksiniz.
İkinci sırada samsung q9 var, bu da diğer evde, bence oled kadar tatmi edici değil ama görüntü kalitesi üst seviye. Ama en düşük 65 inç var ve biraz pahalı bence,
Üçüncü sırada sony9005 var,ama 9005 bu iki televizyonun biraz gerisinde kalır, fiyat olarak uygundur.
Benim tavsiyem fiyat performans cihazı olarak lg c8 veya c9 bakmanızdır, vereceğiniz paranın hakkını fazlasıyla verir, cihazla ilgili sorunuz olursa da seve seve cevaplarım
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2019, 18:11:35 ÖS »

lg OLED c8 serisini yakın zamanda sordum yoktu oda listede b9 lg var oda biraz pahalı , bunlarda bahsi geçen kanalların logo yanması diye bir şey varmi piksel yanması gibi bir şey
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 15, 2019, 18:22:49 ÖS »

Bu benim ikinci oled televizyonum. İlki 2015 model eg960 modeli idi. Onda da bazen çok uzun süre (4-5 saat) aynı kanalı izleyince bir müddet kalıyordu ama en geç ertesi güne geçiyordu, kalıcı değildi yani.
C8 de ise hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Teknoloji çok gelişmiş, tv periyodik olarak ekranını temizleme yapıyor kendisi, ve daha birkaç farklı yeni sistem var içinde bununla ilgili. Sonuç olarak yaklaşık 8 aydır kullanıyorum televizyonu ve hiçbir ekran yanığı oluşmadı, bir çaba da sarfetmedim oluşmasın diye, normal kullandım tv yi, hatta oyun bile oynadım, aynı ekranda uzun süre kaldı, hiç yanık oluşmadı, o yüzden tavsiye ediyorum zaten. Ayrıca görüntü işlemcisi çok iyi, 480p filmlerin bile upscale ini gayet güzel yapıyor. Siyahlar için zaten diyecek bişey yok.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 15, 2019, 18:25:00 ÖS »

Teşekkürler Phantom...
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 15, 2019, 18:26:19 ÖS »

Şu an 9000 civarına c9 bulunabileceğini düşünüyorum ve bu televizyon kesinlikle bu parayı eder, arka aydınlatmalı bir televizyona 7000 liralara çıkacağımıza az daha zorlayıp bunu almak daha mantıklı bence.
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 15, 2019, 18:26:47 ÖS »

Önemli değil, her türlü soruyu cevaplarım tv için
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 15, 2019, 20:22:05 ÖS »

https://www.rtings.com/tv

Bu adreste bazı modellerle ilgili detaylı incelemeler var..

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: