Değerli arkadaşlar, Bu devreye göstediğiniz ilgi için teşekkür ederim. Ama bilinmesini isterim ki; Pi1541'i havya-lehim bile kullanmadan yapmak mümkün, herhangi bir programlayıcı gerekmiyor, yapılışı SD2iEC kadar zor değil.
Bu linkte lehimsiz şekilde nasıl yapılacağını anlatıyor.
https://mygeekyhobby.com/2018/08/12/pi1541-in-30min-with-almost-no-soldering/Pi 1541'i ilk yapan arkadaş kendi ürününü çok fazla övmüş, İnternette yapıp satan kişiler de ürünler satılsın diye Pi1541'e "
SD2iEC Killer" gibi isimler takmışlar. Rasberry pi denen şey kendi başına bir bilgisayar, dolayısıyla pi1541'in SD2iec'ye göre bazı üstünlükleri vardır, ama birçok yönden ben SD2iEC'iyi tercih ediyorum, öncelikle yapım maliyeti, kompakt yapısı, kullanım kolaylığı ve hız olarak SD2iEC çok üstün, Pi1541'in ilk kurulumu ve ayarları sıradan bir kullanıcı için karışık, ben basit bir dosyayı kaydedebilmek (save) için saatlerce uğraşmıştım.
1541 disk drive'in RAM'ını kullanan bazı demolar ve birkaç oyun disketi'nin SD2iec ile çalışmadığı ama Pi1541 ile çalıştığı söyleniyor, demoları bilmem ama Disket oyunlarının hepsinin SD2iec ile çalışan versiyonları da bulunmakta.
Yani açıkçası, her iki devreyi de çizdim, yaptım, çalıştırdım, denedim, benim fikrim; Pi1541 ilk yapan kişi ve yapıp-satan kişiler tarafından çok fazla abartılıyor. Ben kendi özel kullanımım olarak SD2iec'yi tercih ediyorum. Demolara özel bir ilgim yok, ama demolarla özellikle ilgilenen arkadaşlar varsa farklı düşünebilirler, saygı duyarım.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Sevgiler.