Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kar yağdı böyle oldu...  (Okunma Sayısı 11570 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 18, 2008, 22:45:27 ÖS »

Malumunuz üzere İstanbul karlar altında. Bugün bir yandan lapa lapa yağan kar tanelerini seyredip bir yandan çalışırken, aklıma o efsane kış geldi. Hani İstanbul'un 1 ay kadar kar altında kaldığı sene... Düşündüm ve hatırladım, sene 1987. O günleri İstanbul'da yaşamamış bazılarına inanması güç gelebilir, ama cidden bu şiddet ve süre kar yağdığını görmemiştim. Tabii bir de bunun 2 sene öncesi 1985'de olanlar da fena değildi.

Neyse, 1987 diyince bu seferde aklıma Mathias Rust geldi. Hani şu, pırpır uçağı ile kızıl meydana inen çocuk. Bak bu aklıma gelince de beraberinde Raid over Moscow mutlaka kuyruğuna takılıyor. Kimbilir kaç joystick kırıldı acaba, sırf o uçağı hangardan çıkartacağım diye? Izometrik kavramı o gün bugündür itici gelir zaten

Biraz "Zihin Haritalama" gibi oldu ama hal böyleyken böyle...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2008, 02:29:39 ÖÖ »

Malumunuz üzere İstanbul karlar altında. Bugün bir yandan lapa lapa yağan kar tanelerini seyredip bir yandan çalışırken, aklıma o efsane kış geldi. Hani İstanbul'un 1 ay kadar kar altında kaldığı sene... Düşündüm ve hatırladım, sene 1987. O günleri İstanbul'da yaşamamış bazılarına inanması güç gelebilir, ama cidden bu şiddet ve süre kar yağdığını görmemiştim. Tabii bir de bunun 2 sene öncesi 1985'de olanlar da fena değildi.

Neyse, 1987 diyince bu seferde aklıma Mathias Rust geldi. Hani şu, pırpır uçağı ile kızıl meydana inen çocuk. Bak bu aklıma gelince de beraberinde Raid over Moscow mutlaka kuyruğuna takılıyor. Kimbilir kaç joystick kırıldı acaba, sırf o uçağı hangardan çıkartacağım diye? Izometrik kavramı o gün bugündür itici gelir zaten

Biraz "Zihin Haritalama" gibi oldu ama hal böyleyken böyle...

'Hakan Keni'yi de hatırlarsan tam süper olacak

Bu arada söylediklerinin hepsini şu an gibi hatırlıyorum. Ama şu Raid Over Moscow'dan bir türlü beklediğim zevki alamadım doğrusu. İzometrik oyunların hayranı olmama rağmen.

1985 ve 1987 kışları ise bizim jenerasyon İstanbul'lular için birer efsanedir. Binaların kenarlarındaki sarkıtlar bile oldukça ürkütücüydü. Her pazartesi okullar açılmasın diye TV'nin karşısına kitlenirdik sabahın erken saatlerinde. 3 haftaya yakın tatil olmuştu diye hatırlıyorum. Okullar açıldı sonunda, ama tatili 'oyun oynayıp, programlama denemeleri yaparak' geçirip 'yazılılara' yine son gün çalışarak girmiştik, huyumuz kurusun.

Karlı veya yağmurlu bir havada, eline bir kitap alıp ayaklarını sıcacık sobaya dayayarak keyif yapmak gibisi var mı yahu, merkezi ısıtma falan hikaye, sobanın sıcaklığı (ve diğer odaların soğukluğu) bambaşkaydı. Sobasız odanızdaki buz gibi yatağınıza girerken hissettiklerinizi hatırlayanlarınız olacaktır (sabah da zar zor ısıttığımız bu yataktan annemizin ısrarlı uyarılarına rağmen bir türlü çıkmaz istemezdik tabi ki).
TURBO
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2008, 05:12:09 ÖÖ »

80'lerde bu olaydan sonra alman bir grup yada şarkıcı bi parça yapmıştı. Adini hatirlayamiyorum ama parcanin..
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2008, 14:43:59 ÖS »

Yerden tam bir ay önce karın kalmadığı yerler vardı.
Tam hava açtı karlar eriyecek derken , daha karlar erimeye fırsat bulamadan tekrar kar yağmaya başlıyordu.

Çok güzel günlerdi
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2008, 14:52:18 ÖS »

o kışı güzel anılarla hatırlarım. Örneğin, kaldırımlardan yürümek mümkün olmuyordu, ana yolları kısmen küremişlerdi, eğer yoldan yürürsek kar boyumuzu geçiyordu.

aynı tarihlerde, alco belki bilir, spor sokağı(yani bizim oturduğumuz sokağı) caddeye çevirmeye başlamışlardı, bu sebepten sokağın tam ortasına 2-3 metre derinliğinde çukurlar açıp içine kocamaan kollektör boruları, künkler döşüyorlardı. ve kar yağıp herşeyi dümdüz edince o çukurlara millet düşüp duruyordu, biz çocuklar için de eğlence kaynağı olmuştu biz yerlerini ezbere bildiğimiz için...

O kış bir de gangren tehlikesi atlatmıştım. Arka sokaktaki buz tutmuş bayırda torbaya binerek(!) kaymak okadar eğlenceli gelmişti ki, ellerimin ve ayaklarımın donduğunu farketmemiştim. Bir ara acı iyice artıp eve gitme kararı aldığımda heryerimin donduğunu farketmiştim ve ayak parmaklarımın mosmor olduğunu görmüştüm! sonra normale dönmek çok uzun sürmüş ve acılar içinde olmuştu. ısındıkca acı artıyor öyle durumlarda

belki bu 85 kışı da olabilir, ama farketmez, o dönem herşey çok güzeldi zaten.

hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2008, 19:06:17 ÖS »

80'lerde bu olaydan sonra alman bir grup yada şarkıcı bi parça yapmıştı. Adini hatirlayamiyorum ama parcanin..

Parçanın adı "Fly to Moscow" idi.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2008, 21:43:19 ÖS »

Hakan Keni bir dergide (64ler yada Commodore )ağzında sigarayla raid over moscow oynayıp rekorunu kıracak bir babayiğit bekleyen üniversite öğrencisi değil miydi ?

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 19, 2008, 22:03:41 ÖS »

'Hakan Keni'yi de hatırlarsan tam süper olacak

Hatırlıyor gibiyim

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 19, 2008, 23:03:51 ÖS »

@CommodoreFan ®  & Alcofribas

İkinizi de gönülden kutlarım. Uzun yıllar önce, defalarca okuduğumuz biricik dergilerimizden beynimize kazınmış sayısız enstantaneden sadece biriydi 'Hakan Keni ve Raid Over Moscow', tebrikler, hatırladınız helal olsun!

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 19, 2008, 23:27:28 ÖS »

Benim için takıntıydı bu eleman.

Ağzında sigarasıyla öğrenci olarak lanse edilmesinden mi yoksa sakallarına bakıp da - geleceğimi tahmin edemeden tabi - "koca herif oyun mu oynuyo " diye düşündüğümden mi bilmem bunun yüzünden raid over moscow hiç oynamadım desem yeridir.

Bir iki kere denedim sadece,ama hep aklıma bu kardeşin görüntüsü gelmiştir 

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: