Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEh yani.. Sinclair ve uhm.. ... evet.. Sinclair (ve commodore.. hangisi iyidir)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Eh yani.. Sinclair ve uhm.. ... evet.. Sinclair (ve commodore.. hangisi iyidir)  (Okunma Sayısı 19693 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 13, 2008, 14:33:30 ÖS »

Evet, iste bu yuzden de bu gun hala Sinclair veya Commodore'unu acip kullanan 35 yas civari insanlar var. Cunku bu gunku bilgisayarlari ile o gunku bilgisayarlarinin pek de bir ortak noktasi yok. Hissettirdikleri ise (en azindan benim icin) tamamen farkli. Keyif almiyormuyum evet aliyorum, ama bilgisyayar'dan degil, youtube'daki bir video'dan, deviantart'taki bir resimden, eksisozluk'teki bir yazidan veya facebook'ta arkadaslarimin fotograflarina bakmaktan. Ayni sekilde muzik (mp3 vs) dinlemekten, DVD/divx seyretmekten keyif aliyorum. Bilgisayari kullaniyor olmaktan degil. Bir nevi icerikten. Bu gun bilgisayar olmazsa olmaz ve her gun en az bir kac saatimi vermek zorunda oldugum bir cihaz ama 5 saat bilgisayar kullandiktan sonra dinlenmek icin ZX Spectrum'da Atic Atac oynayabilirim O eskiden hissettirdigi heyecan'in da tabiki yogunlugu eskisi gibi degil ama cocuklugumu dusunuyorum da bana yaz tatili hediyesi olarak bir Sinclair 128K alindigi gunu unutamiyorum. Geceyi de. Cunku belli bir saatte yatmam evde bir kuraldi ama gece belki 3'e kadar uyku girmemisti gozume, iceride ilk bilgisayarimin beni bekledigini dusununce. Gecenlerde flickr'da bir resim carpti gozume, bir kullanici cocukken kendisine ZX Spectrum alindigi gun cekilen resmi yuklemis. Cok hosuma gitti. Kendi cocuklugumu gordum resimde.
Iste mutlulugun resmi:

http://www.flickr.com/photos/mylor/127047506/sizes/m/

« Son Düzenleme: Mart 13, 2008, 14:41:14 ÖS Gönderen: memrah » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mart 13, 2008, 14:40:25 ÖS »

Benim böyle bir fotoğrafım var...Geçen gördüm..Utancımdan nereye saklıyacağım bilemedim.. ekranda Rambo'nun teyp yüklemesi var..yanında ben poz vermişim heyt be bilgisayara bak der gibi

Aslında bu tür fotoları toplayıp bir albüm oluşturmalıyız...Çok hoş fotoğraflar kesinlikle (benimki hariç).

Not: postayı yolladıktan sonra fark ettim..Başlığın ilk mesajındaki ve sonradan ozkano'nun attığı fotoğraflardan bahsetmiyorum Kahkaha Aman haaa..sakın.

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 13, 2008, 14:41:54 ÖS »

Ne yazik ki benim 11 yasinda Sinclair'im ile hic resmim yok Keske cekseymis annem/babam.
« Son Düzenleme: Mart 14, 2008, 22:30:36 ÖS Gönderen: memrah » Logged
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 14, 2008, 22:32:47 ÖS »

Guvenc'in soyledigine de katiliyorum aslinda. Sinclair'i isiran hatunun, o isirdigi seyin ne oldugu hakkinda pek de bir fikri oldugunu sanmiyorum. Tabi onyargili olmak istemem. Belki de aksamlari klasik muzik ve kirmizi sarap esliginde +3'unde z80 makine dilinde program yaziyordur.
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 15, 2008, 04:39:34 ÖÖ »

Kadın hareketini bende destekliyorum, tabi ritmik olursa  Kahkaha

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Şubat 18, 2010, 22:06:33 ÖS »

LW3D onceki mesajinda diyor ki "Bugun bilgisayar artık özel değil. Buzdolabı, çamaşır makinası gibi bir cihaz ve Televizyonun yerini alacak bir yapıya sahip. Sıradan bir cihaz. Eskiden özeldi"
Peki sizce bizim zamanimizda bilgisayar nasil ozel idiyse, bu gun, gunumuz icin ayni yeri dolduran teknoloji nedir?

Bu gun sadece ufak birtakim cevrelerce izlenen, teknolojide bir devrim yaratma potansiyeli olan, belki de bir gun hayatimizi degistirecek olan sey nedir sizce? 2010 yilinda 80'li yillarin C64'une veya ZX Spectrum'una esdeger olan sey yani..
« Son Düzenleme: Şubat 19, 2010, 01:19:11 ÖÖ Gönderen: memrah » Logged
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Şubat 19, 2010, 01:22:16 ÖÖ »

Bir dönem home theatre idi.

Bundan 12 sene evvelden falan bahsediyorum tabii. 5+1 leri okur okur hayal ederdim.
Deli gibi para biriktirmiştim.

Kimsede yokken Yamaha anfim jamo hoperlörlerim vardı .. Dvd lerde apartman yıkılırdı.
Üzerine 3 kere anfi upgrade ettim.
Halen Yamaha 79x serisi anfiyi kullanıyorum 8 ohm da 110 Watt veriyor.
Şimdiki anfiler kıytırık.
Sadece devre .. Kaldırın elinizle 7-8 kg ı aşmıyor.
Eski anfiler 25-30 kg..

Tabii o da ele ayağa düştü .. Şimdi 500 TL veren tüm sisteme sahip oluyor (yada sahip olduğunu sanıyor)
Sonra plazma lar devreye girdi,

Lcd ekranların günümü televizyonumuzun yerine geçmesi bence hızlı bir devrim oldu..

Şimdilerde ise OLED teknolojisi (ekran kalınlığı toplamda 3mm)
Kıvrılabilir ekranlar hayatımıza geçmesini beklediğim ürünler.

Ama yinede bahsettiğin devrim sanki hiç olmayacak gibi geliyor.

Matrix gibi bir hayat sürmüyorsak,
Star Wars daki ışın kılıçları yoksa,
Yüzüklerin efendisindeki büyüleri yapamıyorsak,
Avatarın pandorasında yaşayamıyorsak,
Amiganın var olduğu döneme tekrar geri dönemiyorsak,

Bizi heyecanlandıracak bir çağı yaşayabileceğimizi düşünmüyorum.

Belki çocuklarımız, belki torunlarımız ...

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 20, 2010, 13:11:14 ÖS »

LW3D onceki mesajinda diyor ki "Bugun bilgisayar artık özel değil. Buzdolabı, çamaşır makinası gibi bir cihaz ve Televizyonun yerini alacak bir yapıya sahip. Sıradan bir cihaz. Eskiden özeldi"
Peki sizce bizim zamanimizda bilgisayar nasil ozel idiyse, bu gun, gunumuz icin ayni yeri dolduran teknoloji nedir?

Bu gun sadece ufak birtakim cevrelerce izlenen, teknolojide bir devrim yaratma potansiyeli olan, belki de bir gun hayatimizi degistirecek olan sey nedir sizce? 2010 yilinda 80'li yillarin C64'une veya ZX Spectrum'una esdeger olan sey yani..
İlkler özeldir ...

İlk defa aşık olduğumda bacaklarımı hissetmezken,artık yeni başlangıçlar için bile olağan şeylere verdiğim tepkiyi veriyorsam, yeni traş olmaya başladığımda büyümenin verdiği keyfi hissedip şarkılar söylerken şu an monoton ve hergünkü mecburi işler statüsüne girdiğinden şikayet edecek duruma geldiysem demek ki yaşana yaşana hereyin tadı tuzu kaçıyor.

Amiga ve Commodore zamanları da böyle işte.Bir video kaset kiralayıp 50 kişinin ufacık odada bir filmi seyrettiği zamanlardan,aynı evde 3 kişinin biraraya gelemediği şimdiki zamanlara gelinmiş.İnsanlar herşeyi gördüklerinden,kolayca alabildiklerinden haklı olarak doyumsuzlaşmış,mekanikleşmiş.Ama bahsettiğimiz dönem insanların bilgisayar teknolojisi hakkında pek birşey bilmediği,tamamen bilgisayar odaklı dünyanın yavaş yavaş temellerinin atıldığı, çocukların sokaklarda son demlerini yaşadığı dönem.

O yüzden bu saatten sonra kimseyi o dönemlerdeki kadar heyecanlandıracak bir teknoloji çıkacağına inanmıyorum.Belki - görür müyüz bilmiyorum ama - evde tv yerine hologram teknolojisi ve yaygınlaşmış hologram kameraları olabilir.Bundan ötesi mushroom veya lsd zaten.Özetle , yok olmaz abi

Bir garip COMMODORE fanatiği...
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Şubat 20, 2010, 17:44:02 ÖS »

Masumiyet gitti diyorsun yani   Bir nesil 64K bilgisayarindan son derece keyif alip, mutlu olurken, bir kac nesil sonra mushroom veya lsd boyutuna geliniyorsa sormamak elde degil, insanlik olarak medeniyet yolunda ilerliyoruz ama ilerledigimiz yonde iyiye mi gidiyoruz kotuye mi diye. Ya da soruyu soyle soralim, mutluluga mi gidiyoruz, mutsuzluga mi? "50 kişinin ufacık odada bir filmi seyrettiği zamanlar" daha sicakmis. Sinclair 48K'daki manir miner'in bence  counter strike'tan daha sicak olmasi gibi. Ama tabi belki de ben biraz geri kafali ve moruk olmus bi dinozorum
« Son Düzenleme: Şubat 20, 2010, 18:01:27 ÖS Gönderen: memrah » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Şubat 20, 2010, 18:31:47 ÖS »

Günümüz için özel olacak şey robotlar olabilir... İlk ev robotum CX64'dü, karşılıklı sohbet edebilecek xxxxx kelime tanıyor, 3 dil konuşabiliyordu türü muhabbetler olabilir.

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Şubat 20, 2010, 19:07:59 ÖS »

Kendi adıma sevinçliyim güzel bir dönemin ortasına yetiştiğim için.Bir daha da yaşanmaz zaten.

Evet masumiyet gitmiş,artık çok sıradışı bir icat olmalı ki bizi şaşırtsın. İşi cidden zor

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: