Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelYeni videom yayında...:) Umarım beğenirsiniz.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni videom yayında...:) Umarım beğenirsiniz.  (Okunma Sayısı 7222 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
stealth
Üye

1970s,1980s,1990s...En guzel zamanlar...

Üyelik Bilgileri
« : Mart 17, 2021, 17:40:25 ÖS »

Herkese selam...
Uzun bir aradan sonra yeni videoyu sonunda yapabildim. Umarım siz Commodore'cuların hoşuna gider. Sürpriz olsun...Umarım beğenirsiniz...

https://www.youtube.com/watch?v=uuAahtmUa2s

Psion Organiser,Casio Fx710p,Gameboy Dmg01,Zx Spectrum 48k,Atari 800xl,Commodore Vic20, Commodore 64 Breadbin+1541,386dx40pc,486dx2-66pc,Pentium 166mmxpc,Thermaltake Pc,Korg wavestation sr,E-mu Proteus 1,Korg Triton Classic,Roland Sc-55 Sound Canvas,Akai Sampler,Cubase 10
retroexpress
Üye

Hr zmn yşmnz dğştrck br krrl krş krşy klrsnz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 17, 2021, 17:52:27 ÖS »

Harika olmuş, elinize sağlık. Teşekkürler.
stealth
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 17, 2021, 18:04:27 ÖS »

Harika olmuş, elinize sağlık. Teşekkürler.

Çok teşekkür ederim. Çok sağolun.

Psion Organiser,Casio Fx710p,Gameboy Dmg01,Zx Spectrum 48k,Atari 800xl,Commodore Vic20, Commodore 64 Breadbin+1541,386dx40pc,486dx2-66pc,Pentium 166mmxpc,Thermaltake Pc,Korg wavestation sr,E-mu Proteus 1,Korg Triton Classic,Roland Sc-55 Sound Canvas,Akai Sampler,Cubase 10
stealth
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 17, 2021, 20:18:13 ÖS »

Emeğinize sağlık

Çok teşekkür ediyorum.

siber06
Uzman

8 bit is enough for me ;)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2021, 20:39:32 ÖS »

Harikaymış. Turkish Retrowave geldi

PROTEUS1968
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 17, 2021, 23:02:55 ÖS »

Sevgili hocam süper olmuş ellerine  sağlık
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2021, 23:28:33 ÖS »

Cok begendim

C64 ve A500 gerisi teferruat
metaone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 18, 2021, 09:32:08 ÖÖ »

Elinize sağlık, gayet güzel olmuş. Bu işlerle az çok ilgilenen benim gibiler için biraz daha teknik bilgi vermeniz mümkün olur mu? DAW ve video editing programları, plugin'ler vs...

stealth
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 18, 2021, 11:02:09 ÖÖ »

Harikaymış. Turkish Retrowave geldi

Çok çok teşekkürler beğenmenize çok sevindim.

stealth
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 18, 2021, 11:02:46 ÖÖ »

Sevgili hocam süper olmuş ellerine  sağlık

Timur abi çok çok teşekkür ederim size de. İyi ki varsınız.

stealth
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 18, 2021, 11:03:17 ÖÖ »

Cok begendim

Çok teşekkürler Onur bey. Çok sevindim beğendiğinize..

stealth
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 18, 2021, 11:29:06 ÖÖ »

Elinize sağlık, gayet güzel olmuş. Bu işlerle az çok ilgilenen benim gibiler için biraz daha teknik bilgi vermeniz mümkün olur mu? DAW ve video editing programları, plugin'ler vs...

Öncelikle size çok teşekkür ediyorum.
Biraz anlatayım. Ben video editing konusunda öncelikle profesyonel biri değilim. Evet bu işi biliyorum ama öğrenmem gereken daha çok şey var. Kendimi geliştiriyorum diyebilirim.
Bu video için konuşalım öncelikle. Bu iş için Youtube en büyük kaynak aslında. Ne tip görüntü ya da efekt varsa buradan indirip kullanabiliyorsunuz. Örneğin arka planda gördüğünüz Vhs kaset efektleri, video cihazı motor sesi, görüntü bozulmaları her ne ararsanız Youtube'da telif hakkı ödemeden mevcut. Kullandığım logo ve introlar için online olarak çalışan web siteleri mevcut.Siz gerekli yazıyı yazdıktan sonra sistem gerekli işi oluşturuyor. Para öderseniz çok daha profesyonel işler de hazırlayabilirsiniz. Kullandığım programlar müzik ve sesler için Cubase 10.5 Pro var. Video edit için Adobe Premier 2019 kullanıyorum. Plug-in yüklü olarak geliyor. İnternet üzerinde parayla satın alabileceğiniz gibi bedava paylaşan ya da crackli olan versiyonları da mevcut. Crack pek önermiyorum plug-inlerde. Bitcoin virüsünden tutunda sistemi kullanılamaz hale getiren trojanler mevcut. Yerine göre Adobe After Effects'de işin içerisine giriyor.
Video da yine kullandığım video materyalleri, görüntüler stok dediğimiz herhangi bir telif hakkı sorunu yaşatmayacak videolar.

Bu işe başlarken size tavsiyem Youtube üzerinde Adobe Premier ile ilgili birçok dersler var. Birinci adımda, menülerin ne olduğu, hangi ekranların ne işe yaradığı, kesme, yapıştırma, layer mantığı, buralardan başlayıp örnek videolar ile denemeler yapabilirsiniz. Adobe Photoshop bilginiz varsa, Premier ile çok benzer özellikleri var.Bıkmadan, usanmadan sürekli olarak denemeler yapmanız gerekiyor.
Eğer işin içerisine ses ve müzik girecekse ben ayrıca program olarak Cubase ya da Adobe Audition kullanıyorum. Her türlü işimi görüyor. Cubase'i ilk çıktığı 90'lı yıllardan beri kullandığım için acemilik yaşamıyorum. Son çıkan sürümde çok profesyonel efektler ve sesler var. Üzülerek orjinal alınması gereken bir program. Çünkü cracklisi sağlıklı çalışmıyor.Steinberg firması sürekli olarak takipte...
Öncelikle bir konu belirlemeniz gerekiyor. Yapacağınız her şeyi detaylıca planlayıp nerede ne yapacağınızı hazırlamanız, yazmanız gerekiyor. Kurgu yapıyorsunuz aslında.
Sonra, kullanacağınız tüm materyalleri hazırlamanız gerekiyor. Hazırlık süreci. Video, resim, yazı vs...
Sonra bunları yazdığınız senaryoya göre dağıtmanız, kabataslak modeli oluşturmanız önemli.
Sonra sesler işin içine gidiyor. Adobe Audition ya da Cubase de ya da GarageBand'de, Logic'de hangi programı kullanıyorsanız, orada yarattığınız ses ya da müzikleri ilgili video programına koyuyorsunuz.
Senkron, edit vb. herşeyi kontrol ediyorsunuz. Müzik başlayınca ne olacak, patlama sesi vb...
Örneğin yaptığım video da kaset sesinden, motor sesine kadar hepsini ayrı ayrı hazırlayıp kurguya dahil ettim.
En sonunda gerekli görsel efektler...Vhs kaset efekti, renk bozulmaları, yazılar, görüntü geçişleri...

Herşey bittikten sonra da render etmenız gerekiyor. Ben H262 1080p ya da wmv formatında 1080p 60 frame olarak hazırlıyorum. 4k seçeneği de var ama gerek duymuyorum.Sesler 24bit 48Khz ya da 32bit 48Khz olarak kayıt oluyor.

Tüm bu işlemler için iyi bir bilgisayara ihtiyacınız var. En azından 4 çekirdekli, 8 Gb rami olan, ssd'si olan ve özellikle iyi bir ekran kartınız varsa daha hızlı render alabileceğiniz bir cihazla çalışmanız gerekiyor. Yine çalışırsınız ama bu sizin için bir işkenceye dönüşebilir.

Umarım bilgiler yeterli gelmiştir. Ama dediğim gibi Youtube kanalı bu programların dersleri ile ilgili çok zengin bir içeriğe sahip. Bende bu şekilde öğrendim çünkü. Ama çok deneme yanılma yaptım. Uğraştım diyebilirim.

3d modelleme konusunda çok az bir deneyimim var. 3dMax ya da Maya öğrenmek isterdim. Ama özellikle Maya için benimde bilgisayar bakımından ciddi bir güncellemeye ihtiyacım var. Rtx 3070 ve sonrası ya da Tesla p80 gibi workstation kartlara ihtiyaç var. 32 gb ram, ryzen 7 ya da 9 vs...

Sevgiler saygılar...
« Son Düzenleme: Mart 18, 2021, 11:31:49 ÖÖ Gönderen: stealth » Logged

metaone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 18, 2021, 14:00:57 ÖS »

Harika detaylandırmışsınız, çok teşekkürler

Ben bu işleri kendi çapımda Mac'te yaptığımdan Logic Pro ve Final Cut Pro'ya aşinayım. Geçmişte el yordamıyla kullanmaya başladım ama sonra Youtube'da masterclass derslerini takip ettim.

Logic Pro'da özellikle Toontrack'in Superior Drummer, ezBass ve ezKeys pluginlerini çok seviyorum. Tabii ki daha birçok efekt pluginleri ve mastering için ayrı setler biriktirdim zaman içinde. Ne bileyim, mesela Synthmaster çok güzel, Türklerin yaptığı bir synth programı. Valhalla, Voxengo, iZotope gibi güzel free pluginleri var.

Final Cut Pro'da nispeten yeniyim. Ufak ufak LUT'lara, masking işlerine falan girdim. Burayı meşgul etmemek adına sizle özelden yaptığım birkaç şeyi paylaşmak isterim, fikir alışverişi güzel olur.

Selamlar, sevgiler.

stealth
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 18, 2021, 15:09:55 ÖS »

Aslında meşgul etmiyorsunuz.Daha ziyade bu işle meşgul olmak isteyenlere de kapı açmış oluyorsunuz.Bilgi paylaştıkça çoğalır.Çok klişe bir söz ama gerçekten de öyle.Ben mac i en son 2000 yılında kullanmıştım. G4 yada G5di.Web tasarım dersleri almıştım.Tamam siz nasıl isterseniz Dm yada buradan paylaşabilirsiniz.

metaone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 18, 2021, 20:35:06 ÖS »

Aslında meşgul etmiyorsunuz.Daha ziyade bu işle meşgul olmak isteyenlere de kapı açmış oluyorsunuz.Bilgi paylaştıkça çoğalır.Çok klişe bir söz ama gerçekten de öyle.Ben mac i en son 2000 yılında kullanmıştım. G4 yada G5di.Web tasarım dersleri almıştım.Tamam siz nasıl isterseniz Dm yada buradan paylaşabilirsiniz.
Peki o zaman Ben de kısa bir videomu paylaşayım. Açıkçası kısa bir seyahate giderken yolda çekilen kısa klipleri birleştirdim, üzerine yaptığım enstrümantal müziği ekledim. Görüntüleri ben çekmediğim için tam istediğim gibi bir şey çıkmadı ama biraz da deneme yapmak ve ilave bir şeyler öğrenmek için kenara atmayayım dedim. Detaylar şöyle:

Müzik (Logic Pro)
Toplam 14 kanal
Davul : Superior Drummer Pop/Rock seti
Bas : ezBass
Klavyeler:  Alesis Mini -> ezKeys + Synthmaster
Gitarlar : Fender Stratocaster ->  Muhtelif Logic Pro gitar efektleri
Mastering : EQ + Multipressor + Adaptive Limiter + Loudness Meter

Video (Final Cut Pro)
Video klipler: iPhone XS (1080p çözünürlük)
Renk preset: mLUT (Motion FX) + Ridley Scott Blade Runner preset
(Not: Çekilen kısa kliplerin zamanlaması itibariyle çok farklı renk tonları vardı. Ortak bir noktaya çekebilmek için bu tarz bir renk preset'i tercih ettim)

https://www.youtube.com/watch?v=PVUuKnlFTtk

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: