Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetÇalışmayan HDD'den Veri Kurtarmayı Veri kurtarma şirketlerine yaptıran var mı?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Çalışmayan HDD'den Veri Kurtarmayı Veri kurtarma şirketlerine yaptıran var mı?  (Okunma Sayısı 2417 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ufukbirol
Üye
**
Mesaj Sayısı: 19


Üyelik Bilgileri
« : Mart 04, 2020, 12:55:06 ÖS »

Merhaba arkadaşlar, bu forumda veri kurtarma hizmeti sağlayan bir firmada veri kurtarmaya çalışmış birisi var mı? Merak ettiğim birkaç soru olacak da
1)Şifreli hesaplı Windows yüklü HDD'den veriyi ne şekilde kurtarıyorlar? Masüstünde bulunan veriyi bulunan klasör isimleri ve içeriği ile aynı şekilde mi kontrol ettirip teslim ediyorlar yoksa bir klasör içinde resimler videolar metinler vesaire karman çorman şeklinde mi?


2)Teslim edilen ve başarıyla sonuçlanmış ve teklif kabul edilmiş ve yedeği alınmış bozuk HDD'yi neden geri vermiyorlar.
Bu HDD'yi vermemelerinin sebebi donör olarak kullanmaları mıdır ki cihaz zaten bozuk ne yapacaklar ki yoksa içindeki diski müşteri arşivlerinde saklıyorlar mı yoksa imha etmek zorundalar mı yoksa verinin hepsini kurtarmadıklarının ispatı yapılmasının önüne geçmek için mi?

3)Veri kurtarma şirketleri verdiğim medyadaki veriyi iş olumlu şekilde bitince  yani yedeği teslim edildikten sonra 15 gün içinde kesinlikle imha ediyor mu? Yoksa kandırmaca mıdır bu? Nasıl emin olabiliriz bundan?

Fiyatlar konusunda geçmişi ve/veya şirketler hakkında bilgi sahibi olanlar varsa tüm bildiklerini paylaşırlarsa müteşekkir olurum. Teşekkürler.
Son olarak kaybettiğimiz an kıymeti anlaşılıyor her şeyin. Lütfen kıymetli verinizi tek medyada bulundurmayın. Benim gibi tek kopyası olan Windows yüklü HDD'de kıymetli veri bulundurmayın. Birkaç tane HDD flash vesaire alın aynı veriyi hepsinde bulundurun. Bu HDD'lerin flashların tümünü aynı mekanda bulundurmayın. Yangın, sel, düşme, deprem, çalınma vesaire hepsi başa bela. En kötüsü dandik bir dvdye dvdlere cdlere kıymetli veriyi yükleyin sonra benim gibi puçulamayın üzülmeyin ağlamayın telaşlanmayın kafayı duvarlara vurmayın sakın!
Logged
Voltron
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.205



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 04, 2020, 14:23:59 ÖS »

Eğer gerçekten Cleanroom yani Temiz oda denilen ortamda ya da fanusta veri kurtarma işlemi yapıyorlarsa zaten HDD nizi komple sökecekleri için muhtemelen geri iade edemiyorlardır. Temiz ortamdan çıkarıldıktan sonra direkt çöp haline geliyor zaten HDD. Kontrol kartlarını saklıyor olabilirler aynı model kart arızalı hdd leri kurtarmak için.

Şifreli hesaplı derken, şifreli windows kullanıcı hesabı mı, yoksa Bitlocker ya da True/Veracrypt, vb şifrelemesi mi ? Windows şifresi ise, sahiplik geri alınabilir ve dosyalar kurtarılabilir. Diğer şifreleme sistemlerinde diskin bütünlüğü bozulacağı için veriyi geri getirmek mümkün olmayabilir.
« Son Düzenleme: Mart 04, 2020, 14:26:03 ÖS Gönderen: Voltron » Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
ufukbirol
Üye
**
Mesaj Sayısı: 19


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2020, 17:55:34 ÖS »

Teşekkürler. Şifreden kasıt Windows kullanıcı hesabı idi. Başka bilgisi olan, veri kurtarma hizmeti veren şirketler ile ilişki süreci yaşayan üyeler varsa bu konuda aydınlatırsa onlara da müteşekkir olurum.
Logged
rccinar
Üye
****
Mesaj Sayısı: 456



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2020, 20:47:49 ÖS »

merhaba. bundan 10 sene önce çalıştığım kurumda arızalı bir diski kayserideki bir firmaya (http://www.dataloji.com/) göndermiştik. adamlar gönderdiğimiz ayrı bir diske verileri yazıp göndermişti. iletişime geçip arızalı diski kargo ile göndermiş, inceleyip, fiyat vermişlerdi. emsallerine göre uygun bir fiyata verileri kurtarmışlardı.
Logged

teklif.net
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: