Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: IBM bilgisayar konusunda yardım  (Okunma Sayısı 28955 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kuzgun
Üye
****
Mesaj Sayısı: 302



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mart 30, 2008, 13:41:49 ÖS »

a600 rem özel bir ürün müdür?
Logged
coze
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.677


Hieh hieh hieh heh ...


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Mart 30, 2008, 13:47:21 ÖS »

A600'e iki çeşit RAM takabilirsin, biri iç yuvadan takılan CHIP RAM, diğeri PCMCIA slottan takılan FAST RAM. iç yuvadan takılan CHIP RAM A600'e özel bir üründür, başka birşeyle uyumluluk göstermez. PCMCIA slottan takılan RAM ise herhangi bir SRAM kartı olabilir (PC CARD - 16 bit olması kaydıyla).

Bunların dışında birde 68000 işlemci üzerine takılan bir RAM kart geliştiriliyor, ama henüz piyasada olmadığı için ondan bahsetmiyorum.
Logged

Retro Hincal Uluc
kuzgun
Üye
****
Mesaj Sayısı: 302



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mart 30, 2008, 20:14:28 ÖS »

bilgilendirici oldu teşekkürler.
Logged
kuzgun
Üye
****
Mesaj Sayısı: 302



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mart 30, 2008, 20:17:36 ÖS »

P4 PC için 5,25 sürücü floppy arıyorum. ATbi bir de win 3,1. Bir deneme yapıp IBM e win3.1 kurmayı deneyeceğim. Fikirlere açığım.
Logged
MeG
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 643


Super Kahraman


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Mart 31, 2008, 10:07:58 ÖÖ »

Bu IBM için Win 3.1'i unutun..

Win31 çalışmak için VGA grafik kartına ihtiyacç duyar.. Min. 4MB RAM olmadan da fantazi kalır Win31.. 8MB'da ancak performans verir..

Sizin aletiniz Win31 tartabilecek modda değil.. Basit DOS uygulamalarını çalıştırabilirsiniz ancak..

Amiga için de korkmanıza gerek yok..

Bence önce bilgisayarınıza WinUAE kurup emulasyonla Amiga'nın işletim sistemine alışın (Workbench 3.1) yeterli aşinalıkdan sonra da Harddiskli, Turbolu bir A1200 ile amiga keyfini yaşayın derim Kahkaha
Logged
kuzgun
Üye
****
Mesaj Sayısı: 302



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mart 31, 2008, 12:41:28 ÖS »

Önerin için teşekkürler MeG. Durumu anlıyorum. Şu an PCmde WinUAE zaten kurulu fakat çok kısıtlı işlemler yapabiliyorum. MEtin editörüm bile yok. Oysa ki orjinal A500 de not pad tarzı bir editör vardı. Sanırım kullandığım sürümden kaynaklanıyor olsa gerek. Yararlı olması için WinUAE nin hangi sürümünü kullanmalıyım?
Logged
peandoas
Üye
***
Mesaj Sayısı: 107



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Mart 31, 2008, 19:03:16 ÖS »

windows 3.1 1mb hafiza ilede acilabiliyor ancak kullanmasi gayet geriyor adami . ayrica hatirlamadigim gudik ozellikleri yalnizca 80386'lar ile kullanilabildiginden hemen hic ise yaramayacaktir...

yine bunun yaninda windows 3.1 bile hercules grafik uzerinde calisabiliyor, karakter ekranda yani ama gereksizligi tartisilmaz. bunun yerine windows 1.01, 1.03 surumleri http://www.abandonsoft.com/ adresinden edinilebilir ve bu cihazda calisir. gerci bunlarda kullanim icin degil, ms'un kullanicilarin windows hakkinda azda olsa bilgileri olsun diye sundugu seyler kanimca.

bence bunun yerine dos kurup, soyle eskilere uzanip, norton ya da volkov commander kurup kullanmakta cazip , ayrica bildigim kadariyla PW ile guzel bir elektronik daktiloya donusebilir bu cihaz. benimde az cok merakim oldugundan bildiklerimi paylasayim dedim.

dos icin internetin heryeri yazilim dolu zaten, kisa bir aramayla hersey bulunabilir.

kolay gelsin.
Logged
kuzgun
Üye
****
Mesaj Sayısı: 302



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Nisan 02, 2008, 11:38:45 ÖÖ »

Kuzgun,

 Sisteminin at olma ihtimali yuksek.Fakat xt olma ihtimali daha yuksek.Bir 3.5" fdd destekleme ihtimali, xt ise zor.Hatta ata hic bir aygiti da desteklemeyecektir.Xt'mi,At'mi oldugunu anlamak icin basit bir yontem var aslinda.Keyboard girisine eski bir at klavye takabilir,calisip calismadigina kontrol edebilirsin.Her ne kadar bicim olarak bir birilerine benzeselerde at klavye xt makina uzerinde calismayacaktir.Diger yandan utp tarzinda bir klavye girisi varsa bu test anlamsiz kalacaktir.

 Hafiza yukseltimi moduler bir kart ile yapiliyorsa durumu bilemiyecegim.640k son siniri olabilir.Bir yerlerde sip yada simm slotu varsa (ki simm olmayacaktir) olur bu is.Sip varsa bile bulman zor olabilir.Ve yine sip mevcutsa max. 4mb sunacaktir,4 slotla. (2 yada 6 slot olmayacagini dusunuyorum.

 En iyisi dogru dokumanlari bulmak.

 Ekleme : Acilis ekraninda xt yada at bios diye bir ibare olmadigini var sayarak klavye testi oneriyorum.
LW3D, IBM in kendi klavyesi takılıyken bilgisayarı açtığımda "52 - 301 keybord error" uyarısı ekrana geliyor. F1 e basarak sorunu geçebiliyorum. PClerde eskiden kullanılan iri ve yuvarlak 5 tırnaklı klavyeklerden bir tane buldum ve denedim. Hiç sorun çıkartmadan bilgisayar açıldı, hatta orjinal klavyede çıkan uyarı da bu kez çıkmadı. Bu durumda ortaya nasıl bir sonuç çıkmış oluyor şimdi?
Logged
MeG
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 643


Super Kahraman


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Nisan 02, 2008, 12:43:56 ÖS »

Önerin için teşekkürler MeG. Durumu anlıyorum. Şu an PCmde WinUAE zaten kurulu fakat çok kısıtlı işlemler yapabiliyorum.

....
....

Sanırım kullandığım sürümden kaynaklanıyor olsa gerek. Yararlı olması için WinUAE nin hangi sürümünü kullanmalıyım?

Cıscıbıl UAE'de bişey olmaz zaten..

MEsela şöyle yap derim.. Kendine güzel bol şaşşaklı bi UAE config. yap.. Kickstart 3.1 ROmlu falan..

Buna bi Harddisk Directory ya da Hardfile ekle..
Workbench 3.1 kur.. Onu geliştir vesaire..
Sırf kafana göre workbench kurmak bile günlerce heyecanla oyalayacaktır seni.. Yok iconsetiydi.. yok ekstra yazılımlardı felan fişman...

Ya da hiç olmadı hazır kurulu WB paketleri var içinde bi dünya patch ve yazılımla geliyolar..

Bunlar :

Cloanto Amiga Forever
Amiga SYS
Amiga In A Box
Amikit
Classic WB

bu paketleri googledan arayıp sitelerinden inceleyebilirsin sistem nasıl olurmuş diye...

MEtin editörüm bile yok. Oysa ki orjinal A500 de not pad tarzı bir editör vardı. Sanırım kullandığım sürümden kaynaklanıyor olsa gerek.

illa notepad mi istiyosun..
GoldED var mesela çok şugardır... (Bkz. Aminet)


Biz forumda illegal yapmayı sevmiyos ama özelimize kimse karışmaz.. ihtiyacın olan bişi olursa Kahkaha
Logged
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: