Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeProje Alım/Satım (Moderatörler: wizofwor, i_r_on, yavuzg, simon, Metallic, eins)Plipbox Nano: PCB ve entegre siparişi verdim, ilk 3 kişi ile paylaşabilirim
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Plipbox Nano: PCB ve entegre siparişi verdim, ilk 3 kişi ile paylaşabilirim  (Okunma Sayısı 15760 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Mart 12, 2021, 16:04:54 ÖS »

Selamlar,

Amiga 500 için Plipbox nano yapacağım.  5 Plipbox için yetecek şekilde siparişlerimi verdim.  Kendime 2 tane yapmayı planlıyorum, bu da Arduino Nano ve Ethernet Shield HARİÇ 3 tane plipbox için PCB ve entegre fazlam olacak demektir.

Plipbox Nano hakkında bilgi için: https://lallafa.de/blog/amiga-projects/plipbox/

Kıssadan hisse paralel port üzerinden ethernet ile Amiga'nızı internete bağlamanızı sağlayan ucuz bir çözüm.

Kendi Arduino Nano (AT328'li klon) ve Arduino Nano Ethernet Shield'ini (ENC28J60) tedarik etmeyi kabul eden 3 kişiye 50 TL karşılığı PCB ve diğer tüm entegreleri kargo ile gönderebilirim.

İlk gelen ilk kapar, bana KM atabilirsiniz.

İyi eğlenceler

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mayıs 24, 2021, 13:58:49 ÖS »

Kullanım deneyime göre bir yorum yapayım; internet hızı için oldukça başarılı ve yeterli fakat network dosya paylaşımında hızı biraz yavaş kalıyor. Network üzerinden 10 mb'lık (açılınca 25 mb) lha'yı extract etmem 4 dakikayı buldu. Yine de tatmin edici...

Doğrudur, hatta 10 dk'dan daha bile uzun sürmüş olması lazım zira 115200 baud 8N1 olduğu için en fazla 14,4KB/s ile dosya transfer edebilirsiniz, bu da aslında 8 dk falan sürmüş olmalı demek.. 

UltraTV zamanında ilk kablo modemler ile 128Kbit "broad"band kullananlar bu hızı iyi bilirler   Network'ten dosya taşımak için değil ama FTP, Telnet vb. için uygun bir çözüm.

agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mayıs 24, 2021, 14:57:50 ÖS »

Ben 256kbit'e çıktığı dönem kullanmıştım. Dc++ hublarında 256kbit broadband internet olmaz, limitleyici kullanıyorsun diye banlıyorlardı xD

hakdead
Deneyimli

Other computers play, Amiga kill!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mayıs 24, 2021, 15:25:20 ÖS »

Aslında cihazın mantığına baktığınız zaman; hiçbir güncel haberleşme portu olmayan daha doğrusu masrafsız bir şekilde A500'ü internete çıkaran bir cihaz oluyor. Bu yüzden gayet ideal. Ben çok memnunum tekrar teşekkürler. Cihazı yapmayı düşünen arkadaşlara gözü kapalı öneririm...

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mayıs 25, 2021, 00:04:04 ÖÖ »

Aslında cihazın mantığına baktığınız zaman; hiçbir güncel haberleşme portu olmayan daha doğrusu masrafsız bir şekilde A500'ü internete çıkaran bir cihaz oluyor. Bu yüzden gayet ideal. Ben çok memnunum tekrar teşekkürler. Cihazı yapmayı düşünen arkadaşlara gözü kapalı öneririm...

Bence de anahtar kelime "masrafsız", sonuçta bunun toplam maliyeti bir X-Surf vs ile karşılaştırılamayacak kadar düşük oluyor.  İhtiyacınız telnet, ftp, email vs ise gayet yeterli

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: