Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 29   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Windows 98 / DOS / 3dfx Oyun Günlükleri  (Okunma Sayısı 186331 defa)
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #330 : Nisan 30, 2022, 13:15:10 ÖS »

Monitör 16:9 CRT, klavye de hoparlörlü mü nedir öyle?
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #331 : Mayıs 01, 2022, 21:05:05 ÖS »

Hoparlör gibi duruyor bence de.

MidtownMadness
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #332 : Mayıs 08, 2022, 02:02:52 ÖÖ »

Blade Runner'ın 1997 yılında oyunu çıkmış, görür görmez w98'e kurmak istedim. ISO dosyasını açıp bilgisayara attım fakat setup'a tıklayınca "Unable to locate necessary files. Please run setup.exe from the CD-ROM disc." şeklinde bir hata alıyorum.

Edit: Daemon Tools derdime derman oldu.
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2022, 22:37:37 ÖS Gönderen: MidtownMadness » Logged
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #333 : Mayıs 09, 2022, 11:33:43 ÖÖ »

Blade Runner'ın 1997 yılında oyunu çıkmış, görür görmez w98'e kurmak istedim. ISO dosyasını açıp bilgisayara attım fakat setup'a tıklayınca "Unable to locate necessary files. Please run setup.exe from the CD-ROM disc." şeklinde bir hata alıyorum.

Çalışmasına sevindim. İlk okuduğumda "ISO dosyasını açıp bilgisayara attım" dediğiniz kısımda ISO dosyalarını olduğu gibi PC'ye kopyaladığınızı düşündüm. ISO dosyalarının içerğini çıkarttığınız zaman dediğiniz hataları almanız normal. Sizin de yaptığınız gibi ya bir virtual drive kullanmak (Daemon Tools) ya da ISO dosyasını CD/DVD'ye yazmak gerekiyor.

Bir de ekstra bilgi olarak şunu da belirteyim. Eğer Windows 98 PC'ye fiziksel bir optik okuyucu takılıysa Daemon Tools kurduktan sonra bile oyunlar CD bulunamadı hatası verebiliyor. Bunun sebebi Windows 98'in bulduğu ilk CD-ROM'dan okuma yapmaya çalışmasıdır. Yani E'de fiziksel CD-ROM F'de sanal sürücü varsa, sanal sürücüye ISO dosyasını yerleştirseniz bile hala E'de bulunan fiziksel CD-ROM'dan okumaya çalışacak ve CD bulunamadı hatası verecektir. Bunu düzeltmek için denetim masasından sürücülerin isim sıralamalarını değiştirerek sanal sürücünün ismini optik sürücüden daha öncelikli bir harfe atamak gerekiyor.
« Son Düzenleme: Mayıs 09, 2022, 12:36:21 ÖS Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

MidtownMadness
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #334 : Mayıs 10, 2022, 01:13:27 ÖÖ »

Çalışmasına sevindim. İlk okuduğumda "ISO dosyasını açıp bilgisayara attım" dediğiniz kısımda ISO dosyalarını olduğu gibi PC'ye kopyaladığınızı düşündüm. ISO dosyalarının içerğini çıkarttığınız zaman dediğiniz hataları almanız normal. Sizin de yaptığınız gibi ya bir virtual drive kullanmak (Daemon Tools) ya da ISO dosyasını CD/DVD'ye yazmak gerekiyor.

Bir de ekstra bilgi olarak şunu da belirteyim. Eğer Windows 98 PC'ye fiziksel bir optik okuyucu takılıysa Daemon Tools kurduktan sonra bile oyunlar CD bulunamadı hatası verebiliyor. Bunun sebebi Windows 98'in bulduğu ilk CD-ROM'dan okuma yapmaya çalışmasıdır. Yani E'de fiziksel CD-ROM F'de sanal sürücü varsa, sanal sürücüye ISO dosyasını yerleştirseniz bile hala E'de bulunan fiziksel CD-ROM'dan okumaya çalışacak ve CD bulunamadı hatası verecektir. Bunu düzeltmek için denetim masasından sürücülerin isim sıralamalarını değiştirerek sanal sürücünün ismini optik sürücüden daha öncelikli bir harfe atamak gerekiyor.

Kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim. İmaj dosyaları USB diskteydi ve oyunu kurup çalıştırmıştım, USB'yi çıkarınca ekranda hata belirdi ve oyun kapandı. İçeriği alıştığımız şekilde tamamen yerel diske kurmamış ve oyun CD'ye bağımlı. Zaten tekrar açınca insert CD 1 uyarısı da çıktı. Verdiğiniz bilgi tam da burada işime yarayacak. Ben farklı şeyler denemeyi düşünüyordum.

Açıkçası Daemon Tools'un o kadar eski bir program olduğunu düşünememek sebebiyle de epey vakit kaybettim. Windows 98 çocukken oynadığım Midtown Madness ve rastgele tuşlara bastığım Office 97 idi benim için. Bir gün YouTube'da açılış sesi önüne düştü ve yaşadığım irkilme bugün burada yazmamın sebebi. Yavaş yavaş deneye deneye öğrenmeye çabalıyorum. Driver kurarken "Eee setup nerede" dediğim günler de oldu zira.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #335 : Mayıs 10, 2022, 01:14:47 ÖÖ »

Eminim hepimizin bildiği bir durum. Hayaller ve gerçekler

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #336 : Mayıs 10, 2022, 10:52:41 ÖÖ »

Kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim.
Açıkçası Daemon Tools'un o kadar eski bir program olduğunu düşünememek sebebiyle de epey vakit kaybettim.

Rica ederim, yanlış hatırlamıyorsam Daemon Tools 2000'li yılların başlarında çıkan bir programdı ama 3.47 versiyonu Windows 98'de gayet güzel çalışıyor, ben de kullanıyorum.
« Son Düzenleme: Mayıs 10, 2022, 10:55:06 ÖÖ Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #337 : Mayıs 10, 2022, 10:54:15 ÖÖ »

@Voltron
Bu durumu çok gördük gerçekten

@AmigaEsref
Çok iyiymiş

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #338 : Mayıs 11, 2022, 01:18:16 ÖÖ »

Duke Nukem Forever'ın E3'te gösterilen 2001 versiyonu 4chan üzerinden sızdırılmış.
https://duke4.net/duke-nukem-forever-2001-content-4chan-leak/

Oyunun bu versiyonunun trailer'ını defalarca izleyip çıkışını sabırsızlıkla beklerdim.
İptal edilip baştan yapıldığını duymak hayal kırıklığı olmuştu çünkü bu versiyondaki görseller ve atmosferi çok beğeniyordum.

Kaynak kod dahil tüm oyun dosyaları Haziran ayında internette paylaşılacakmış.
Bu sızdırılmış versiyon elimize geçebilirse seneler sonra oyunu kısmen de olsa tecrübe etme fırsatımız olacak.

Tüm dosyalar yayınlandı: https://drive.google.com/file/d/1qM7hMf63zLWWgDaNINnQQksi-GEEtloE/view

https://youtu.be/tj_jk8ydfGM

"Almost every chapter is present in some form. A huge chunk is playable, a huge chunk is block-outs with no enemies. All of the E3 content is there.
Not just the editor, we will be releasing the full source code too.
All weapons are functional with the exception of the chainsaw and the freezer.
Do you have any date on when you are gonna leak it then? June.
The editor works. We also have the engine and UnrealScript source code and have written instructions for compiling it.
Two builds, but only the content for one.
It is Unreal Engine 1, like the final game.
There is no complete game. It was never finished.
The E3 2001 iteration but not the E3 2001 build.
The shrink ray is in the game, it’s the first weapon in slot 4.
The theme is just the Megadeth version. It starts playing as soon as you boot the game.
Bombshell is not visually present in the game at this point, there is a log file showing that her model was deleted.
The strippers can be seen and interacted with when you first enter the club. By the point in the game that was recorded, most of them are dead."
« Son Düzenleme: Mayıs 11, 2022, 15:00:36 ÖS Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #339 : Mayıs 11, 2022, 14:15:11 ÖS »

Yayınlamamak için sebepleri vardır. Ama en kötüsü bile olsa Duke sonuçta.

https://www.youtube.com/watch?v=2Gro0Z2fzVg
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #340 : Mayıs 11, 2022, 14:54:22 ÖS »

Duke Nukem Forever 2001 dosyaları yayınlanmış: https://drive.google.com/file/d/1qM7hMf63zLWWgDaNINnQQksi-GEEtloE/view

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #341 : Mayıs 11, 2022, 14:56:43 ÖS »

İndiriyorum, teşekkürler. (Dosya kaynak kodları mı yoksa oynanabilir bir versiyon mu?)
Kastettiğim o dönem için oyunu iptal etmeleri.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #342 : Mayıs 11, 2022, 14:57:36 ÖS »

İndiriyorum, teşekkürler.
Kastettiğim o dönem için oyunu iptal etmeleri.

Rica ederim, evet tahmin ettim diğer oyunlardan bahsettiğinizi

Hem kaynak kodları hem de compile edilmiş binary'ler mevcut. Ben ofisteki PC'de biraz kurcaladım ancak görüntü gelmiyor sadece müzik çalıyor. Akşama evdeki PC'de detaylı bakarım artık.

Modern sistemlere uyumluluğu sağlamak için "Patches" klasörü altında directX wrapper'lar ve bir kaç update de verilmiş.
« Son Düzenleme: Mayıs 11, 2022, 14:59:37 ÖS Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #343 : Mayıs 11, 2022, 15:28:17 ÖS »

"cant find entry" diyor.

smk dosyaları var radtool ile onlara baktım oyun içi küçük animasyonlar.
müzikler mp3 ve wav dosyası.
Megadeth Grabbag versiyonu main theme olacakmış oyun için görülen.
Stalker Returns şarkısının da farklı bir versiyonu mevcut, hatırlayamadım diğer oyunlarda kullanıldı mı.

Siz çalıştırabilirseniz paylaşırsınız.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #344 : Mayıs 11, 2022, 23:42:07 ÖS »

Duke Nukem evdeki PC'de çalıştı, bir kaç ekran görüntüsü aldım.
Tahminimden daha fazla içerik ve bölüm var. Genel olarak oyun %75 bitmiş gibi duruyor.
Bu aşamada oyunun terk edilmesi üzücü olmuş.

« Son Düzenleme: Mayıs 11, 2022, 23:44:12 ÖS Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

Sayfa: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 29   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: