Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Arcade kabini projem  (Okunma Sayısı 11333 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
blurple
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 11, 2020, 19:21:08 ÖS »

Uzun süredir aklımda olan projeyi yavaş yavaş gerçekleştiriyorum. Eksikler için yardım edebilecek varsa çok sevinirim. Şimdilik en büyük eksik t molding. Nereden alınır hiçbir fikrim yok. Ve yuvasını açacak ekipman da yok elimde, çevremdeki marangozlar ve sanayide de bir çözüm bulamadım. Şimdilik birkaç resim paylaşayım. Devamı geldikçe atarım.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2020, 20:27:50 ÖS »

T-molding ve oluk açmak ile ilgili fikir vermesi açısından şu yazımı gözden geçirebilirsin;

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7469.msg89216#msg89216

Kolay gelsin...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2020, 20:29:45 ÖS »

Ayrıca yerli T-molding için:

https://www.a1pvcmarket.com/kategori/yumusak-kenar-kapamalar

BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2020, 20:33:35 ÖS »

Kolay gelsin, umarım projenizi keyifle sürdürür ve tamamlarsınız. Nasıl bir kabin planlıyorsunuz, örnek aldığınız projeler var mı? Kullanacağınız ekran ve onunla ilgili çözümleri (scanline generator vs.) merakla takip edeceğim.

İlk bakışta dikkat ettiğim hususlar:

1. Kullandığınız MDF oldukça kaliteli, fotoğraflardan belli.

2. Sanırım MDF panelleri marangozda kestirdiniz, kesim kalitesi oldukça iyi.

3. Kabin için kullandığınız şablon varsa bağlantısını paylaşabilir misiniz?

4. Şu ana kadar oldukça güzel, şık, yalın ve göze hoş gelen bir aşamaya gelmişsiniz. Bu panelleri birleştirmek için kullandığınız aksesuar çok iyi bir seçim olmuş.

5. Bence T-molding kullanmamayı bir değerlendirin. Fotoğraflarda göründüğü kadarıyla sizin panellerinizin kenarları hiç göze batmıyor. T-molding bence ürünü fazla mobilya, fazla eğreti kılıyor (şahsi kanaatim).

Apartman dairesinde bu projeyi nasıl yapabiliyorsunuz Apartman boş mu

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
blurple
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2020, 23:39:03 ÖS »

Kolay gelsin, umarım projenizi keyifle sürdürür ve tamamlarsınız. Nasıl bir kabin planlıyorsunuz, örnek aldığınız projeler var mı? Kullanacağınız ekran ve onunla ilgili çözümleri (scanline generator vs.) merakla takip edeceğim.

İlk bakışta dikkat ettiğim hususlar:

1. Kullandığınız MDF oldukça kaliteli, fotoğraflardan belli.

2. Sanırım MDF panelleri marangozda kestirdiniz, kesim kalitesi oldukça iyi.

3. Kabin için kullandığınız şablon varsa bağlantısını paylaşabilir misiniz?

4. Şu ana kadar oldukça güzel, şık, yalın ve göze hoş gelen bir aşamaya gelmişsiniz. Bu panelleri birleştirmek için kullandığınız aksesuar çok iyi bir seçim olmuş.

5. Bence T-molding kullanmamayı bir değerlendirin. Fotoğraflarda göründüğü kadarıyla sizin panellerinizin kenarları hiç göze batmıyor. T-molding bence ürünü fazla mobilya, fazla eğreti kılıyor (şahsi kanaatim).

Apartman dairesinde bu projeyi nasıl yapabiliyorsunuz Apartman boş mu

Öncelikle teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Aklımda şöyle bir proje vardı hem eski arcade oyunlarını açabilecek hem de kendi PC mi ekrana bağlayarak yeni dövüş oyunları olsun veya çoğu piksel tabanlı yeni oyunlar olsun mesela son zamanlarda çıkan "er kişinin dönüşü" tarzı oyunları oynayabileceğim bir platform oluşturmaktı. Tüplü televizyon ile başladım projeye fakat bir türlü istediğim kalitede görüntüyü alamadım belki de kullandığım TV'den kaynaklı olarak.

Tasarım kısmında ise sıfırdan başlamak yerine daha önceden yapılmış projelere göz attım uzun süre. Beğendiğim ve kullandığım "Lakeside Arcade" projesinin tasarımı oldu. SketchUp dosyası vardı indirmeye açık, tabi ki direk aynısını yapmak istemedim kendi kullanacağım malzemelere ve kullanış tarzıma göre birkaç değişiklik yaptım. Ölçüleri vs tamamladıktan sonra alternatifleri karşılaştırdım. Her parçayı kendim kesebilirdim, projeyi komple marangoza yaptırabilirsin ki baya yüksek fiyat istedi kimisi, çoğu da biz yapamayız dediler. Sonuç olarak sanayide CNC kesim yapan bir abiyle tanıştım. Projeyi kendisine anlattım o da beğendi kendisi de eskiden çok oynarmış atari salonlarında. Hemen kabul etti sağolsun. Yan panelleri kontrol panelini(tuşların olduğu kısım) ve delikli olan parçaları CNC de çıkardık. Geri kalanları da marangoz tanığında elle kestik. Tüm parçaları alıp evde balkonda kuruluma başladım SketchUp çizimlerinden ölçüm alarak. Birleştirmek için de çektirme denilen parçaları kullandım ileride sökmek istersem taşıma amaçlı işimi daha da kolaylaştıracak.

Kenarlar dediğiniz gibi göze çok batmıyor ancak keskin ve bence t molding olmazsa olmaz

Şimdilik kullanacağım 22 inçlik bir all in one pc var, eski Sony rx50 ses sistemi var. İleride bunları bir amfi ile değiştirmek isterim. Ekran olarak da 32 inç e kadar rahatlıkla sığabiliyor. Bütçem olursa onu da değiştireceğim. Şimdiki planlarımda t molding, yan taraflar ve kontrol paneli için reklamcılardan resim çıkarmayı düşünüyorum.

Apartmanda da çok ses çıkarmamaya çalıştım umarım kimse rahatsız olmamıştır 😀

Orijinal ve kendim düzenlediğim şablonu da konuya eklerim en kısa zamanda.
blurple
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2020, 23:52:09 ÖS »

T-molding ve oluk açmak ile ilgili fikir vermesi açısından şu yazımı gözden geçirebilirsin;

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7469.msg89216#msg89216

Kolay gelsin...

Teşekkür ederim. Zaten projeye başlamadan önce sizin projelerinizin hemen hemen hepsini okudum baştan sona. Hem yardımı dokundu hem de ilham kaynağı oldu.

T molding konusunda da önceki postlarınızda t-molding.com dan alışveriş yaptığınızı yazmıştınız. Tabi o zamanki dolar kuruyla yerli sitede satılanla yakın fiyata alabiliyordunuz. Yerli sitede de sadece 50 metre seçeneği mevcut. Bu hem ihtiyacımdan fazla hem de fiyat olarak çok yüksek. Ayrıca elimdeki 18mm lık mdf ye uygun oyuk açıcı ucu ve freze aletini bulmam gerek. Tek seferlik proje için bunlara bütçe ayıramıyorum malesef.

Projemi burada paylaşmamın amacı hem fikirlerinizi almak hem de eğer elinde önceki projeden artan t molding, oyuk açma ucu veya başka bir şey de olabilir ihtiyacım olacak eksiklerimi tabi ki de belli bir ücreti karşılığında temin etmekti.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2020, 00:35:54 ÖÖ »

Evet maalesef ben proje yaptığım zaman aldığım makita bile 1000 TL olmuş...

Bauhause'da alet kiralama servisi oluyor. Freze oradan temin edilebilir belki. Ama uç, projede de yazdığım gibi, bulması zor. En azından ben bulamamıştım...

Alternatif olarak, T kanal tipi değil de yapıştırılan tarzda bir kaplama da  kullanabilirsiniz.  Piyasada satılan yeni kabinlerin tamamı o şekilde...

Ya da eğer "nikelaj" görünümlü olabilir derseniz yapıştırmalı oto nikelaj çıtaları oluyor (aslında çıta falan değil, yumuşak PVC şerit)

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 12, 2020, 09:46:19 ÖÖ »

Projede kolaylıklar dilerim

Kanal açmak için ihtiyaç duyduğun uç
https://urun.n11.com/freze/topshop-th14444-rulmanli-lamba-freze-bicagi-27-mm-P300820018

Ben bu uç ile kanal açmıştım
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=10571.msg245380#msg245380

T-molding için de ben top olarak almanı tavsiye ederim
forumda ara sıra senin gibi parça olarak arayan kişilere yardımcı olabilirsin böylelikle

kolaylıklar...
blurple
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2020, 18:00:41 ÖS »

Son 1-2 haftada geldiğim aşamaları sizlerle paylaşmak istedim.
Kontrol paneli için aynı boyutta 3mm lik plexiglass kestirdim. Daha sonrasında gelecek folyoyu mdf ile plexi arasına bırakmayı düşünüyorum.

Kabin üzerinde böyle duruyor.

Ses sistemi için evde uzun zamandır bekleyen Sony Rx50 ses sistemini kullandım. Hoparlörleri kutularından çıkarıp üst kısıma zaten önceden belirlenmiş yerlerine taktım. Molding geldikten sonra görünen mdf kısımları da kapanacak.

Onu da tamamladıktan sonra bir iki oyun denemesi yaptım Kahkaha Her şey düzgün çalışıyor. Sonrasında ekran da monte edilecek ve ön tarafa komple cam gelecek.

Dün itibari ile de yapışkanlı folyoları aldım ve molding de elime ulaştı. T molding yapmak isterdim fakat hem evde çok fazla toz çıkaracaktı onun için gerekli yuvayı açmak hem de maliyet artacaktı. Onun yerine u molding kullandım. Yapıştıcı vs olmadan da gayet iyi tutuyor elle çekip çıkarmadığınız sürece.

Folyoyu normal ölçülerden 1.5cm daha büyük çıkardım kenarlardan fazla kısımları maket bıçağı ile kesince gayet güzel sonuç verdi. Dağınıklık için kusura bakmayın 

Moldingi de uyguladıktan sonra,

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2020, 22:03:53 ÖS »

Çok güzel görünüyor...

E t-molding kanalı görmedim, naptınız, yapıştırmalı olandan mı kullandınız? O da gayet güzel durmuş...

Yanlız bu kadar güzel giden bir kabin projesine o ekran çok küçük. İkinci el falan daha büyük bir ekran kullansanız pişman olmazsınız derim ben

blurple
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2020, 07:15:31 ÖÖ »

Çok güzel görünüyor...

E t-molding kanalı görmedim, naptınız, yapıştırmalı olandan mı kullandınız? O da gayet güzel durmuş...

Yanlız bu kadar güzel giden bir kabin projesine o ekran çok küçük. İkinci el falan daha büyük bir ekran kullansanız pişman olmazsınız derim ben

Teşekkürler Evet yapışkanlı olanlardan kullandım. T molding için dediğim gibi hem masraf artacaktı hem de evde yaparsam dünya kadar toz çıkacaktı. Olur da ileride t moldinge geçmek istersem kolayca çıkarıp değiştirebilirim diye düşündüm.

çok güzel olmuş kabin elinize sağlık. Ekran olarak ne kullanacaksınız?

Ekran olarak elimde sadece 22 inçlik all-in-one bilgisayar var. Kabinin kendisi en fazla 32 inç tv yi alabiliyor fakat ikinci el için bile şuanlık bütçem yok. Zamanla küçük geliştirmeleri yapar burada paylaşırım sizlerle.
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Kasım 24, 2020, 08:11:23 ÖÖ »

Elinize sağlık. Kullandığınız malzemeler oldukça kaliteliye benziyor.

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 24, 2020, 08:52:56 ÖÖ »

Eline sağlık çok güzel görünüyor kabin
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Kasım 24, 2020, 12:01:13 ÖS »

Kabin harika gözüküyor gerçekten.

O Sony ses sistemini de biliyorum, basları çok güzel veriyor. 90'larda aynısından kuzenimde vardı. Ortadaki tuşlara basınca veya çevirince "one, two, three" diye sayan insan sesleri geliyordu yanlış hatırlamıyorsam

Yandaki büyük grafikleri tam hizalı şekilde içinde hava baloncuğu kalmadan sıyıra sıyıra yapıştırmak baya stres verirdi bana büyük ihtimal

CRT ekran ile nasıl olur merak ettim baya.
« Son Düzenleme: Kasım 24, 2020, 12:14:44 ÖS Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Kasım 24, 2020, 13:12:50 ÖS »

Alıntı
Ekran olarak elimde sadece 22 inçlik all-in-one bilgisayar var. Kabinin kendisi en fazla 32 inç tv yi alabiliyor fakat ikinci el için bile şuanlık bütçem yok. Zamanla küçük geliştirmeleri yapar burada paylaşırım sizlerle.

Çok haddime değil tabide. Bu cihaza 55" bir crt çok yakışır. Çok uygun fiyata letgo'da bulabilirsiniz. birde xp kurup, eski bir ati ekran kartı alıp. Crt'ye direk çıkışta alabilirsiniz. Çok tatlı oluyor. Ben Pc'de yapıp evdeki crt'ye bağlamıştım. Bu tarz arcade oyunlar scanline efekti olmadan biraz çiğ kalıyor. Yani size toplam maliyeti 300 TL gibi bir şey olur. CRT + Ati ekran kartının.

https://youtu.be/Xz8Be0nytfg
« Son Düzenleme: Kasım 24, 2020, 13:14:41 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: